Last van rugvet? Bepaalde gebieden op je lichaam zijn vaak moeilijk te trainen, of beter gezegd weg te trainen. We hebben het dan over de onderrug, net onder de borsten en dat vervelende kwabbeltje net boven je broekband. Maar ook deze vervelende gebieden zijn weg te trainen als je de juiste oefeningen er voor doet en beter op je voeding gaat letten. Dan verdwijnen deze lovehandles als sneeuw voor de zon en kun je weer helemaal top fit over het strand paraderen. 

SUPERTIP:

Zeg bye bye tegen rugvet!  Klik hier.

Rugvet verwijderen

Bewegen is natuurlijk heel erg belangrijk. Doe een aantal keren in de week een goede intervaltraining, daarmee verbrand je ontzettend veel calorieën. Zelfs na zo’n training verbrand je nog calorieën als je aan het uitrusten bent of zelfs al bent gaan slapen.

Een goede lichaamshouding is van essentieel belang

Let maar eens op als je een beetje in elkaar zit. Dan puilt er ook aan alle kanten van alles uit. Met een paar makkelijke oefeningen kun je je rug en schouders trainen. En met zo’n oefening ben je maar 5 minuutjes kwijt.

rugvet

Klaar met rugvet? Dit is oefening 1

  • Ga op je buik liggen en span je billen aan alsof je een euro met je billen moet vasthouden.
  • Strek nu je armen en benen helemaal uit.
  • Til nu je armen, schouders en benen van de grond en hou dit 10 tellen vast. Laat ze dan weer zakken en herhaal de oefening weer. Doe in 1 minuut zo veel mogelijk herhalingen.

Oefening 2

  • Yoga is ontzettend goed voor het lichaam, maar yoga werkt ook tegen rugvet. Door de diepe bewegingen die je maakt train je ontzettend veel spieren. Verdiep je daarom eens in alle yoga bewegingen.

Voeding blijft altijd heel erg belangrijk. Eet dus gevarieerd én gezond! Drink hierbij ook nog eens voldoende water!

 

SUPERTIP:

Zeg bye bye tegen rugvet!  Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.