Ga je binnenkort op vakantie? Of ga je trouwen? Of wil je gewoon beter in je vel zitten? Vaak hebben we een hele goede reden om een paar kilo’s te verliezen en je lichaam weer bikiniproof te maken. Hieronder heb ik een aantal handige tips voor je verzameld. Hulp bij afvallen, was nog nooit zo dicht bij!  

 

Hulp bij afvallen? Houd bij wat je eet

Als je bijhoudt wat er allemaal in je mond gaat, dan is het gemakkelijker om op te merken wanneer je voor het laatst gegeten hebt of wanneer je ongezond eet. Een eetdagboek kan ook een hulpmiddel zijn om af te vallen. Opschrijven wat je eet en hoe je je voelt na het eten kan je helpen in de toekomst betere keuzes te maken.

 

SUPERTIP:
Hulp bij afvallen? Reinig je lichaam van binnen! Gebruik dit =>

 

Eet vaker kleinere maaltijden

Door vaker gedurende de dag kleinere maaltijden te eten help het je stofwisseling op gang te houden en voorkom je dat je overeet. Het eten van 6-8 kleine maaltijden per dag is te verkiezen boven drie grotere maaltijden.

hulp bij afvallen

Omring je met hulpmiddelen voor gewichtsverlies

Creëer een omgeving om je heen die je helpt op je reis naar gewichtsverlies door die te vullen met boeken over gewichtsverlies, tijdschriften, websites en sociale media groepen die inspireren tot gewichtsverlies . Door van gezond leven een levensstijlkeuze te maken, maak het je gewichtsverlies op de lange duur gemakkelijker.

 

Vermijd ’s avonds laat eten

Laat op de avond eten kan je gewichtsverlies doelen saboteren. Als je moe bent, is je lichaam niet zo efficiënt in het verbranden van calorieën als wanneer je wakker en actief bent. Probeer van het avondeten je laatste maaltijd van de dag te maken en vermijd snacken daarna.

 

Vermijd het eten van calorierijk voedsel en dranken

Het is geen geheim dat ongezonde voedingsmiddelen slecht zijn voor gewichtsverlies, ze zitten boordevol calorieën en hebben meestal weinig voedingswaarde. Het beperken van je inname van calorierijke voedingsmiddelen en dranken is de sleutel tot gewichtsverlies.

 

Drink veel water

Veel water drinken is een hulpmiddel bij gewichtsverlies dat je kunt gebruiken om je vol te voelen en je stofwisseling te stimuleren. Het vervangen van calorierijke drankjes door water of thee zal het gewichtsverlies verhogen.

 

Doe regelmatig aan lichaamsbeweging

In combinatie met een gezond dieet verhoogt lichaamsbeweging het gewichtsverlies achtvoudig, of je nu naar een sportschool gaat of thuis gaan bewegen. Lichaamsbeweging hoeft niet zwaar of tijdrovend te zijn. Elke dag een stevige wandeling is genoeg om resultaten te zien.

 

Eet elke dag een ontbijt

Ontbijten is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om af te vallen. Het ontbijt overslaan kan je meer geneigd maken om later op de dag toe te geven en kan ook je stofwisseling vertragen. Een gezond ontbijt moet eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten bevatten.

 

Vier je successen bij het afvallen

Als je je doelen voor gewichtsverlies behaald, geef jezelf dan een schouderklopje! Jezelf belonen met iets waarvan je geniet (binnen redelijke grenzen) na het bereiken van mijlpalen in gewichtsverlies helpt je gemotiveerd te blijven.

 

Afvallen kan een moeilijke opgave zijn, maar door deze handige tips te volgen, maak je het jezelf gemakkelijker. Vergeet niet geduldig te zijn en om onderweg je successen te vieren. Veel succes! Lees ook ons artikel: Buikvet kwijtraken.

 

SUPERTIP:
Hulp bij afvallen? Reinig je lichaam van binnen! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.