Omslag foto facebook (3)
hulp bij afvallen

Hulp bij afvallen? Doe je voordeel met deze tips!

Ga je binnenkort op vakantie? Of ga je trouwen? Of wil je gewoon beter in je vel zitten? Vaak hebben we een hele goede reden om een paar kilo’s te verliezen en je lichaam weer bikiniproof te maken. Hieronder heb ik een aantal handige tips voor je verzameld. Hulp bij afvallen, was nog nooit zo dicht bij! 
 

Houd bij wat je eet

Als je bijhoudt wat er allemaal in je mond gaat, dan is het gemakkelijker om op te merken wanneer je voor het laatst gegeten hebt of wanneer je ongezond eet. Een eetdagboek kan ook een hulpmiddel zijn om af te vallen. Opschrijven wat je eet en hoe je je voelt na het eten kan je helpen in de toekomst betere keuzes te maken.

 

SUPERTIP:
Effectief afslanken? Reinig je lichaam van binnen! Gebruik dit =>

 

Eet vaker kleinere maaltijden

Door vaker gedurende de dag kleinere maaltijden te eten help het je stofwisseling op gang te houden en voorkom je dat je overeet. Het eten van 6-8 kleine maaltijden per dag is te verkiezen boven drie grotere maaltijden.

 

Omring je met hulpmiddelen voor gewichtsverlies

Creëer een omgeving om je heen die je helpt op je reis naar gewichtsverlies door die te vullen met boeken over gewichtsverlies, tijdschriften, websites en sociale media groepen die inspireren tot gewichtsverlies . Door van gezond leven een levensstijlkeuze te maken, maak het je gewichtsverlies op de lange duur gemakkelijker.

 

Vermijd ’s avonds laat eten

Laat op de avond eten kan je gewichtsverlies doelen saboteren. Als je moe bent, is je lichaam niet zo efficiënt in het verbranden van calorieën als wanneer je wakker en actief bent. Probeer van het avondeten je laatste maaltijd van de dag te maken en vermijd snacken daarna.

 

Vermijd het eten van calorierijk voedsel en dranken

Het is geen geheim dat ongezonde voedingsmiddelen slecht zijn voor gewichtsverlies, ze zitten boordevol calorieën en hebben meestal weinig voedingswaarde. Het beperken van je inname van calorierijke voedingsmiddelen en dranken is de sleutel tot gewichtsverlies.

 

Drink veel water

Veel water drinken is een hulpmiddel bij gewichtsverlies dat je kunt gebruiken om je vol te voelen en je stofwisseling te stimuleren. Het vervangen van calorierijke drankjes door water of thee zal het gewichtsverlies verhogen.

 

Doe regelmatig aan lichaamsbeweging

In combinatie met een gezond dieet verhoogt lichaamsbeweging het gewichtsverlies achtvoudig, of je nu naar een sportschool gaat of thuis gaan bewegen. Lichaamsbeweging hoeft niet zwaar of tijdrovend te zijn. Elke dag een stevige wandeling is genoeg om resultaten te zien.

 

Eet elke dag een ontbijt

Ontbijten is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om af te vallen. Het ontbijt overslaan kan je meer geneigd maken om later op de dag toe te geven en kan ook je stofwisseling vertragen. Een gezond ontbijt moet eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten bevatten.

 

Vier je successen bij het afvallen

Als je je doelen voor gewichtsverlies behaald, geef jezelf dan een schouderklopje! Jezelf belonen met iets waarvan je geniet (binnen redelijke grenzen) na het bereiken van mijlpalen in gewichtsverlies helpt je gemotiveerd te blijven.

 

Afvallen kan een moeilijke opgave zijn, maar door deze handige tips te volgen, maak je het jezelf gemakkelijker. Vergeet niet geduldig te zijn en om onderweg je successen te vieren. Veel succes! Lees ook ons artikel: Buikvet kwijtraken.

 

SUPERTIP:
Effectief afslanken? Reinig je lichaam van binnen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.