Vind jij de wc schoonmaken ook zo’n vervelende klus? Toch is het heel belangrijk (zoals met alles) om het goed bij te houden. Op de wc zijn veel bacteriën actief. Daarom deel ik een aantal handige schoonmaaktips zodat jij je wc kan schoonmaken zonder al te veel moeite!

 

Hoe vaak moet ik mijn wc schoonmaken?

Als je je toilet dagelijks schoonmaakt, zul je deze tips waarschijnlijk niet nodig hebben. Je wc ziet er waarschijnlijk nog gloednieuw uit! Maar het beste is om minimaal 1x per week je wc grondig schoon te maken. Hoe? Hieronder deel ik een aantal handige tips.

 

Wc schoonmaken? Doe handschoenen aan

Het is belangrijk dat je handschoenen aantrekt voor dat je gaat schoonmaken, want dat zo voorkom je dat je een nare chemische reactie op je handen krijgt.

 

SUPERTIP:
Zo maak je pas echt grondig schoon! Gebruik dit =>

 

Wc schoonmaken met zuiveringszout

Meng zuiveringszout (baking soda) met water tot het een pasta vormt en gebruik dit dan als allesreiniger om de wc schoon te maken. Schrob het oppervlak rond het toilet met zuiveringszout en water om vuil of vlekken te verwijderen. En gebruik een puimsteen om hardnekkige vlekken te verwijderen. Wrijf zachtjes met ronddraaiende bewegingen over het oppervlak, spoel daarna af met koud water. Je kunt de middel voor de binnen en buitenkant van de wc gebruiken.

wc schoonmaken

De jets van de wc schoonmaken (SUPER GRONDIG SCHOONMAKEN)

Waarschijnlijk niet aan gedacht, maar je moet de ‘jets’ van het toilet ook om de zoveel tijd grondig reinigen. Hoe je dat doet? Nou, zo dus! Zo kan de boodschap weer met volle kracht worden weggespoeld en blijft je toilet schoner en hygiënischer achter.

  • Stap 1: Reinig de rand van de toilet met een wc borstel en een zelfgemaakt reinigingsmiddeltje bestaande uit: Azijn, baking soda en water.
  • Stap 2: Draai de watertoevoer naar de spoelbak dicht. Spoel vervolgens het toilet door totdat de spoelbak leeg is.
  • Stap 3: Giet 3 tot 4 liter azijn in de spoelbak en spoel het toilet één keer door.
  • Stap 4: Plak de ‘siphon jets’ af met ducktape. Laat het nu een nacht intrekken.
  • Stap 5: In de ochtend verwijder je de tape en draai je de watertoevoer open. Spoel nu het toilet een keer door om de resten azijn te verwijderen. Je wc was nog nooit zó schoon!

 

Vloeibare toiletreiniger

Vloeibare toiletreinigers die je in de plaatselijke supermarkt of bouwmarkt vindt, helpen je toilet langer schoon te houden, let er alleen wel op dat je de aanwijzingen op de fles volgt.

 

SUPERTIP:
Zo maak je pas echt grondig schoon! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.