Super grondig je wc schoonmaken

Niemand maakt graag een toilet schoon. Daarom is het zaak om (net zoals met alles) het goed bij te houden. Hierdoor kun je alles nog goed schoon krijgen zonder al te veel moeite. De volgende schoonmaaktip gaat je veel tijd en vervelende momenten besparen als je deze tijdig herhaalt.
 

Waarschijnlijk niet aan gedacht, maar je moet de ‘jets’ van het toilet ook om de zoveel tijd grondig reinigen. Hoe je dat doet? Nou, zo dus! Zo kan de boodschap weer met volle kracht worden weggespoeld en blijft je toilet schoner en hygiënischer achter.

Stap 1: Reinig de rand van de toilet met een wc borstel en een zelfgemaakt reinigingsmiddeltje bestaande uit: Azijn, baking soda en water. 

Stap 2: Draai de watertoevoer naar de spoelbak dicht. Spoel vervolgens het toilet door totdat de spoelbak leeg is.

Stap 3: Giet 3 tot 4 liter azijn in de spoelbak en spoel het toilet één keer door. 

Stap 4: Plak de ‘siphon jets’ af met ducktape. Laat het nu een nacht intrekken.

Stap 5: In de ochtend verwijder je de tape en draai je de watertoevoer open. Spoel nu het toilet een keer door om de resten azijn te verwijderen. Je wc was nog nooit zó schoon!

 

Dit zijn pas perfecte schoonmaakmiddelen! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.