Omslag foto facebook (3)
strijken zonder strijkijzer

Strijken zonder strijkijzer? Zo doe je dat!

We houden allemaal van het gevoel van vers gestreken kleren, maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen heeft een strijkplank of plaats voor een strijkplank, dus wat kun je doen als je lievelingshemd een strijkbeurt nodig heeft? Hieronder deel ik een aantal tips zodat jij ook kan strijken zonder strijkijzer!

 

SUPERTIP:
Kleding super snel strijken zonder strijkplank en strijkijzer? Gebruik dit =>

 

Kreukels voorkomen

Een bekend gezegde is, voorkomen is beter dan genezen. Wist je dat je dankzij het toevoegen van 2 tennisballen geen kreukels in je kleding krijgt tijdens het wassen. Probeer het maar eens uit. 

 

Kleren strijken met een föhn

Kleren strijken met behulp van een haardroger is niet alleen tijdbesparend, maar ook kosten besparend en in sommige gevallen effectiever dan strijken met behulp van een strijkijzer. Zorg er voor dat je kleren nog een beetje vochtig zijn als je een föhn gaat gebruiken. Dankzij de hitte van de föhn verdwijnen de kreukels in je kledingstuk als sneeuw voor de zon.

 

Strijken met anti-kreuk spray

Heb jij haast? En kom je op dat moment er achter dat het kledingstuk dat je aan wilde doen nog gestreken moet worden? Geen zorgen! Zorg er voor dat jij altijd anti-kreuk spray in huis hebt. Dankzij deze spray is je favoriete outfit in 10 seconden kreukvrij en ruikt je kledingstuk ook nog eens lekker fris! Benieuwd naar waar je anti-kreuk spray kan kopen? Klik hier.

 

De stoom van de badkamer

Moet je nog douchen voordat je je gaat aankleden? Hang dan je kleding op in de badkamer. Dankzij de stoom de vrij komt tijdens het (warm) douchen, zullen de kreukels in je kledingstuk verdwijnen. Dat is nog eens handig! Zo ben je geen tijd kwijt aan strijken.

 

Strijken met een stijltang

Heb je nog een aantal kleine kreukels in je kledingstuk? Pak dan een stijltang. Zorg er voor dat je de stijltang niet op een te hoge stand zet en haal binnen no-time je kreukels uit je kledingstuk.

 

SUPERTIP:
Kleding super snel strijken zonder strijkplank en strijkijzer? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Eén reactie

  1. Zelf sorteer ik de kleding en klop het goed uit. Daarna gaat alles per soort een 15 min in de droger zodat nog vochtig zijn en je de plooien met de hand kan verwijderen en dan op een kapstok verder laten drogen. Max 3 x per jaar moet ik een strijkijzer opzetten

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.