Op zoek naar leuke waterspelletjes? Kinderen maar ook volwassenen blijven het altijd leuk vinden om met water te spelen. Ik heb enkele hele leuke wateractiviteiten bij elkaar gezet. Je hebt er niet veel voor nodig, enkel goed weer en véél water.. Ze zijn leuk voor jong én oud! Bewonder hieronder waterspelletjes voor jong en oud! 

Waterballonnen pret | Waterspelletjes

Vul veel ballonnen met water en leg ze in een koelbox met icepacks of koelkast. Een ballon met ijskoud water is nog meer garantie voor veel plezier. Gooi de ballon over, wie hem laat knappen is af en heeft een nat pak. Of doe eens volleybal met waterballonnen. Gegarandeerd heel veel succes en tevens ook erg leuk als je kind een kinderfeestje heeft!

Laat een van de kinderen met een hoepel staan en een ander kind moet dan door de hoepel gooien naar iemand anders met een waterballon. Dit is ook altijd hilarisch, je weet niet waar en hoe de waterballon terecht komt. Je kunt ook als alternatief een handdoek gebruiken om de waterballon op te vangen. Degene waar de ballon knapt, is af. Klik hier voor de beste waterballonnen.

waterspelletjes

SUPERTIP:
Dol op waterspelletjes? Dit mag niet ontbreken! Gebruik dit =>

 

Waterpistolen pret | Waterspelletjes

Koop of leen een paar waterpistolen, dit is ook altijd gegarandeerde waterpret. Leg een strandbal op de grond achter een lijn en maak aan de overkant ook een lijn waar de strandbal overheen moet. Spuit met het waterpistool tegen de bal aan. Wie het het snelst doet heeft gewonnen. Klik hier voor de beste waterpistolen.

 

Sproeiers 

Sproeiers doen het ook altijd goed bij kinderen. Want wat is er nu leuker om onder en door de stralen van de sproeiers te kunnen rennen of met hun fietsen er door te rijden. Klik hier voor de beste watersproeiers.

 

Waterglijbaan |Waterspelletjes

Met een langwerpig stuk plastic van enkele meters lang kun je een eigen waterglijbaan maken. Leg het stuk plastic op een vlakke en zachte ondergrond, bijvoorbeeld een grasveld. Sproei het plastic nat met een tuinslang, en blijf het goed nathouden voor het beste effect. Kinderen nemen een aanloopje en kunnen zich op hun buik over de waterglijbaan laten glijden. Klik hier voor de beste waterglijbanen.

 

Auto of fiets wassen

Als ze hun badkleding aanhebben kun je ze lekker de auto of fiets laten wassen. Ze zullen echt pret hebben en op het laatst kunnen ze de spons ook nog gebruiken voor een sponzengevecht.

 

SUPERTIP:
Dol op waterspelletjes? Dit mag niet ontbreken! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Ook interessant:

  1. Eerste keer vliegen met kinderen? Doe je zo!