Omslag foto facebook (3)
Eerste keer vliegen

Eerste keer vliegen met kinderen? Doe je zo!

Veel mensen zijn er een beetje huiverig voor om met kinderen te gaan vliegen. Ze zijn bang dat het kind zich niet zal gedragen in het vliegtuig of dat het kind voortdurend zal huilen omdat het nog erg klein is. Maar een feit is, hoe jonger je begint met het wennen van je kind aan het vliegen, hoe makkelijker dit zal gaan. Er is dus echt geen reden meer te bedenken waarom je nou niet voor het gemak van een vliegreis zou gaan kiezen. Kinderen 12 uur lang in de auto rustig houden is vaak ook al een taak op zich. Dan vallen daar 3 uurtjes in een vliegtuig toch tegen in het niet. Rustig en comfortabel vliegen met je hele gezin begint allemaal bij een goede voorbereiding thuis.

 

Eerste keer vliegen met kinderen

Het is nooit te veel om hulp te vragen als je met je kinderen aan of van boord gaat, zeker niet als je een grote kinderwagen hebt. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben speciale karretjes voor dit doel, dus je hoeft ze alleen maar te zoeken en een medewerker van de luchtvaartmaatschappij te laten weten dat je hun hulp nodig hebt om met je kinderwagen aan boord van het vliegtuig te gaan.

 

Probeer een vroege ochtend- of middagvlucht te boeken

Zo kunnen de kinderen slapen tijdens het opstijgen en zelfs een deel van de vluchttijd, en zullen ze de rest van de dag energieker zijn.


SUPERTIP:
Dit helpt tegen vliegangst! Zo wordt je lekker rustig! Gebruik dit => 

 

Kies een goede plek uit

Heb je de plek in het vliegtuig voor het kiezen, kies dan een plek dichtbij het toilet. Ook is het verstandig om voor een plek te gaan met iets meer beenruimte, dan kan je kind ook nog eventueel voor je voeten spelen. Voor een plek met iets meer beenruimte, wordt een kleine vergoeding gevraagd. Je hoeft dus echt niet gelijk comfort class te boeken.

 

Denk aan afleiding

Download op je mobiele telefoon leuke apps voor je kind. Als je in het vliegtuig je toestel op vliegmodus hebt gezet, kan je kind hier een hele tijd zoet mee zijn. Natuurlijk kan je ook een paar leuke films downloaden zodat je kinderen zoet zijn tijdens de reis.

 

Zorg voor voldoende eten

Zorg dat je voldoende te eten of snacks bij je hebt voor je kind. Kinderen worden vaak geïrriteerd als ze honger hebben. Of bestel iets lekkers in het vliegtuig. Als je kinderen even kunnen eten zijn ze weer afgeleid van het feit dat ze in het vliegtuig zitten.

 

Neem een kussen mee voor je kind

Neem een kussen mee. Deze kun je gebruiken als stoelverhoger zodat je kind beter uit het raampje kan kijken, maar ook als het lekker wil gaan slapen. Voor het helemaal af te maken kun je ook nog een dekentje of een grote sjaal mee nemen. Zodat je kinderen er lekker warm en comfortabel bij zitten. 

 

Pijn in je oren

Zorg dat je bij de daling iets te kauwen hebt voor je kind. Het kan door de daling pijn aan de oren krijgen. Een heel jong kind kun je dan beter de fles geven.

 

Stijgen en dalen van het vliegtuig

Gebruik het eerste en laatste kwartier om samen met je kind naar het stijgen en dalen van het vliegtuig te kijken. De tijd daartussen kun je indelen van blokken met activiteiten zoals een spelletje, kleuren, lezen of snacken.

 

Vergeet niets!

Zorg er altijd voor dat je voldoende luiers, slabbers, lotiondoekjes, flesjes en kleertjes bij je hebt voor in het vliegtuig. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Ga wandelen

Als je lang in het vliegtuig moet zitten, loop dan met je kind het gangpad een aantal keren op en af. Maar doe dit niet te vaak, anders zullen andere reizigers zich gaan irriteren. Maar wat hebben ze liever? Dat je wandelt of dat de baby gaat huilen? 

Tenslotte: ontspan en geniet van de eerste vlucht van je kind. Bedenk dat, ook al is het niet perfect, vliegen met je kinderen een bijzondere ervaring is, want het vertegenwoordigt hun eerste avontuur met jou, na vele jaren samen thuis te zijn geweest!

 

SUPERTIP:
Dit helpt tegen vliegangst! Zo wordt je lekker rustig! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.