Omslag foto facebook (3)
Veel stof in huis

Veel stof in huis? Het kan je dik maken!

Het is geen geheim dat stof je kan laten niezen en jeuken, maar wist je dat je er ook door kunt aankomen? Recente studies hebben aangetoond dat huisstof hoge gehaltes vet en calorieën kan bevatten, wat betekent dat het tot gewichtstoename kan bijdragen als het niet regelmatig wordt opgeruimd. Eén studie, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, ontdekte dat stof dat uit een huis gehaald werd gemiddeld zo’n 200 milligram vet bevat.

 

SUPERTIP:
Je goede voornemens waarmaken? Dit werkt om af te slanken! Gebruik dit =>

 

Calorieën

Behalve het hoge vetgehalte bevat huisstof ook een aanzienlijk aantal calorieën. Een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry ontdekte dat een huisstofdeeltje van gemiddelde grootte ongeveer 10 calorieën bevat. Vermenigvuldig dat met het aantal stofdeeltjes in je huis en je kijkt naar heel wat extra calorieën. Is je huis erg stoffig? Dan adem jij deze deeltjes in..

Natuurlijk is niet alle stof gelijk. Van sommige soorten stof, zoals pollen, is bekend dat ze allergieën en andere ademhalingsproblemen veroorzaken. Andere, zoals huidschilfers van huisdieren, kunnen astma aanvallen uitlokken. Maar ongeacht de bron van het stof, kan het op den duur bijdragen tot gewichtstoename.

 

GezondheidGezondheid

 

Hoe op te lossen?

Om dit probleem tegen te gaan, maak je je huis regelmatig schoon om stof en andere deeltjes die in de lucht kunnen zitten te verwijderen. Stof regelmatig af met een vochtige doek of plumeau. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën bij het schoonmaken, want die kunnen de ademhalingswegen irriteren en aandoeningen van de luchtwegen zoals allergieën verder verergeren.

HEPA filter

Het is belangrijk om je huis goed af te stoffen, maar dat alleen is niet voldoende. Een HEPA filter in je stofzuiger is een must om vervuilde lucht met stof niet weer terug het huis in te blazen. Heb je dat, niet dan kun je stofzuigen totdat je een ons weegt. Het vuil gaat dan wel weg, maar je zuigt geen stof.

Verder is het slim om je huid en je huisdieren goed te verzorgen. Veel stof in huis wordt namelijk veroorzaakt door de ‘wezens’ die er wonen. Wanneer je te vaak een douche neemt, ga je dode huidcellen aanmaken en verliezen. Ditzelfde geldt voor je huisdier. Je huisdier kun je het beste eens in de 3 weken wassen en zelf het beste om de dag een douche. Zo kan de huid zich verzorgen. Creme je daarna goed in zodat je niet te ‘stoffig’ wordt.

 

Natuurlijk is dit niet te manier om af te vallen. Maar we laten je hierdoor wel zien wat het effect van te veel stof in huis, voor je gezondheid doet. 

 

SUPERTIP:
Je goede voornemens waarmaken? Dit werkt om af te slanken! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.