De voordelen van water drinken? Dat water gezond is en we het veel moeten drinken, wisten we allemaal wel. Waarvoor het gezond is weten maar weinig mensen en dat terwijl het drinkbaar en wel voor een paar cent uit de kraan komt. Daar breng ik graag verandering in, want als we iets dagelijks nodig hebben is het vocht! Ontdek de voordelen van water drinken hieronder!

 

SUPERTIP:

Wil jij af van een opgeblazen gevoel? Ga dan voor dit! Klik hier.

Voordelen van water drinken

Je moet minimaal 2 liter water drinken per dag, liefst meer! Volwassenen kunnen makkelijk 4 liter per dag drinken en het brengt veel profijt met zich mee want heb jij last van de volgende klachten?

  • Je hebt het gevoel dat je geen energie hebt en je niet kunt concentreren.
  • Je voelt je opgeblazen terwijl je nog niks gegeten hebt.
  • Je wilt gaan detoxen omdat je je ‘vies’ voelt.
  • Je hebt veel last van een onrustige huid.
  • Je hebt last van darmklachten (verstopt).
  • Je hebt vaak last van hoofdpijn.

Dat zijn slechts een paar problemen die kunnen ontstaan door te weinig water drinken en ook weer opgelost kunnen worden door méér water te drinken. Dus pak een grote fles water en ‘dwing’ jezelf om het binnen een bepaalde tijd leeg te drinken. Voeg er een citroentje, limoentje of munt blaadje aan toe voor een natuurlijke, frisse smaak. 

Voordelen van water drinken

Ontdek hieronder nog meer voordelen van water drinken…

Geen katers meer

Zeg vaarwel tegen die slome ochtenden met bonkende hoofdpijn, misselijkheid en het onvermogen om je te concentreren van al die drankjes van de vorige avond door eenvoudig de hele dag te compenseren door meer water te drinken. Alcohol droogt je lichaam namelijk uit. Het is daarom belangrijk om er veel water naast te drinken.

Gewichtsverlies dankzij meer water drinken

Meer water drinken voor de maaltijd kan je helpen minder te eten omdat het je maag vult zodat je je sneller vol voelt en langer verzadigd blijft . Veel water drinken stimuleert ook de stofwisseling met wel 15% omdat het lichaam harder moet werken om onnodige vloeistof kwijt te raken.

Veel water drinken zorgt voor een betere huid

Water is van vitaal belang voor een gezonde huid omdat het gifstoffen uit het lichaam spoelt en de celmembranen soepel houdt, zodat ze naar behoren kunnen werken. Studies hebben aangetoond dat mensen die minstens vijf glazen water per dag drinken er jonger uitzien dan degenen die dat niet doen, wat betekent dat hun huid steviger en elastischer is.

Je krijgt meer energie van water drinken

De hele dag door veel water drinken zorgt ervoor dat je lichaam een voldoende hoeveelheid vocht heeft, wat je natuurlijke energie geeft. Als we ons moe voelen, kan dat een gevolg zijn van uitdroging en als we uitgedroogd zijn, kunnen ook onze mentale functies verstoord zijn.

Je kan beter nadenken

Studies hebben aangetoond dat meer water drinken zowel de concentratie en het geheugen als de alertheid kan verbeteren, en daarom is het aan te bevelen een glas water te drinken voor het studeren of het afleggen van toetsen.

Water zorgt voor een betere spijsvertering

Water is nodig om de spijsvertering gezond te houden. Water helpt bijvoorbeeld voedsel door de darmen te bewegen zodat het daar niet vast komt te zitten en de oorzaak wordt van een opgeblazen gevoel en ongemak. Het drinken van water kan ook helpen de stoelgang te reguleren.

 

Dat zijn nog eens mooie voordelen van water drinken!

 

SUPERTIP:

Wil jij af van een opgeblazen gevoel? Ga dan voor dit! Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.