Iedereen heeft tandpasta in huis.. Hoop ik! Tandpasta is onmisbaar om je tanden mee te poetsen. We denken dan ook dat je er alleen maar je tanden mee kan poetsen.. Wacht, we denken! Je kan namelijk veel meer met tandpasta dan dat je ooit had gedacht. Zo kan je eenvoudig vlekken verwijderen of iets weer fris laten ruiken met tandpasta. Ontdek snel wat je allemaal met tandpasta kan doen!

SUPERTIP:

Geen tandpasta in huis?  Klik hier.

Make up verwijderen met tandpasta

Tandpasta is een uitstekende manier om make-up te verwijderen. Masseer wat tandpasta over je ogen en wrijf vervolgens voorzichtig met je vingers in. Spoel vervolgens je gezicht af met warm water.

tandpasta

Bestrijd puistjes

Tandpasta kan ook worden ingezet om puistjes te bestrijden. Meng een beetje tandpasta met water tot een dikke pasta. Masseer deze pasta over je puistjes en laat het even intrekken. Spoel je gezicht vervolgens af met warm water.

Verwijder vlekken

Tandpasta is ook een goede manier om vlekken van je kleding te verwijderen. Meng wat tandpasta met water tot een dikke pasta. Wrijf deze pasta over de vlek en laat het even intrekken. Spoel je kleding vervolgens af met warm water.

Verwijder schimmel

Tandpasta kan ook worden ingezet om schimmel te verwijderen. Meng wat tandpasta met water tot een dikke pasta. Wrijf deze pasta over de schimmel en laat het even intrekken. Spoel je oppervlak vervolgens af met warm water.

Zilver polijsten met tandpasta

Is je zilver dof geworden? Wist je dat je met tandpasta al je zilver weer kunt laten schitteren? Polijst je zilver met tandpasta en veeg je zilver daarna schoon met een droge doek. 

Maak je handen schoon

Tandpasta kan ook worden ingezet om je handen te reinigen. Meng wat tandpasta met water tot een dikke pasta. Wrijf deze pasta over je handen en laat het even intrekken. Spoel je handen vervolgens af met warm water.

Verwijder geurtjes

Tandpasta kan ook worden ingezet om geurtjes van je handen te verwijderen. Meng wat tandpasta met water tot een dikke pasta. Wrijf deze pasta over je handen en laat het even intrekken. Spoel je handen vervolgens af met warm water.

Verzorg je nagels

Tandpasta kan ook worden ingezet om je nagels te verzorgen. Meng wat tandpasta met water tot een dikke pasta. Wrijf deze pasta over je nagels en laat het even intrekken. Spoel je nagels vervolgens af met warm water.

Ontdek hieronder nog meer mogelijkheden!

 1. Tekeningen met stift van muren verwijderen.
 2. Piano toetsen schoonmaken.
 3. Op naar witte schoenzolen met tandpasta!
 4. Tandpasta zorgt er voor dat je ski bril niet meer beslaat.
 5. Verwijder eenvoudig water vlekken uit de tafel.
 6. Inkt uit leer krijgen door een stipje tandpasta op de vlek te doen en te laten drogen. Daarna met een vochtige doek afnemen. 
 7. Verfvlekken van haarverf verwijderen. Doe een beetje tandpasta op je handen en scrub de vlekken weg.
 8. Gebeten door een mug? Smeer er tandpasta op en de jeuk zal verdwijnen.
 9. Maak je strijkijzer schoon met tandpasta en je strijkijzer zal weer glimmen als nooit te voren!
 10. Verwijder kleine krasjes van je scherm door middel van tandpasta voorzichtig over je scherm te wrijven.
 11. Haal vlekken uit tapijt met tandpasta. Smeer er tandpasta op en ga er met een borstel over een wrijven. Hierna het tapijt afnemen met een vochtige doek en de vlek zal verdwijnen.
 12. Verwijder eenvoudig nagellak met tandpasta.
 13. Last van een stinkend flesje? Maak je flesje dan schoon met een afwasborstel en tandpasta!

SUPERTIP:

Geen tandpasta in huis?  Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.