Wat te doen tegen vervellen?Je hebt heerlijk een dagje van de zon genoten en nu is het toch gebeurd.. Je bent verbrand. Je dacht nog wel dat je zo goed gesmeerd had, maar helaas je zit nu met die gloeiende huid. En je weet dan al wat na verbranden komt… Jazeker, dan komt het vervellen. Dat is ook nog eens een ellende en het ziet er ook zo lelijk uit! 

SUPERTIP:
Huid verbrand? Gebruik dit =>

 

Wat kun je nu doen als je toch bent verbrand? Het doet vaak ontzettend pijn en je voelt dan ook nog eens je kleren op de verbrande plekken krassen. Het liefst wil je zo snel mogelijk van die rode huid af, want je lijkt wel een indiaan zo.

Het verstandigste was geweest als je tussen 12 uur en 15 uur in de schaduw was gaan liggen of zitten, maar ja, die zon lokt ook altijd zo erg. Zorg ten eerste dat je goed water gaat drinken. Je lichaam heeft daar echt behoefte aan.

Wat te doen tegen vervellen?

Dan begin je met een verkoelende douche of bad. Was je huid niet met zeep of warm water, maar gewoon even geleidelijk af laten koelen. Heb je nu de mogelijkheid om in bad te gaan. Maak dan een lauwwarm bed en schenk dan een halve liter karnemelk in je badwater. Dit werkt erg verkoelend en verzorgt ook gelijk de huid. Na het douchen of badderen dep je de huid droog.

wat te doen tegen vervellen

Wat te doen tegen vervellen? Gebruik een vochtinbrengende crème!

Het is nu belangrijk om verder te koelen. Dit kan bijvoorbeeld door plakjes komkommer, yoghurt of afgekoelde kamille of groene theezakjes op de verbrande plekken te leggen. Als je dit gedaan hebt en het voelt weer iets beter, smeer dan jezelf goed in met een vochtinbrengende crème. Aloë Vera is dan een erg goede optie.

Het vervellen ga je daarmee niet tegenhouden. Dat is nu eenmaal een natuurlijke reactie op de verbranding. Denk erom dat je de huid niet scrubt of aan de velletjes plukt zolang je aan het vervellen bent. Je huid is op het moment van vervellen erg dun, dus dit kan infectiegevaar of littekens op leveren.

 

Wat te doen tegen vervellen? Probeer jezelf te beschermen!

Probeer ook de zon te vermijden door een hoge beschermingsfactor te gebruiken of de huid die verbrand is (geweest), te bedekken met kleding. Denk er in vervolg aan dat je je beter insmeert of uit de zon blijft wanneer de zon het hoogst staat. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Verbrand door de zon? Dit moet je doen!

 

SUPERTIP:
Huid verbrand? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.