Omslag foto facebook (3)
Ingegroeide haar verwijderen

Ingegroeide haar verwijderen? Doe je zo!

Na elke ontharingsmethode kun je last krijgen van ingegroeide haartjes. Heel vervelend en soms zelfs pijnlijk. Ingegroeide haartjes kunnen door verschillende redenen ontstaan en door regelmatig te scrubben kun je minder snel last krijgen van irritatie, roodheid en bultjes. Ondanks dat, kunnen ze alsnog te voorschijn komen. Het liefst wil je dan ook ingegroeide haar verwijderen…

 

Ingegroeide haar verwijderen

Ontharen is tegenwoordig een gangbare praktijk in de wereld. Maar als het haar niet goed verwijderd wordt, kan dat ingegroeide haren veroorzaken. Ingegroeide haren zijn een ontsteking rond het haarzakje dat weer in de huid gekruld is, wat frustratie veroorzaakt bij iedereen die ermee te maken heeft. Er zijn veel manieren om ingegroeide haren te behandelen en zelfs te voorkomen.

SUPERTIP:
Ingegroeid haar op een succesvolle manier verwijderen? Gebruik dit =>

 

Weken in warm water

Weken in warm water gedurende 10 tot 20 minuten op de getroffen plek kan helpen om ingegroeide haren te verminderen en daarom kan weken in een warm bad een effectieve manier zijn om ervan af te komen. 

 

Exfoliëren

Door de huid te scrubben verwijder je dode huidcellen van het huidoppervlak, wat het ontstaan van ingegroeide haartjes kan voorkomen. Het gebruik van een zout scrub kan een prima manier zijn om je huid te exfoliëren en tegelijk te behandelen.

 

Het perfecte mengsel voor ingegroeide haren

Wat heb ik nodig?

  • 3 theelepels kokosnoot olie
  • 7 druppels lavendel olie
  • 12 druppels tea tree olie
  • Afsluitbaar flesje

 

Hoe moet het?

  • Giet alle ingrediënten in het flesje en schud het kort zodat het mengt. Doordat het in een afsluitbaar flesje zit, kun je het later nogmaals gebruiken.
  • Breng het aan op de geïrriteerde huid en masseer het in. In korte tijd zal de geïrriteerde huid opklaren.

 

Hoe komt het dat dit olie mengsel werkt?

Kokosnoot olie werkt anti-bacterieel, anti-schimmel en voed de huid gigantisch. Tea tree olie heeft een helende werking en kan gebruikt worden tegen infecties, roodheid, irritatie en puistjes. Lavendel daarentegen is juist ontzettend kalmerend en verzachtend. Dit alles bij elkaar maakt de perfecte mix voor een kalme huid, zodat jij geen last meer hebt van je ingegroeide haar.

 

Voorkomen, is beter dan genezen!

Scheren met een scherp, kort mesje wordt beschouwd als een effectieve manier om ingegroeide haren te voorkomen. Het scheren van het haar in een hoek van 90 graden helpt het risico op ingegroeide haren door ontharen te verminderen.

 

Gebruik de juiste scheertechnieken

De huid strak houden tijdens het scheren is ook aan te bevelen, want zo blijven je poriën strakker. Het gebruik van scheermesjes met één blad is ook aan te bevelen.

 

SUPERTIP:
Ingegroeid haar op een succesvolle manier verwijderen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.