Ingegroeide haar verwijderen? Na elke ontharingsmethode kun je last krijgen van ingegroeide haartjes. Heel vervelend en soms zelfs pijnlijk. Ingegroeide haartjes kunnen door verschillende redenen ontstaan en door regelmatig te scrubben kun je minder snel last krijgen van irritatie, roodheid en bultjes. Ondanks dat, kunnen ze alsnog te voorschijn komen. Het liefst wil je dan ook ingegroeide haar verwijderen…

 

Ingegroeide haar verwijderen

Ontharen is tegenwoordig een gangbare praktijk in de wereld. Maar als het haar niet goed verwijderd wordt, kan dat ingegroeide haren veroorzaken. Ingegroeide haren zijn een ontsteking rond het haarzakje dat weer in de huid gekruld is, wat frustratie veroorzaakt bij iedereen die ermee te maken heeft. Er zijn veel manieren om ingegroeide haren te behandelen en zelfs te voorkomen.

SUPERTIP:
Ingegroeid haar op een succesvolle manier verwijderen? Gebruik dit =>

 

Ingegroeide haar verwijderen met warm water

Weken in warm water gedurende 10 tot 20 minuten op de getroffen plek kan helpen om ingegroeide haren te verminderen en daarom kan weken in een warm bad een effectieve manier zijn om ervan af te komen. 

ingegroeide haar verwijderen

Exfoliëren

Door de huid te scrubben verwijder je dode huidcellen van het huidoppervlak, wat het ontstaan van ingegroeide haartjes kan voorkomen. Het gebruik van een zout scrub kan een prima manier zijn om je huid te exfoliëren en tegelijk te behandelen.

 

Het perfecte mengsel voor ingegroeide haren

Wat heb ik nodig?

  • 3 theelepels kokosnoot olie
  • 7 druppels lavendel olie
  • 12 druppels tea tree olie
  • Afsluitbaar flesje

 

Hoe moet het?

  • Giet alle ingrediënten in het flesje en schud het kort zodat het mengt. Doordat het in een afsluitbaar flesje zit, kun je het later nogmaals gebruiken.
  • Breng het aan op de geïrriteerde huid en masseer het in. In korte tijd zal de geïrriteerde huid opklaren.

 

Hoe komt het dat dit olie mengsel werkt?

Kokosnoot olie werkt anti-bacterieel, anti-schimmel en voed de huid gigantisch. Tea tree olie heeft een helende werking en kan gebruikt worden tegen infecties, roodheid, irritatie en puistjes. Lavendel daarentegen is juist ontzettend kalmerend en verzachtend. Dit alles bij elkaar maakt de perfecte mix voor een kalme huid, zodat jij geen last meer hebt van je ingegroeide haar.

 

Voorkomen, is beter dan genezen!

Scheren met een scherp, kort mesje wordt beschouwd als een effectieve manier om ingegroeide haren te voorkomen. Het scheren van het haar in een hoek van 90 graden helpt het risico op ingegroeide haren door ontharen te verminderen.

 

Gebruik de juiste scheertechnieken

De huid strak houden tijdens het scheren is ook aan te bevelen, want zo blijven je poriën strakker. Het gebruik van scheermesjes met één blad is ook aan te bevelen.

 

SUPERTIP:
Ingegroeid haar op een succesvolle manier verwijderen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.