Omslag foto facebook (3)
knoflook

Knoflook? De gezondheidsvoordelen op een rij!

Knoflook, dat je vindt op groenten afdeling van de meeste kruidenierswinkels, is een gezonde aanvulling op je dieet. Geladen met talrijke vitaminen en mineralen wordt knoflook al sinds de oudheid gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Ik heb een aantal handige gezondheidsvoordelen op een rijtje voor je gezet!

 

Bestrijdt verkoudheid

De hoge gehaltes vitamine C die het bevat, gekoppeld aan zijn antivirale eigenschappen, maken knoflook tot een effectief middel tegen verkoudheid. Studies hebben aangetoond dat mensen die twee of meer teentjes knoflook per dag eten 65 procent minder kans hebben verkouden te worden.

 

SUPERTIP:
Dit is ook belangrijk voor een goede gezondheid! Gebruik dit =>

 

Verhelpt huidaandoeningen

Studies hebben ontdekt dat het aanbrengen van geplette rauwe knoflook op de huid kan helpen tegen acne en eczeem. 

 

Beheert hoge bloeddruk

Dagelijkse consumptie van knoflook helpt verhoogde bloeddruk te verminderen, die tot hart- en vaatziekten kan leiden. Slechts één rauw teentje per dag is voldoende voor substantiële resultaten.

 

Bestrijdt schimmelinfecties

Het hoge gehalte aan jodium en selenium, samen met de antivirale eigenschappen, geven knoflook de mogelijkheid om allerlei schimmelinfecties te bestrijden. In een studie bleek deze groente net zo werkzaam te zijn bij de behandeling van voetschimmel als het voornaamste antischimmelmiddel op recept.

 

Verbeterde huid, haar en nagels

De hoge gehaltes aan antioxidanten in knoflook houden de huid glad en rimpelloos, terwijl ze het gezichtshaar beschermen tegen grijs worden. Knoflook in je dieet opnemen is ook goed voor sterke, glanzende nagels.

 

Goed voor het cholesterolgehalte

Knoflook’s hoge gehalte aan antioxidanten helpt het LDL (slechte) cholesterol onder controle te houden, terwijl het HDL (goede) cholesterol verhoogt, wat de kans op hart- en vaatziekten helpt verminderen. Ook een of twee kruidnagels per dag kan helpen het cholesterolgehalte onder controle te houden.

 

Vermindert allergieën

Zelfs als je niet van knoflook houdt, is de kans groot dat je lichaam dat wel doet. Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsonderzoek in de V.S. ontdekte dat knoflooksupplementen allergieën bij kinderen met 43% verminderen.

 

Wanneer je liever geen knoflook eet vanwege de geur, kan je natuurlijk ook geur- en smaakloze tabletten kopen bij de drogist. Ook deze zijn prima als het wel producten op natuurlijke basis zijn! Overigens helpt het eten (goed kauwen) van een takje peterselie na de maaltijd ook uitstekend tegen de lucht!

 

SUPERTIP:
Dit is ook belangrijk voor een goede gezondheid! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.