Knoflook, dat je vindt op groenten afdeling van de meeste kruidenierswinkels, is een gezonde aanvulling op je dieet. Geladen met talrijke vitaminen en mineralen wordt knoflook al sinds de oudheid gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Ik heb een aantal handige gezondheidsvoordelen op een rijtje voor je gezet!

 

Knoflook bestrijdt verkoudheid

De hoge gehaltes vitamine C die het bevat, gekoppeld aan zijn antivirale eigenschappen, maken knoflook tot een effectief middel tegen verkoudheid. Studies hebben aangetoond dat mensen die twee of meer teentjes per dag eten 65 procent minder kans hebben verkouden te worden.

 

SUPERTIP:
Dit is ook belangrijk voor een goede gezondheid! Gebruik dit =>

 

Verhelpt huidaandoeningen

Studies hebben ontdekt dat het aanbrengen van geplette rauwe knoflook op de huid kan helpen tegen acne en eczeem. 

 

Beheert hoge bloeddruk

Dagelijkse consumptie van knoflook helpt verhoogde bloeddruk te verminderen, die tot hart- en vaatziekten kan leiden. Slechts één rauw teentje per dag is voldoende voor substantiële resultaten.

 

Bestrijdt schimmelinfecties

Het hoge gehalte aan jodium en selenium, samen met de antivirale eigenschappen, geven knoflook de mogelijkheid om allerlei schimmelinfecties te bestrijden. In een studie bleek deze groente net zo werkzaam te zijn bij de behandeling van voetschimmel als het voornaamste antischimmelmiddel op recept.

knoflook

Verbeterde huid, haar en nagels

De hoge gehaltes aan antioxidanten in knoflook houden de huid glad en rimpelloos, terwijl ze het gezichtshaar beschermen tegen grijs worden. Knoflook in je dieet opnemen is ook goed voor sterke, glanzende nagels.

 

Goed voor het cholesterolgehalte

Knoflook’s hoge gehalte aan antioxidanten helpt het LDL (slechte) cholesterol onder controle te houden, terwijl het HDL (goede) cholesterol verhoogt, wat de kans op hart- en vaatziekten helpt verminderen. Ook een of twee kruidnagels per dag kan helpen het cholesterolgehalte onder controle te houden.

 

Vermindert allergieën

Zelfs als je niet van knoflook houdt, is de kans groot dat je lichaam dat wel doet. Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsonderzoek in de V.S. ontdekte dat knoflooksupplementen allergieën bij kinderen met 43% verminderen.

 

Wanneer je liever geen knoflook eet vanwege de geur, kan je natuurlijk ook geur- en smaakloze tabletten kopen bij de drogist. Ook deze zijn prima als het wel producten op natuurlijke basis zijn! Overigens helpt het eten (goed kauwen) van een takje peterselie na de maaltijd ook uitstekend tegen de lucht!

 

SUPERTIP:
Dit is ook belangrijk voor een goede gezondheid! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.