Is de zomertijd weer aangebroken? Of je gaat op vakantie? Dat betekent dat je lekker gaat rondhangen op het strand of bij het zwembad. De kans is dan ook groot dat je verbrand door de zon. Maar wat moet je doen als het helaas zo ver is gekomen? Hieronder deel ik een aantal handige tips.

 

Verbrand door de zon?

Als je verbrand bent door de zon, is het eerste wat je moet doen snel handelen en je verdere blootstelling aan sterk zonlicht vermijden. Het beste kan je iets uit de vriezer pakken zoals ijsblokjes en dit in een zachte doek wikkelen. Zorg er voor dat je zeker 30 minuten hiermee je huid koelt. Geef daarna je huid ongeveer 10 minuten rust. En herhaal het voor zo’n 30 minuten. Je zal zien dat de pijn afneemt. 

SUPERTIP:
Huid verbrand? Gebruik dit =>

 

Verbrand door de zon? Water is de oplossing!

Water helpt de huid te kalmeren en brengt zowel de temperatuur als de zwelling omlaag. Maar wrijf het niet droog, want dat kan de huid irriteren. Laat je huid rustig droog worden na het douchen zonder een handdoek te gebruiken. Een handdoek schuurt te veel als je huid is verbrandt. En houd jezelf goed gehydrateerd door veel water te drinken, want als je huid is uitgedroogd kan dit ook hoofdpijn veroorzaken. Verband door de zon? Hieronder deel ik nog meer tips.

verbrand door de zon

Aloë Vera, de wonderplant

Deze plant is al lang bekend om zijn verzachtende werking op een door de zon verbrande huid. Als je geen Aloë vera in je tuin hebt groeien, kun je zonnebrandcrème kopen die Aloë Vera bevat of speciaal gemaakt is voor de door de zon verbrande huid. Een koele Aloë Vera gel of crème kan helpen de zwelling en roodheid te verminderen als je het op de getroffen plekken aanbrengt. Als je die niet in huis hebt, probeer dan in plaats daarvan een paar lepels gewone yoghurt op de verbrande plekken te gebruiken voor verlichting.

 

Zorg goed voor jezelf

Eet veel voedsel dat rijk is aan vitamine C, zoals sinaasappels en andere citrusvruchten, om je huid sneller te helpen genezen.

 

Zonnebrandcrème, heel belangrijk!

Blijf je natuurlijk altijd weer insmeren met zonnebrandcrème voor je weer naar buiten gaat als je huid genezen is, anders loop je het risico opnieuw te verbranden! 

 

SUPERTIP:
Huid verbrand? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Ook interessant:

  1. Voetenbadje met azijn? Dit kan het voor je doen!