Wat te doen tegen oorpijn? Oorpijn, oorontsteking of zelfs een zwemmersoor kan ontzettend vervelend zijn. De pijn is vaak moeilijk te verdragen en in slaap vallen is geen optie. Er zijn echter verschillende dingen die we kunnen doen om de pijn te verlichten en verder te gaan met het leven zonder dat een oorpijn ons van onze dagelijkse bezigheden hoeft te weerhouden. Hierbij delen we dan ook graag een aantal handige tips, zodat jij weet “Wat te doen tegen oorpijn”…

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook super goed tegen oorpijn! Gebruik dit =>

 

Wat te doen tegen oorpijn? Hoe ontstaat oorpijn?

Oorpijn kan het gevolg zijn van een infectie van de luchtwegen. Heb je een verstopte neus of hoest die na enkele dagen nog niet beter wordt, dan kan het zijn dat je oren de effecten van deze verkoudheid en griep voelen, want ze delen dezelfde symptomen. Dit is vaak oorzaak nummer één van het ontstaan van oorpijn.

 

Wat te doen tegen oorpijn? Drink genoeg water

Als er iets is wat je oorpijn versterkt, is het te weinig water drinken. Als je lichaam namelijk ‘uitdroogt’ maakt het de pijn van oorpijn alleen maar erger. Het is daarom belangrijk om genoeg water te drinken. Zo kan je de druk verlichten die zich achter je trommelvlies opbouwt bij een oorontsteking.

 

Wat te doen tegen oorpijn? Neem pijnstillers

Pijnstillers kunnen ontzettend goed helpen als ze meteen genomen worden als de symptomen voor het eerst opkomen. Wacht niet te lang want de pijnstillers helpen niet als je de oorpijn al dagen hebt… Ibuprofen kan ook gebruikt worden om de zwelling die de oorpijn veroorzaakt te verminderen. Het helpt ook bij misselijkheid, koorts en ontsteking. Dit middel is alleen voor volwassenen omdat het bij kinderen problemen met de nieren kan veroorzaken.

 

Uien als middel tegen oorpijn?

Hoe goed je ook voor jezelf of je kind zorgt, oorpijn zit in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk er op tijd bij te zijn en actie te ondernemen. Als je dit bij de eerste tekenen toepast, is de dokter waarschijnlijk niet meer nodig. Mocht het tóch erger worden of te lang duren, raadpleeg dan alsnog een arts. Het recept tegen oorpijn is heel eenvoudig en werkt ontzettend goed.

Wat heb je nodig?

  • Washandje
  • Uien
  • Theedoek

Versnipper de ui en bak het in een koekenpan totdat de ui ‘glazig’ wordt en veel aroma afgeeft. Stop de versnipperde ui in het washandje en vouw de bovenste rand om of bind het dicht met een elastiekje. Doe hier vervolgens een theedoek omheen (zodat het goed ingepakt is) en leg het pakketje tegen het pijnlijke oor. Als het pakketje is afgekoeld en weinig tot geen aroma meer afgeeft kun je het eraf halen. Doe dit zo vaak als nodig. Je zult merken dat dankzij de stoffen die vrij komen bij een ui, je pijn in je oor afneemt. Moeite met een ui snijden? Klik hier!

wat te doen tegen oorpijn

Kijk uit met je oren!

Vermijd om iets in je oor te stoppen dat niet schoon is. Dit geldt ook voor wattenstaafjes enz. want deze voorwerpen kunnen het oorsmeer verder in je gehoorgang duwen, waar het meer schade dan goeds kan aanrichten. Als je al meer een week oorpijn hebt, ondanks alle pogingen om er vanaf te komen en de oorsmeer ophoping te verwijderen, ga dan naar een dokter, zodat die het overtollige oorsmeer en vuil goed uit je oren kan verwijderen en verder kan controleren waar de oorpijn vandaan komt.

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook super goed tegen oorpijn! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.