Omslag foto facebook (3)
Wat te doen tegen oorpijn

Wat te doen tegen oorpijn?

Oorpijn, oorontsteking of zelfs een zwemmersoor kan ontzettend vervelend zijn. De pijn is vaak moeilijk te verdragen en in slaap vallen is geen optie. Er zijn echter verschillende dingen die we kunnen doen om de pijn te verlichten en verder te gaan met het leven zonder dat een oorpijn ons van onze dagelijkse bezigheden hoeft te weerhouden. Hierbij delen we dan ook graag een aantal handige tips, zodat jij weet “Wat te doen tegen oorpijn”…

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook super goed tegen oorpijn! Gebruik dit =>

 

Maar hoe ontstaat oorpijn?

Oorpijn kan het gevolg zijn van een infectie van de luchtwegen. Heb je een verstopte neus of hoest die na enkele dagen nog niet beter wordt, dan kan het zijn dat je oren de effecten van deze verkoudheid en griep voelen, want ze delen dezelfde symptomen. Dit is vaak oorzaak nummer één van het ontstaan van oorpijn.

 

Drink genoeg water

Als er iets is wat je oorpijn versterkt, is het te weinig water drinken. Als je lichaam namelijk ‘uitdroogt’ maakt het de pijn van oorpijn alleen maar erger. Het is daarom belangrijk om genoeg water te drinken. Zo kan je de druk verlichten die zich achter je trommelvlies opbouwt bij een oorontsteking.

 

Pijnstillers

Pijnstillers kunnen ontzettend goed helpen als ze meteen genomen worden als de symptomen voor het eerst opkomen. Wacht niet te lang want de pijnstillers helpen niet als je de oorpijn al dagen hebt… Ibuprofen kan ook gebruikt worden om de zwelling die de oorpijn veroorzaakt te verminderen. Het helpt ook bij misselijkheid, koorts en ontsteking. Dit middel is alleen voor volwassenen omdat het bij kinderen problemen met de nieren kan veroorzaken.

 

Uien als middel tegen oorpijn?

Hoe goed je ook voor jezelf of je kind zorgt, oorpijn zit in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk er op tijd bij te zijn en actie te ondernemen. Als je dit bij de eerste tekenen toepast, is de dokter waarschijnlijk niet meer nodig. Mocht het tóch erger worden of te lang duren, raadpleeg dan alsnog een arts. Het recept tegen oorpijn is heel eenvoudig en werkt ontzettend goed.

Wat heb je nodig?

  • Washandje
  • Uien
  • Theedoek

Versnipper de ui en bak het in een koekenpan totdat de ui ‘glazig’ wordt en veel aroma afgeeft. Stop de versnipperde ui in het washandje en vouw de bovenste rand om of bind het dicht met een elastiekje. Doe hier vervolgens een theedoek omheen (zodat het goed ingepakt is) en leg het pakketje tegen het pijnlijke oor. Als het pakketje is afgekoeld en weinig tot geen aroma meer afgeeft kun je het eraf halen. Doe dit zo vaak als nodig. Je zult merken dat dankzij de stoffen die vrij komen bij een ui, je pijn in je oor afneemt. Moeite met een ui snijden? Klik hier!

 

Kijk uit met je oren!

Vermijd om iets in je oor te stoppen dat niet schoon is. Dit geldt ook voor wattenstaafjes enz. want deze voorwerpen kunnen het oorsmeer verder in je gehoorgang duwen, waar het meer schade dan goeds kan aanrichten. Als je al meer een week oorpijn hebt, ondanks alle pogingen om er vanaf te komen en de oorsmeer ophoping te verwijderen, ga dan naar een dokter, zodat die het overtollige oorsmeer en vuil goed uit je oren kan verwijderen en verder kan controleren waar de oorpijn vandaan komt.

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook super goed tegen oorpijn! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.