Uien snijden zonder huilen

Uien snijden zonder huilen? Zo doe je dat!

Kan jij ook nooit een uit snijden zonder dat je een paar tranen moet laten? Niet proberen te knipperen helpt ook niet. Wij hebben de oplossing zodat jij eenvoudig al je uien kunt snijden zonder een traan te laten.

 

Allereerst is het belangrijk om te weten..

Waarom ga je huilen van uien?

Maar waarom maken uien ons aan het huilen? Waarom hechten we zoveel belang aan dit effect? Er is eigenlijk een vrij eenvoudig antwoord. In de ui zijn er twee soorten cellen. De sapcellen bevatten zwavelzuur, en dat is wat ons doet tranen bij het snijden in een ui.

 

SUPERTIP:
Wil jij super snel je uien snijden? Gebruik dit =>

 

Hieronder delen wij 5 tips zodat jij uien kan snijden zonder te hoeven huilen!

1. Koop een heel scherp mes

Het lijkt misschien nogal voor de hand liggend, maar het is eigenlijk iets dat een enorm verschil maakt als je probeert uien te snijden zonder al te veel te huilen. Een bot mes zorgt ervoor dat de uiencellen geplet worden in plaats van gesneden, wat ertoe leidt dat ze meer kleine stofjes in de lucht loslaten, waardoor je ogen gaan tranen. Deze stofjes die vrij komen bij het snijden van een ui zorgen namelijk voor een huil effect.

 

2. Koel de uien ongeveer 1 uur voordat je ze snijdt

Probeer bij het bereiden van je maaltijd de uien 1 uur in de koelkast te leggen voor je ze in plakjes snijdt en je zal merken dat je minder tranen krijgt dan gewoonlijk. Door de temperatuur in de koelkast geven uien minder dampen af tijdens het snijden!

 

3. Snijd uien onder een afzuigkap 

Door de uien onder een afzuigkap te snijden, zal je merken dat er minder dampen van de ui in de lucht vrijkomen dan wanneer je de ui naast het fornuis snijdt. Vergeet natuurlijk niet de afzuigkap aan te zetten!

 

4. Zet een ventilator aan terwijl je de uien snijdt

Deze tip werkt niet voor iedereen, maar ik ontdekte persoonlijk dat door een ventilator aan te zetten terwijl je uien snijdt, je geen tranen hoeft te laten. Door de snelheid van de wind, blaast de ventilator namelijk alle dampen weg die vrijkomen bij het snijden van een ui. 

 

5. Koel uienplakjes in ijswater voor gebruik

Een van de beste manieren om niet te hoeven huilen tijdens het snijden van een ui, is ze voor gebruik ongeveer 10 minuten in wat ijswater te leggen! De cellen van de ui zijn dan dankzij het ijskoude water. Waardoor de uien veel minder dampen afgeven tijdens het snijden.

 

SUPERTIP:
Wil jij super snel je uien snijden? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie. 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.