Omslag foto facebook (3)

Wat je kunt doen als je verbrand bent en gaat vervellen

Je hebt heerlijk een dagje van de zon genoten en nu is het toch gebeurd.. Je bent verbrand. Je dacht nog wel dat je zo goed gesmeerd had, maar helaas je zit nu met die gloeiende huid. En je weet dan al wat na verbranden komt… Jazeker, dan komt het vervellen. Dat is ook nog eens een ellende en het ziet er ook zo lelijk uit!
 

Wat kun je nu doen als je toch bent verbrand? Het doet vaak ontzettend pijn en je voelt dan ook nog eens je kleren op de verbrande plekken krassen. Het liefst wil je zo snel mogelijk van die rode huid af, want je lijkt wel een indiaan zo.

Het verstandigste was geweest als je tussen 12 uur en 15 uur in de schaduw was gaan liggen of zitten, maar ja, die zon lokt ook altijd zo erg. Zorg ten eerste dat je goed water gaat drinken. Je lichaam heeft daar echt behoefte aan.

Dan begin je met een verkoelende douche of bad. Was je huid niet met zeep of warm water, maar gewoon even geleidelijk af laten koelen. Heb je nu de mogelijkheid om in bad te gaan. Maak dan een lauwwarm bed en schenk dan een halve liter karnemelk in je badwater. Dit werkt erg verkoelend en verzorgt ook gelijk de huid. Na het douchen of badderen dep je de huid droog.

Het is nu belangrijk om verder te koelen. Dit kan bijvoorbeeld door plakjes komkommer, yoghurt of afgekoelde kamille of groene theezakjes op de verbrande plekken te leggen. Als je dit gedaan hebt en het voelt weer iets beter, smeer dan jezelf goed in met een vochtinbrengende crème. Aloë Vera is dan een erg goede optie.

Het vervellen ga je daarmee niet tegenhouden. Dat is nu eenmaal een natuurlijke reactie op de verbranding. Denk erom dat je de huid niet scrubt of aan de velletjes plukt zolang je aan het vervellen bent. Je huid is op het moment van vervellen erg dun, dus dit kan infectiegevaar of littekens op leveren.

Probeer ook de zon te vermijden door een hoge beschermingsfactor te gebruiken of de huid die verbrand is (geweest), te bedekken met kleding. Denk er in vervolg aan dat je je beter insmeert of uit de zon blijft wanneer de zon het hoogst staat. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

 

Dit is ook goed voor je lichaam als je verbrand bent..  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.