Omslag foto facebook (3)
Tegelvoegen

Tegelvoegen reinigen doe je zo!

Witte tegelvoegen worden na verloop van tijd vies. Dit heeft niks te maken met slecht onderhoudt, maar met smalle en grove voegen. Voegen zijn relatief grof waardoor vuil makkelijk blijft ‘plakken’ met als gevolg na verloop van tijd donkere voegen. Wanneer je veel voegen in je tegelvloer hebt (kleine tegels hebt liggen) dan maakt dit de tegelvloer in het geheel donkerder. Voegen kunnen echt een wereld van verschil maken. Met een dweil krijg je de voegen niet wit, maar met een multifunctioneel apparaat wel.

 

Tegelvoegen reinigen 

Dit hoef je niet dagelijks of wekelijks te doen, maar alleen als je ziet dat de voegen weer donkerder worden. Je hebt namelijk een stoomreiniger nodig. Niet goedkoop in aanschaf, maar door de populariteit heb je vast wel iemand in de nabije omgeving die zo’n apparaat in bezit heeft. Nog handiger is om er zelf eentje te kopen want ze zijn voor heel veel schoonmaak klusjes handig door de krachtige stoom.

 

SUPERTIP:
Tegelvoegen reinigen als een professional? Gebruik dit =>

 

De stoomreiniger

Tegelvloeren reinig je door met de smalle kop gericht op de voegen te spuiten. Door de hitte en de hoge druk van stoom, spuit je de voegen snel en eenvoudig schoon. Je zult op deze manier de hele tegelvloer moeten afgaan. Het voetstuk te gebruiken voor deze klus heeft geen zin omdat er kracht en precisie wordt verloren. Door de vele stoom die vrij komt is het belangrijk tijdens het schoonmaken de ramen goed open te zetten. Vervolgens zul je de gehele vloer na moeten dweilen om alles schoon en zo droog mogelijk achter te laten. Verder is een stoomreiniger handig voor in de keuken, badkamer, toilet en in kleine hoeveelheden op autostoelen en vloeren. Dit laatste kun je het beste doen in de zomer zodat het vocht ook weer snel en makkelijk de ruimte kan verlaten. In de stoomreiniger kun je een aantal druppeltjes essentiële olie doen om een fijne geur te verspreiden tijdens het schoonmaken.

 

Geen stoomreiniger? Gebruik azijn

Je kan je tegelvoegen ook schoonmaken door middel van azijn. Let wel op, dit klusje kost je op deze manier veel meer energie. Meng gelijke delen azijn en water in een emmer. Week je spons in het mengsel en gebruik het om vuil of vlekken op de tegels weg te schrobben. Voor echt taaie vlekken laat je de azijn 20 minuten intrekken voor je je spons gebruikt. Zorg ervoor dat je alle azijn wegspoelt als je klaar bent. Het beste kan je de vloer hierna dweilen met allesreiniger.

 

De beste stoomreiniger

Als je dit klusje succesvol wilt uitvoeren, raden wij natuurlijk een stoomreiniger aan. Maar ik begrijp heel goed dat je door alle bomen het bos niet meer ziet. Er zijn namelijk veel stoomreinigers in de aanbieding. Maar welke stoomreiniger is nu de beste? Ik heb het even voor je uitgezocht en kom tot de conclusie dat dit een van de beste stoomreinigers is. Lees hier 234 positieve beoordelingen van gebruikers >>

SUPERTIP:
Tegelvoegen reinigen als een professional? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.