Witte tegelvoegen worden na verloop van tijd vies. Dit heeft niks te maken met slecht onderhoudt, maar met smalle en grove voegen. Voegen zijn relatief grof waardoor vuil makkelijk blijft ‘plakken’ met als gevolg na verloop van tijd donkere voegen. Wanneer je veel voegen in je tegelvloer hebt (kleine tegels hebt liggen) dan maakt dit de tegelvloer in het geheel donkerder. Voegen kunnen echt een wereld van verschil maken. Met een dweil krijg je de voegen niet wit, maar met een multifunctioneel apparaat wel.

 

Tegelvoegen reinigen 

Dit hoef je niet dagelijks of wekelijks te doen, maar alleen als je ziet dat de voegen weer donkerder worden. Je hebt namelijk een stoomreiniger nodig. Niet goedkoop in aanschaf, maar door de populariteit heb je vast wel iemand in de nabije omgeving die zo’n apparaat in bezit heeft. Nog handiger is om er zelf eentje te kopen want ze zijn voor heel veel schoonmaak klusjes handig door de krachtige stoom.

SUPERTIP:
Tegelvoegen reinigen als een professional? Gebruik dit =>

 

Tegelvoegen reinigen met de stoomreiniger

Tegelvloeren reinig je door met de smalle kop gericht op de voegen te spuiten. Door de hitte en de hoge druk van stoom, spuit je de voegen snel en eenvoudig schoon. Je zult op deze manier de hele tegelvloer moeten afgaan. Het voetstuk te gebruiken voor deze klus heeft geen zin omdat er kracht en precisie wordt verloren. Door de vele stoom die vrij komt is het belangrijk tijdens het schoonmaken de ramen goed open te zetten. Vervolgens zul je de gehele vloer na moeten dweilen om alles schoon en zo droog mogelijk achter te laten. Verder is een stoomreiniger handig voor in de keuken, badkamer, toilet en in kleine hoeveelheden op autostoelen en vloeren. Dit laatste kun je het beste doen in de zomer zodat het vocht ook weer snel en makkelijk de ruimte kan verlaten. In de stoomreiniger kun je een aantal druppeltjes essentiële olie doen om een fijne geur te verspreiden tijdens het schoonmaken.

tegelvoegen

Geen stoomreiniger? Gebruik azijn

Je kan je tegelvoegen ook schoonmaken door middel van azijn. Let wel op, dit klusje kost je op deze manier veel meer energie. Meng gelijke delen azijn en water in een emmer. Week je spons in het mengsel en gebruik het om vuil of vlekken op de tegels weg te schrobben. Voor echt taaie vlekken laat je de azijn 20 minuten intrekken voor je je spons gebruikt. Zorg ervoor dat je alle azijn wegspoelt als je klaar bent. Het beste kan je de vloer hierna dweilen met allesreiniger.

 

De beste stoomreiniger

Als je dit klusje succesvol wilt uitvoeren, raden wij natuurlijk een stoomreiniger aan. Maar ik begrijp heel goed dat je door alle bomen het bos niet meer ziet. Er zijn namelijk veel stoomreinigers in de aanbieding. Maar welke stoomreiniger is nu de beste? Ik heb het even voor je uitgezocht en kom tot de conclusie dat dit een van de beste stoomreinigers is. Lees hier 234 positieve beoordelingen van gebruikers >>

SUPERTIP:
Tegelvoegen reinigen als een professional? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.