Dit helpt tegen hoofdpijn!

Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn. Onwijs vervelend en het kan je dagelijks leven volledig op zijn kop zetten. Soms kan het zo erg zijn dat je regelmatig verplichtingen moet annuleren en er onbegrip wordt geuit vanuit je directe en indirecte omgeving. Je hoort dan opmerkingen zoals ‘ach, stel je niet zo aan, ik heb ook wel eens hoofdpijn’. Zonder er bij stil te staan dat er heel veel verschillende soorten hoofdpijn zijn en niveau’s in het ervaren van de pijn.
 

Het is verschrikkelijk en soms wil je wel huilen van de pijn en frustratie. Het is een pijn die je niet kunt negeren omdat je functioneert met je hoofd. Je kunt het niet ontlasten. Hoofdpijn ontstaat vaak vanuit stress, vermoeidheid of uitdroging. Helaas helpt een tablet vaak dan ook niet en zul je de oorzaak moeten aanpakken. De stress, vermoeidheid of uitdroging terug dringen. Dat laatste is nog het meest eenvoudige probleem om aan te pakken door simpelweg meer te drinken. Dat staat dan ook direct bovenaan ons lijstje met tips.

 

De tien natuurlijke tips tegen hoofdpijn..
  1. Drink voldoende water. Uitdroging is een van de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn.
  2. Beperk het gebruik van koffie, zwarte thee en andere cafeïnehoudende dranken. Drink je regelmatig koffie? Dan is deze tip tegenstrijdig, want soms kan een sterke kop koffie de hoofdpijn ook verminderen.
  3. Goede ventilatie in huis en op kantoor is essentieel. Hoofdpijn kan ook heel goed veroorzaakt worden door zuurstoftekort.
  4. Zorg voor een goede houding als je achter een pc of voor de tv zit. Als je veel achter de pc werkt kunnen de spieren in je nek en schouders al snel vast gaan zitten, wat tot hoofdpijn kan leiden.
  5. Voldoende nachtrust en ontspanning kan hoofdpijn voorkomen. 8 uur slaap per nacht wordt aanbevolen.
  6. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en frisse lucht.
  7. Vraag of een partner of familielid je schouders wilt masseren. Ook een warme pittenzak of een warme douche met harde stralen op de schouders kan verlichten.
  8. Vermijd een te veel aan stress, hoofdpijn kan een teken zijn dat je teveel van jezelf vraagt. Neem wat tijd voor jezelf en doe iets ontspannends. Wanneer de stress en daarmee de hoofdpijn lang aanhoudt (korte hoofdpijn vrije periodes) is het aan te raden om een bezem door je leven te halen en te gaan focussen op wat je gelukkig maakt en echt wilt. You only live once.
  9. Als je ogen langzaam achteruit gaan, heb je dat vaak niet in de gaten. Je kunt last krijgen van hoofdpijn doordat je onbewust constant je zichtveld aan het scherpstellen bent. Laat je ogen daarom regelmatig testen.
  10. Eet en leef regelmatig, sla het ontbijt nooit over. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Wat kan helpen om structuur in je leven te brengen is een grove dagplanning.

 

Dit werkt ook perfect tegen hoofdpijn! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.