Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn. Maar wat helpt tegen hoofdpijn?  Het is onwijs vervelend en het kan je dagelijks leven volledig op zijn kop zetten. Soms kan het zo erg zijn dat je regelmatig verplichtingen moet annuleren en er onbegrip wordt geuit vanuit je directe en indirecte omgeving. Je hoort dan opmerkingen zoals ‘ach, stel je niet zo aan, ik heb ook wel eens hoofdpijn’. Zonder er bij stil te staan dat er heel veel verschillende soorten hoofdpijn zijn en niveau’s in het ervaren van de pijn.

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect tegen hoofdpijn! Gebruik dit =>

 

Wat helpt tegen hoofdpijn?

Het is verschrikkelijk en soms wil je wel huilen van de pijn en frustratie. Het is een pijn die je niet kunt negeren omdat je functioneert met je hoofd. Je kunt het niet ontlasten. Hoofdpijn ontstaat vaak vanuit stress, vermoeidheid of uitdroging. Helaas helpt een tablet vaak dan ook niet en zul je de oorzaak moeten aanpakken. De stress, vermoeidheid of uitdroging terug dringen. Dat laatste is nog het meest eenvoudige probleem om aan te pakken door simpelweg meer te drinken. Dat staat dan ook direct bovenaan ons lijstje met tips.

wat helpt tegen hoofdpijn

Tien natuurlijke tips tegen hoofdpijn..

Wat helpt tegen hoofdpijn? Ontdek het hieronder!

  1. Drink voldoende water. Uitdroging is een van de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn.
  2. Beperk het gebruik van koffie, zwarte thee en andere cafeïne houdende dranken. Drink je regelmatig koffie? Dan is deze tip tegenstrijdig, want soms kan een sterke kop koffie de hoofdpijn ook verminderen.
  3. Goede ventilatie in huis en op kantoor is essentieel. Hoofdpijn kan ook heel goed veroorzaakt worden door zuurstoftekort.
  4. Zorg voor een goede houding als je achter een pc of voor de tv zit. Als je veel achter de pc werkt kunnen de spieren in je nek en schouders al snel vast gaan zitten, wat tot hoofdpijn kan leiden.
  5. Voldoende nachtrust en ontspanning kan hoofdpijn voorkomen. 8 uur slaap per nacht wordt aanbevolen.
  6. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en frisse lucht.
  7. Vraag of een partner of familielid je schouders wilt masseren. Ook een warme pittenzak of een warme douche met harde stralen op de schouders kan verlichten.
  8. Vermijd een te veel aan stress, hoofdpijn kan een teken zijn dat je teveel van jezelf vraagt. Neem wat tijd voor jezelf en doe iets ontspannends. Wanneer de stress en daarmee de hoofdpijn lang aanhoudt (korte hoofdpijn vrije periodes) is het aan te raden om een bezem door je leven te halen en te gaan focussen op wat je gelukkig maakt en echt wilt. You only live once.
  9. Als je ogen langzaam achteruit gaan, heb je dat vaak niet in de gaten. Je kunt last krijgen van hoofdpijn doordat je onbewust constant je zichtveld aan het scherpstellen bent. Laat je ogen daarom regelmatig testen.
  10. Eet en leef regelmatig, sla het ontbijt nooit over. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Wat kan helpen om structuur in je leven te brengen is een grove dagplanning.

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect tegen hoofdpijn! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.