Omslag foto facebook (3)
insectenhotel

Het voordeel van een insectenhotel

Niet iedereen is er altijd even gelukkig mee, maar toch is het belangrijk dat ze er zijn. We hebben het dan over insecten.. Tegenwoordig zie je ook steeds meer insectenhotels in de tuinen hangen en dat is toch positief te noemen. We hebben de insecten toch ook nodig voor het bestuiven van de bloemen en ze zorgen tevens ook voor een ecologisch evenwicht door de schadelijke insecten te bestrijden. Een insectenhotel biedt de nuttige insecten in de zomer een nest en rustplaats en in de winter kunnen ze er uitstekend in overwinteren. De nuttige insecten kunnen zich dan naar behoefte nestelen in een van de kamers. 

 

SUPERTIP:
Haal ook een insectenhotel in huis! Gebruik dit =>

 

Een insectenhotel

Een insectenhotel moet je altijd op een zonnige, wind en regen beschutte plek hangen of neerzetten. De voorkant van het hotel kun je het beste maken richting het zuiden, zuidwesten of het zuidoosten. De bedoeling is dat het insectenhotel het hele jaar buiten kan blijven staan, anders jaag je de nuttige insecten vroegtijdig het nest (hotel) uit.

Bovendien weten maar heel weinig mensen dat insecten over het algemeen heel vreedzaam zijn voor de mens en huisdier. Ze zullen normaal gesproken ook geen gevaar opleveren. Ze zijn voor mensen eigenlijk van heel groot belang. Het voedsel van de insecten bestaat hoofdzakelijk uit schadelijk ongedierte.

 

Meer insecten

Het insectenhotel brengt insecten dichter bij huis. Insecten zijn overal, dus het hebben van een of meer insectenhotels rond je eigendom kan betekenen dat je meer wilde insecten zult zien.

 

De perfecte woonplaats

In insectenhotels hebben allerlei soorten insecten een plaats om te wonen. Er zijn insectenhotels die plaats bieden aan bijen, wespen, vlinders en motten. Bovendien bieden insectenhotels onderdak aan kevers, lieveheersbeestjes en vele soorten nuttige insecten.

 

Het perfecte verblijf tijdens de winter

Het insectenhotel biedt het perfecte winterverblijf voor allerlei insectensoorten. In de wintermaanden kunnen insecten schuilen in insectenhotels. Dit helpt ze te overleven. De meeste bewoners van insectenhotels gaan in winterslaap, halen slaap in en blijven uit het koude weer. Ze zullen vroeg in het voorjaar weer aan het werk gaan.

 

Perfect voor je planten

Het insectenhotel biedt een thuis aan alle insecten die bestuiven. Insectenhotels zijn een belangrijk onderdeel van elke tuin omdat ze een thuis bieden aan insecten die bestuiven zoals bijen, vlinders en motten. Terwijl deze insecten zich een weg banen van bloem naar bloem, helpen ze planten om zich voort te planten.

 

Geweldige bestrijders

Insecten zijn geweldige bestrijders van insecten. In insectenhotels ondergaan insecten een metamorfose, wat betekent dat er in elk stadium van de levenscyclus van het insect eitjes, larven en poppen zijn. Larven verschijnen in grote aantallen en vormen voedsel voor andere dieren, van vogels tot kikkers tot hagedissen.

 

Voor alle seizoenen

Er zijn insectenhotels voor alle seizoenen. De meeste insectenhotels zijn gemaakt van hout, dat een goede isolatie biedt tegen hitte en kou. Het insectenhotel kan vroeg in het voorjaar opgezet worden

 

Zonder insecten, geen mensen

Albert Einstein schreef ook het volgende citaat:

  • Als de bij uitsterft, heeft de mens nog slechts vier jaar te gaan.
  • Geen bij, geen bestuiving, geen planten, geen dieren, geen mens.

Het is heel leuk om samen met je kinderen een insectenhotel te maken. Wanneer je niet zo creatief bent, klik hier!

 

SUPERTIP:
Haal ook een insectenhotel in huis! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.