Niet iedereen is er altijd even gelukkig mee, maar toch is het belangrijk dat ze er zijn. We hebben het dan over insecten.. Tegenwoordig zie je ook steeds meer insectenhotels in de tuinen hangen en dat is toch positief te noemen. We hebben de insecten toch ook nodig voor het bestuiven van de bloemen en ze zorgen tevens ook voor een ecologisch evenwicht door de schadelijke insecten te bestrijden. Een insecten hotel biedt de nuttige insecten in de zomer een nest en rustplaats en in de winter kunnen ze er uitstekend in overwinteren. De nuttige insecten kunnen zich dan naar behoefte nestelen in een van de kamers. 

 

SUPERTIP:
Haal ook een insectenhotel in huis! Gebruik dit =>

 

Een insectenhotel

Een insectenhotel moet je altijd op een zonnige, wind en regen beschutte plek hangen of neerzetten. De voorkant van het hotel kun je het beste maken richting het zuiden, zuidwesten of het zuidoosten. De bedoeling is dat het insecten hotel het hele jaar buiten kan blijven staan, anders jaag je de nuttige insecten vroegtijdig het nest (hotel) uit.

Bovendien weten maar heel weinig mensen dat insecten over het algemeen heel vreedzaam zijn voor de mens en huisdier. Ze zullen normaal gesproken ook geen gevaar opleveren. Ze zijn voor mensen eigenlijk van heel groot belang. Het voedsel van de insecten bestaat hoofdzakelijk uit schadelijk ongedierte.

 

Meer insecten

Het insecten hotel brengt insecten dichter bij huis. Insecten zijn overal, dus het hebben van een of meer insectenhotels rond je eigendom kan betekenen dat je meer wilde insecten zult zien.

insectenhotel

De perfecte woonplaats

In insectenhotels hebben allerlei soorten insecten een plaats om te wonen. Er zijn insectenhotels die plaats bieden aan bijen, wespen, vlinders en motten. Bovendien bieden insectenhotels onderdak aan kevers, lieveheersbeestjes en vele soorten nuttige insecten.

 

Het perfecte verblijf tijdens de winter

Het insecten hotel biedt het perfecte winterverblijf voor allerlei insectensoorten. In de wintermaanden kunnen insecten schuilen in insectenhotels. Dit helpt ze te overleven. De meeste bewoners van insecten hotels gaan in winterslaap, halen slaap in en blijven uit het koude weer. Ze zullen vroeg in het voorjaar weer aan het werk gaan.

 

Perfect voor je planten

Het insectenhotel biedt een thuis aan alle insecten die bestuiven. Insectenhotels zijn een belangrijk onderdeel van elke tuin omdat ze een thuis bieden aan insecten die bestuiven zoals bijen, vlinders en motten. Terwijl deze insecten zich een weg banen van bloem naar bloem, helpen ze planten om zich voort te planten.

 

Geweldige bestrijders

Insecten zijn geweldige bestrijders van insecten. In insecten hotels ondergaan insecten een metamorfose, wat betekent dat er in elk stadium van de levenscyclus van het insect eitjes, larven en poppen zijn. Larven verschijnen in grote aantallen en vormen voedsel voor andere dieren, van vogels tot kikkers tot hagedissen.

 

Voor alle seizoenen

Er zijn insecten hotels voor alle seizoenen. De meeste insecten hotels zijn gemaakt van hout, dat een goede isolatie biedt tegen hitte en kou. Het insecten hotel kan vroeg in het voorjaar opgezet worden

 

Zonder insecten, geen mensen

Albert Einstein schreef ook het volgende citaat:

  • Als de bij uitsterft, heeft de mens nog slechts vier jaar te gaan.
  • Geen bij, geen bestuiving, geen planten, geen dieren, geen mens.

Het is heel leuk om samen met je kinderen een insectenhotel te maken. Wanneer je niet zo creatief bent, klik hier!

 

SUPERTIP:
Haal ook een insectenhotel in huis! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Ook interessant:

  1. Hoofdluis voorkomen? Doe je zo!