Waar je aan moet denken vóór je aan een hond begint

Meer dan de helft van de huishoudens in Nederland heeft een huisdier. Wie een huisdier heeft, moet daar goed voor zorgen. Honden, katten, konijnen en knaagdieren zijn de meest voorkomende (huis)dieren. Honden kunnen geweldige huisdieren zijn, maar denk wel eerst heel goed na voordat je een hond aanschaft.

Je moet je goed beseffen dat een hond gemakkelijk 10 tot 15 jaar oud kan worden, dat ze uitgelaten moeten worden en heel graag aandacht willen hebben.. Verder moeten ze op tijd hun vaccinaties krijgen en als je iets in de planning hebt qua vakantie of weekendje weg, je de hond mee moet kunnen nemen of een goede oppas voor je trouwe viervoeter moet regelen. Sta vooraf goed stil waarom je graag een hond wilt en welke verwachtingen je er van hebt. Hoe fantastisch honden ook kunnen zijn, ze hebben leuke maar ook minder leuke kanten. Het is daarom ook altijd verstandig eens met andere hondeneigenaren te praten.

 

Als je dan toch besluit voor die fantastische hond te gaan heb ik nog een aantal leuke wetenswaardigheden.
  • Honden hebben zo’n goed gehoor dat ze je auto al ver van te voren horen aankomen. Ze herkennen het geluid van de auto maar ook je voetstappen.
  • Troost een hond niet als hij bang is, daar wordt hij alleen maar banger van.
  • Reuen tillen hun poot op om te plassen uit dominantie. Zo kunnen ze andere honden laten zien dat ze groot en intimiderend zijn.
  • Niet alleen chocolade is slecht voor je hond maar ook druiven, rozijnen, macadamia noten en gekookte uit kunnen nierfalen bij een hond veroorzaken.
  • Een hond met een spitse snuit over het algemeen ouder wordt dan een hond met een platte snuit.
  • Het kleinste hondje ooit was een Maltezer en woog slechts 113 gram.
  • Honden hebben geweldige neuzen, ze kunnen ziektes ruiken zoals kanker, epilepsie en diabetes.
  • Zoals de vingerafdruk van een mens uniek is dat bij de hond de neusafdruk.
  • Honden zijn vaker agressiever als de mannelijke baas hem uitlaat. Honden kunnen heel goed de energie van de baas voelen en nabootsen. Dus wanneer een hond agressief is zegt dit meer over de baas dan over de hond.

 

Je wilt een hond gaan aanschaffen? Dan heb je dit ook nodig!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.