Hond kopen? Meer dan de helft van de huishoudens in Nederland heeft een huisdier. Wie een huisdier heeft, moet daar goed voor zorgen. Honden, katten, konijnen en knaagdieren zijn de meest voorkomende (huis)dieren. Honden kunnen geweldige huisdieren zijn, maar denk wel eerst heel goed na voordat je een hond aanschaft.

Hond kopen? Denk aan het volgende

Je moet je goed beseffen dat een hond gemakkelijk 10 tot 15 jaar oud kan worden, dat ze uitgelaten moeten worden en heel graag aandacht willen hebben.. Verder moeten ze op tijd hun vaccinaties krijgen en als je iets in de planning hebt qua vakantie of weekendje weg, je de hond mee moet kunnen nemen of een goede oppas voor je trouwe viervoeter moet regelen. Sta vooraf goed stil waarom je graag een hond wilt en welke verwachtingen je er van hebt. Hoe fantastisch honden ook kunnen zijn, ze hebben leuke maar ook minder leuke kanten. Het is daarom ook altijd verstandig eens met andere hondeneigenaren te praten.

Hond kopen 

Hond kopen? Een aantal feitjes…

  • Honden hebben zo’n goed gehoor dat ze je auto al ver van te voren horen aankomen. Ze herkennen het geluid van de auto maar ook je voetstappen.
  • Troost een hond niet als hij bang is, daar wordt hij alleen maar banger van.
  • Reuen tillen hun poot op om te plassen uit dominantie. Zo kunnen ze andere honden laten zien dat ze groot en intimiderend zijn.
  • Niet alleen chocolade is slecht voor je hond maar ook druiven, rozijnen, macadamia noten en gekookte uit kunnen nierfalen bij een hond veroorzaken.
  • Een hond met een spitse snuit over het algemeen ouder wordt dan een hond met een platte snuit.
  • Het kleinste hondje ooit was een Maltezer en woog slechts 113 gram.
  • Honden hebben geweldige neuzen, ze kunnen ziektes ruiken zoals kanker, epilepsie en diabetes.
  • Zoals de vingerafdruk van een mens uniek is dat bij de hond de neusafdruk.
  • Honden zijn vaker agressiever als de mannelijke baas hem uitlaat. Honden kunnen heel goed de energie van de baas voelen en nabootsen. Dus wanneer een hond agressief is zegt dit meer over de baas dan over de hond.

SUPERTIP:

Je wilt een hond gaan aanschaffen? Dan heb je dit ook nodig!  Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.