Omslag foto facebook (3)

De voordelen van zwemmen

Als we gaan zwemmen is dit meestal recreatief. Als sport zwemmen deden we toen we ons zwemdiploma moesten halen. Enkele bleven in het zwembad hangen maar de meeste van ons gingen wat anders doen. Het wordt vaak vergeten dat zwemmen ontzettend gezond en effectief is voor je lichaam. Tijdens de meest simpele zwembeweging gebruiken we zoveel spieren zonder het door te hebben dat het lijkt alsof het ‘niet effectief’ is..  geloof me, de volgende dag zul je het weten!
 

Waarom zwemmen?

Tijdens het zwemmen gebruik je dus ontzettend veel spieren. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van stijve spieren of gekneusde spieren is het vaak fijn om onder water de normale beweging proberen te maken. Onder water lijkt het namelijk alsof er geen vuiltje aan de lucht is waardoor de spieren niet volledig vast gaan zitten. Natuurlijk verschilt dit voor iedereen, maar het is zeker fijn om zo nu en dan te doen. Daarnaast werk je aan je conditie wat voor iedereen en op elke leeftijd een plus is!

 

De voordelen op een rij:
  • Zwem je een half uur baantjes? Dan verbrandt je totaal meer dan 300 calorieën! 
  • Het versterkt de botten en spieren.
  • Net als andere cardiovasculaire activiteiten verlaagt zwemmen het risico op hart- en vaatziekten.
  • Vermindert de impact op de gewrichten
  • Zwemmen houdt de bloeddruk laag.

 

Zwem jij graag?

 

Ga je zwemmen? Vergeet dan niets!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.