De voordelen van Valeriaan (thee)

We hebben allemaal wel periodes waarin we ons meer gespannen voelen, onrustig slapen, veel moe zijn, prikkelbaar en last hebben van hoofdpijn. Je hebt er zelf last van, maar je omgeving waarschijnlijk ook. Vaak zijn we geneigd om naar de dokter of drogist te gaan, zo worden we immers tegenwoordig ‘’opgevoed’’ door reclames. Deze middeltjes zijn vaak erg duur en hebben chemische samenstellingen waardoor we last krijgen van bijwerkingen. 

 

Wat kunnen we dan aan onze klachten doen? De natuur brengt niet alleen prachtige landschappen met zich mee, het heeft veel meer te bieden. Zo bied de natuur ons ook valeriaan. Valeriaan is een plant waarvan thee gemaakt kan worden en kan werken als rustgevend en ontspannend maar ook als slaapopwekker. Het is echter geen middeltje waarvan je snel moe wordt, maar slaap je eenmaal dan verkeer je in diepe slaap en wordt je niet 100x wakker en hoor je ook niet meer elk geluidje. Je slaapkwaliteit verbeterd dus aanzienlijk. Heb je een examen, belangrijk gesprek of ga je vliegen en voel je je hierdoor gestrest of zenuwachtig? Drink een half uurtje van te voren een kopje valeriaan thee en je voelt je echt kalmer worden. De thee werkt ook heel goed tegen gespannen spieren en daarmee dus ook tegen spanningshoofdpijn.

Als je echt een gestreste periode hebt, kun je de thee 2 tot 3 keer per dag drinken. Wil je graag beter slapen? Drink dan de thee een half uurtje van te voren.


De klachten op een rijtje waarvoor valeriaan kan werken
  • stress, zenuwachtigheid, rusteloosheid, prikkelbaarheid, jachtigheid, overwerkt-zijn.
  • Spanningshoofdpijn, migraine, duizeligheid.
  • Angsten, examenvrees, plankenkoorts, angst voor sollicitatiegesprek.
  • Hysterie, paniek, overdreven emotionaliteit.
  • Overdreven bezorgdheid, snel in staat van opwinding geraken.
  • Maagdarmkrampen, nerveuze maag.
  • Spierkrampen en -spanningen: Nekpijn.
  • Rusteloze benen, gespannen spieren, motorische onrust.

 

Ga voor maximale ontspanning! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.