We hebben allemaal wel periodes waarin we ons meer gespannen voelen, onrustig slapen, veel moe zijn, prikkelbaar en last hebben van hoofdpijn. Je hebt er zelf last van, maar je omgeving waarschijnlijk ook. Vaak zijn we geneigd om naar de dokter of drogist te gaan, zo worden we immers tegenwoordig ‘’opgevoed’’ door reclames. Deze middeltjes zijn vaak erg duur en hebben chemische samenstellingen waardoor we last krijgen van bijwerkingen. 

 

SUPERTIP:
Genieten van de beste valeriaan thee? Gebruik dit =>

 

Valeriaan thee

Wat kunnen we dan aan onze klachten doen? De natuur brengt niet alleen prachtige landschappen met zich mee, het heeft veel meer te bieden. Zo bied de natuur ons ook valeriaan. Valeriaan is een plant waarvan thee gemaakt kan worden en kan werken als rustgevend en ontspannend maar ook als slaapopwekker. Het is echter geen middeltje waarvan je snel moe wordt, maar slaap je eenmaal dan verkeer je in diepe slaap en wordt je niet 100x wakker en hoor je ook niet meer elk geluidje. Je slaapkwaliteit verbeterd dus aanzienlijk.

 

Goed voor een belangrijk gesprek

Heb je een examen, belangrijk gesprek of ga je vliegen en voel je je hierdoor gestrest of zenuwachtig? Drink een half uurtje van te voren een kopje valeriaan thee en je voelt je echt kalmer worden. De thee werkt ook heel goed tegen gespannen spieren en daarmee dus ook tegen spanningshoofdpijn. Als je echt een gestreste periode hebt, kun je de thee 2 tot 3 keer per dag drinken. Wil je graag beter slapen? Drink dan de thee een half uurtje van te voren.

valeriaan thee

De klachten op een rijtje waarvoor valeriaan kan werken

  • Stress, zenuwachtigheid, rusteloosheid, prikkelbaarheid, jachtigheid, overwerkt-zijn.
  • Spanningshoofdpijn, migraine, duizeligheid.
  • Angsten, examenvrees, plankenkoorts, angst voor sollicitatiegesprek.
  • Hysterie, paniek, overdreven emotionaliteit.
  • Overdreven bezorgdheid, snel in staat van opwinding geraken.
  • Maagdarmkrampen, nerveuze maag.
  • Spierkrampen en -spanningen: Nekpijn.
  • Rusteloze benen, gespannen spieren, motorische onrust.

 

Valeriaan zorgt voor een betere slaap

Van valeriaan thee is ook aangetoond dat het kan helpen bij slapeloosheid. Een wetenschappelijke studie toonde aan dat valeriaan wortelextract zowel subjectieve als objectieve maten van slapeloosheid verbeterde bij mensen met de diagnose primaire slapeloosheid.

 

Ook interessant om te lezen:

 

SUPERTIP:
Genieten van de beste valeriaan thee? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.