Omslag foto facebook (3)
valeriaan thee

Valeriaan thee? De voordelen op een rij!

We hebben allemaal wel periodes waarin we ons meer gespannen voelen, onrustig slapen, veel moe zijn, prikkelbaar en last hebben van hoofdpijn. Je hebt er zelf last van, maar je omgeving waarschijnlijk ook. Vaak zijn we geneigd om naar de dokter of drogist te gaan, zo worden we immers tegenwoordig ‘’opgevoed’’ door reclames. Deze middeltjes zijn vaak erg duur en hebben chemische samenstellingen waardoor we last krijgen van bijwerkingen. 

 

SUPERTIP:
Genieten van de beste valeriaan thee? Gebruik dit =>

 

Valeriaan thee

Wat kunnen we dan aan onze klachten doen? De natuur brengt niet alleen prachtige landschappen met zich mee, het heeft veel meer te bieden. Zo bied de natuur ons ook valeriaan. Valeriaan is een plant waarvan thee gemaakt kan worden en kan werken als rustgevend en ontspannend maar ook als slaapopwekker. Het is echter geen middeltje waarvan je snel moe wordt, maar slaap je eenmaal dan verkeer je in diepe slaap en wordt je niet 100x wakker en hoor je ook niet meer elk geluidje. Je slaapkwaliteit verbeterd dus aanzienlijk.

 

Goed voor een belangrijk gesprek

Heb je een examen, belangrijk gesprek of ga je vliegen en voel je je hierdoor gestrest of zenuwachtig? Drink een half uurtje van te voren een kopje valeriaan thee en je voelt je echt kalmer worden. De thee werkt ook heel goed tegen gespannen spieren en daarmee dus ook tegen spanningshoofdpijn. Als je echt een gestreste periode hebt, kun je de thee 2 tot 3 keer per dag drinken. Wil je graag beter slapen? Drink dan de thee een half uurtje van te voren.

 

De klachten op een rijtje waarvoor valeriaan kan werken

  • Atress, zenuwachtigheid, rusteloosheid, prikkelbaarheid, jachtigheid, overwerkt-zijn.
  • Spanningshoofdpijn, migraine, duizeligheid.
  • Angsten, examenvrees, plankenkoorts, angst voor sollicitatiegesprek.
  • Hysterie, paniek, overdreven emotionaliteit.
  • Overdreven bezorgdheid, snel in staat van opwinding geraken.
  • Maagdarmkrampen, nerveuze maag.
  • Spierkrampen en -spanningen: Nekpijn.
  • Rusteloze benen, gespannen spieren, motorische onrust.

 

Ook interessant om te lezen:

 

SUPERTIP:
Genieten van de beste valeriaan thee? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.