Rode bieten… De één vindt ze ontzettend lekker, de ander trekt gruwelend de neus er voor op. Rode bieten hebben inderdaad een aardsmaak, maar dit weegt niet op tegen alle voordelen die de rode biet heeft. Rode bieten zijn super gezond en kunnen zowel rauw als gekookt gegeten worden. Ook kun je van rode bieten sap maken of een heerlijke gezonde smoothie. 

SUPERTIP:

Geen bieten in huis? Dan heb je dit nodig!  Klik hier.

Rode bieten verhogen het uithoudingsvermogen

Deze bieten verhogen het uithoudingsvermogen. Het hoge nitraatgehalte in de biet stimuleert niet alleen de aanmaak van stikstofoxide in het bloed, maar ook in de spieren. Dat zorgt voor een betere regeling van het zuurstofgebruik in je spieren, zodat we langer kunnen sporten.

rode bieten

Verlagen de bloeddruk

Het nitraat in de rode biet helpt om de bloeddruk te verlagen en het bijbehorende risico op hartaanvallen.

Reinigen het bloed

Bieten reinigen het bloed en zorgen voor meer rode bloedcellen. Ze kunnen gebruikt worden om bloedarmoede te genezen. Bieten zouden tevens een gunstig effect hebben tegen kanker, maar dit wordt nog onderzocht.

Voor gezonde nagels en haren

Langzaam geperst bietensap bevat gezonde hoeveelheden silica, wat wordt gebruikt om nagels en haren te produceren, maar het ondersteunt ook de spieren en botten waardoor het risico op botontkalking wordt verminderd.

Gezonde hersenen

Het nitraatgehalte in koudgeperste rode bietensap zorgt niet alleen voor meer zuurstof in de spieren, maar brengt ook een grote hoeveelheid naar de hersenen. Dit helpt om de hersenen gezond te houden. Het helpt dus dementie te vertragen.

 

SUPERTIP:

Geen bieten in huis? Dan heb je dit nodig!  Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.