Dit zijn de voordelen van rode bieten

De één vindt ze ontzettend lekker, de ander trekt gruwelend de neus er voor op. Rode bieten hebben inderdaad een aardsmaak, maar dit weegt niet op tegen alle voordelen die de rode biet heeft. Rode bieten zijn super gezond en kunnen zowel rauw als gekookt gegeten worden. Ook kun je van rode bieten sap maken of een heerlijke gezonde smoothie.
 

We gaan de voordelen eens op een rijtje zetten
  1. Rode bieten verhogen het uithoudingsvermogen. Het hoge nitraatgehalte in de biet stimuleert niet alleen de aanmaak van stikstofoxide in het bloed, maar ook in de spieren. Dat zorgt voor een betere regeling van het zuurstofgebruik in je spieren, zodat we langer kunnen sporten.
  2. Het nitraat in de rode biet helpt om de bloeddruk te verlagen en het bijbehorende risico op hartaanvallen.
  3. Bieten reinigen het bloed en zorgen voor meer rode bloedcellen. Ze kunnen gebruikt worden om bloedarmoede te genezen. Bieten zouden tevens een gunstig effect hebben tegen kanker, maar dit wordt nog onderzocht.
  4. Langzaam geperst bietensap bevat gezonde hoeveelheden silica, wat wordt gebruikt om nagels en haren te produceren, maar het ondersteunt ook de spieren en botten waardoor het risico op botontkalking wordt verminderd.
  5. Het nitraatgehalte in koudgeperste rode bietensap zorgt niet alleen voor meer zuurstof in de spieren, maar brengt ook een grote hoeveelheid naar de hersenen. Dit helpt om de hersenen gezond te houden. Het helpt dus dementie te vertragen.

 

Geen rode bieten in huis? Dan heb je dit nodig!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.