Kaneel en honing, hét wonderbaarlijke geneesmiddel

Zou de kaneel en honing remedie ook voor jou kunnen werken? Er wordt namelijk beweert dat honing en kaneel vrijwel alles kunnen genezen. Kaneel wordt al meer dan 2000 jaar in de Chinese volksgeneeskunde gebruikt. Honing heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude Grieken. Het is aangetoond dat kaneel bijzonder nuttig is bij behandeling van spijsverteringsstoornissen, menstruatie ongemakken en gewrichtspijn. Honing staat vooral bekend om zijn anti ontstekingseigenschappen. 

De reden dat deze 2 superfoods zo’n krachtig effect hebben op het lichaam variëren, van het vermogen om ontstekingen te controleren, het bestrijden van de vrije radicalen en het stimuleren van het immuunsysteem. Ook andere doorsnee problemen kunnen een positief effect ondervinden door het gebruik van kaneel en honing.

 

1. Allergieën.

Het innemen van slechts een theelepel honing kan je immuunsysteem stimuleren bij het opbouwen van een tolerantie voor de lokale pollen en vechten tegen allergieën.

 

2. Acne en huidinfectie.

Kaneel olie gemengd met honing wordt over de hele wereld gebruikt om huidaandoeningen zoals acne en huidinfecties te behandelen. Onderzoekers hebben zelfs al ontdekt dat het antibacteriële, antiontsteking en antioxiderende eigenschap van honing beter zou zijn voor de behandeling van brandwonden dan het standaard medicijn.

 

3. Verkoudheid.

Kaneelolie vertraagt de groei van een aantal bacteriën en schimmels. Als je dus kaneelolie met honing regelmatig gebruikt, heb je minder kans op een verkoudheid. Maar zou je dus eens ziek worden, herstel je veel sneller.

 

4. Spijsverteringsproblemen.

Met het gebruik van honing en kaneel hou je problemen zoals verstopping, misselijkheid of zuurbranden onder controle. Honing kalmeert je darmstelsel. Kaneel heeft antimicrobiële eigenschappen. Mensen met een buikgriep zouden hier dus echt baat bij hebben.

 

Geen honing of kaneel in huis? Dan heb je dit nodig!  Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.