De voordelen van brandnetel

In onze directe omgeving kunnen wij ontzettend veel brandnetels vinden. Wij zien het vaak als onkruid en dat doet deze plant ernstig te kort. De plant richt niet alleen irritatie aan wanneer je er per ongeluk doorheen loopt of vast pakt, maar kan ook heel veel gezondheidsproblemen verhelpen. Het mooie hiervan is dat de plant gratis is! 

Waar bestaat de wortelstok van een brandnetel uit?
  • Kalk
  • Looizuur
  • De bladeren en stengels zijn rijk aan vitamine A en C

Gedroogde of gekookte brandnetel bladeren prikken niet meer. De plant dood bacteriën en daarom heel geschikt om te gebruiken bij ontstekingen en infecties. Daarnaast kun je van de bladeren een thee trekken en drinken bij diarree of andere spijsverteringsproblemen. De brandnetelthee is ook bloedzuiverend, ontgiftend, bloedstelpend en licht urine afdrijvend.

Bij kortademigheid kun je het volgende doen met brandnetels: kook de wortels of de bladeren en doe er honing bij en drink dit verdeeld over de dag. Je kunt met dit mengsel ook gorgelen bij zwellingen in de mond of keel.

Waar is brandnetelthee nog meer goed voor?

Brandnetelthee is heel rijk aan vitaminen en mineralen en is een goed tonicum. Daarnaast heel geschikt bij vermoeidheid, lusteloosheid, bij bloedarmoede (het bevat ijzer = mars), geschikt bij hooikoorts, allergieën en bij allergische reacties op voedingsmiddelen. Het is een algehele reiniger en helpt ook nog eens tegen een te hoge bloeddruk en bij diabetes. Het bevat histamine, versnelt de spijsvertering en helpt dus bij het afvallen, verzacht netelroos, helpt bij reuma en jicht, remt gewrichtsontstekingen en oedeem. Naast ijzer bevat brandnetel ook calcium en silicium en de thee is ook geschikt bij broze nagels en osteoporose.

Zalf

Brandnetel zalf helpt bij reuma. Volg de volgende stappen om het te maken. Vaseline au bain marie (in een pannetje) laten smelten en er jonge brandnetel topjes in doen. Dit laat je vervolgens 24 uur staan, zeven en in een pot doen! Smeren maar.

Helemaal onder de indruk van de brandnetel? Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.