In onze directe omgeving kunnen wij ontzettend veel brandnetels vinden. Wij zien het vaak als onkruid en dat doet deze plant (brandnetel) ernstig te kort. De plant richt niet alleen irritatie aan wanneer je er per ongeluk doorheen loopt of vast pakt, maar kan ook heel veel gezondheidsproblemen verhelpen. Het mooie hiervan is dat de plant gratis is!Ā 

Ā 

SUPERTIP:
Haal dit vandaag nog in huis! Gebruik dit =>

Ā 

Waar bestaat de wortelstok van een brandnetel uit?

  • Kalk
  • Looizuur
  • De bladeren en stengels zijn rijk aan vitamine A en C

Gedroogde of gekookte brandnetel bladeren prikken niet meer. De plant dood bacteriƫn en daarom heel geschikt om te gebruiken bij ontstekingen en infecties. Daarnaast kun je van de bladeren een thee trekken en drinken bij diarree of andere spijsverteringsproblemen. De brandnetelthee is ook bloedzuiverend, ontgiftend, bloedstelpend en licht urine afdrijvend.

BijĀ kortademigheid kun je het volgende doen met brandnetels: kook de wortels of de bladeren en doe er honingĀ bij en drink dit verdeeld over de dag. Je kunt met dit mengsel ook gorgelen bijĀ zwellingenĀ in deĀ mondĀ of keel.

Ā 

Waar is brandnetelthee nog meer goed voor?

Brandnetelthee is heel rijk aan vitaminen en mineralen en is een goed tonicum. Daarnaast heel geschikt bij vermoeidheid, lusteloosheid, bij bloedarmoede (het bevat ijzer = mars), geschikt bij hooikoorts, allergieƫn en bij allergische reacties op voedingsmiddelen. Het is een algehele reiniger en helpt ook nog eens tegen een te hoge bloeddruk en bij diabetes. Het bevat histamine, versnelt de spijsvertering en helpt dus bij het afvallen, verzacht netelroos, helpt bij reuma en jicht, remt gewrichtsontstekingen en oedeem. Naast ijzer bevat brandnetel ook calcium en silicium en de thee is ook geschikt bij broze nagels en osteoporose.

brandnetel thee

Brandnetel zalf

Brandnetel zalf helpt bij reuma. Volg de volgende stappen om het te maken. Vaseline au bain marie (in een pannetje) laten smelten en er jonge brandnetels topjes in doen. Dit laat je vervolgens 24 uur staan, zeven en in een pot doen! Smeren maar.

SUPERTIP:
Haal dit vandaag nog in huis! Gebruik dit =>

Ā 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Ā