De korte uitleg van brandnetel jeuk is dat je pijn, jeuk en bijvoorbeeld roodheid op de huid ervaart na het aanraken van brandnetels. Het wordt binnen enkele uren of dagen beter, afhankelijk van hoe gevoelig je bent voor de plant. Er zijn echter enkele tips die je kunnen helpen om een jeukende huid bij het aanraken van brandnetel te voorkomen. Wij delen ze hier onder. Brandnetel jeuk? Bye bye!

 

Brandnetel jeuk? Waar komt deze jeuk vandaan?

Brandnetels hebben kleine haartjes, trichomen genoemd, op hun bladeren die mierenzuur en histamine bevatten. Deze chemische stoffen activeren bij aanraking de zenuwuiteinden op de huid, waardoor een jeukend gevoel ontstaat. De bekendste behandeling hiervoor is je huid nat te maken met water. 

brandnetel jeuk

SUPERTIP:
Dit helpt onmiddellijk tegen brandnetel jeuk! Gebruik dit =>

Handen wassen met zeep

Als je in aanraking komt met brandnetels, probeer dan je handen grondig te wassen. Dit werkt het beste als je je handen voor het wassen met zand of aarde in wrijft, want dit helpt de chemische stoffen uit de bladeren te verwijderen.

Citroenen zijn de uitkomst

Heb je ooit als een een citroen gegeten? Dan weet je hoe zuur ze zijn! Het zuur in citroensap breekt de chemicaliën op je huid af die jeuk veroorzaken, dus gebruik dit citroensap als een natuurlijke verlichting van jeuk door brandnetel uitslag. Pers 1 citroen uit en wrijf dit goed over de plekjes waar je jeuk hebt heen.

Mochten bovenstaande tips niet voor je zijn? Sommige mensen zweren bij tandpasta, azijn of alcohol. Smeer hier de jeukende plekken mee in en laat het lang genoeg intrekken. Je zult merken dat de pijn verdwijnt. 

En als je brandnetels moet verwijderen? Zonder geprikt te worden.

  • Draag dikke rubberen handschoenen tijdens het tuinieren.
  • Draag altijd een dikke, lange broek. Nooit een korte broek!
  • Probeer bovenstaande middelen in huis te hebben, mocht het mis gaan…

SUPERTIP:
Dit helpt onmiddellijk tegen brandnetel jeuk! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.