brandnetel jeuk

Brandnetel jeuk? Dit helpt er tegen!

De korte uitleg van brandnetel jeuk is dat je pijn, jeuk en bijvoorbeeld roodheid op de huid ervaart na het aanraken van brandnetels. Het wordt binnen enkele uren of dagen beter, afhankelijk van hoe gevoelig je bent voor de plant. Er zijn echter enkele tips die je kunnen helpen om een jeukende huid bij het aanraken van brandnetel te voorkomen. Wij delen ze hier onder. Brandnetel jeuk? Bye bye!

 

Hoe kan het dan een brandnetel steek jeukt?

Brandnetels hebben kleine haartjes, trichomen genoemd, op hun bladeren die mierenzuur en histamine bevatten. Deze chemische stoffen activeren bij aanraking de zenuwuiteinden op de huid, waardoor een jeukend gevoel ontstaat. De bekendste behandeling hiervoor is je huid nat te maken met water. 

 

SUPERTIP:
Dit helpt onmiddellijk tegen brandnetel jeuk! Gebruik dit =>

 

Handen wassen met zeep

Als je in aanraking komt met brandnetels, probeer dan je handen grondig te wassen. Dit werkt het beste als je je handen voor het wassen met zand of aarde in wrijft, want dit helpt de chemische stoffen uit de bladeren te verwijderen.

 

Citroenen zijn de uitkomst

Heb je ooit als een een citroen gegeten? Dan weet je hoe zuur ze zijn! Het zuur in citroensap breekt de chemicaliën op je huid af die jeuk veroorzaken, dus gebruik dit citroensap als een natuurlijke verlichting van jeuk door brandnetel uitslag. Pers 1 citroen uit en wrijf dit goed over de plekjes waar je jeuk hebt heen.

Mochten bovenstaande tips niet voor je zijn? Sommige mensen zweren bij tandpasta, azijn of alcohol. Smeer hier de jeukende plekken mee in en laat het lang genoeg intrekken. Je zult merken dat de pijn verdwijnt. 

 

En als je brandnetels moet verwijderen? Zonder geprikt te worden.

  • Draag dikke rubberen handschoenen tijdens het tuinieren.
  • Draag altijd een dikke, lange broek. Nooit een korte broek!
  • Probeer bovenstaande middelen in huis te hebben, mocht het mis gaan…

 

SUPERTIP:
Dit helpt onmiddellijk tegen brandnetel jeuk! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.