Je haarborstel hoort bij de dagelijkse routine, maar de kans is groot dat je er niet goed over nadenkt hoe vaak hij schoongemaakt moet worden. Regelmatig je haarborstel schoonmaken helpt een ophoping van bacteriën voorkomen en verlengt de levensduur van je borstel. Hieronder deel ik een aantal handige tips zodat jij ook je haarborstel goed kan schoonmaken!

SUPERTIP:
Is het tijd voor een nieuwe haarborstel? Gebruik dit =>

 

Je haarborstel schoonmaken doe je zo

Haal eerst, zo goed als mogelijk, alle haren uit de borstel. Dit kun je doen met behulp van tandenstokers of een schaar.  Je kunt ook proberen met om met je handen er zo veel mogelijk haren uit te trekken. Probeer je haarborstel weer haar-vrij te krijgen.

Je haarborstel schoonmaken met shampoo

Maak een bakje water met bijvoorbeeld afwasmiddel of shampoo, mocht je het in huis hebben kan je ook soda gebruiken. Pak een oude tandenborstel en ga met de tandenborstel flink door de haarborstel heen. Laat daarna je haarborstel 10 minuten in het bakje water met shampoo, afwasmiddel of soda staan. Haal je haarborstel na minimaal 10 minuten weken er uit en spoel je haarborstel onder schoon water af. Droog de borstel daarna met een handdoek en laat de borstel nog een nachtje drogen.  Herhaal dit minimaal 1x per week voor het beste resultaat.

haarborstel schoonmaken

Hoofdluis voorkomen

Het is ook belangrijk om regelmatig je haarborstel schoon te maken om hoofdluis te voorkomen. Al helemaal al meerdere personen dezelfde haarborstel gebruiken. Ben je benieuwd naar hoe je hoofdluis kan voorkomen? Lees dan snel verder…

 

SUPERTIP:
Is het tijd voor een nieuwe haarborstel? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.