voordelen borstvoeding

Voordelen borstvoeding? Wij vertellen je ook de nadelen!

Hoera, je bent zwanger. Vrijwel meteen wordt je overvallen door de vele vragen die op je af komen. Onder andere ook de vraag, of je na de bevalling borst- of flesvoeding wil gaan geven. Als je nog maar aan je begin van je zwangerschap staat, lijkt dat nog heel ver weg, maar het is toch echt beter om hier op tijd over na te gaan denken. Wat voor de een heel natuurlijk is, hoeft voor jou nog niet te werken. Voordelen van borstvoeding? En wat zijn de voordelen van flesvoeding? Natuurlijk zijn er ook wat nadelen.

Als je gaat informeren zul je van iedereen te horen krijgen, dat borstvoeding de beste voeding is voor je baby. Bijna iedere moeder is ook in staat om de baby borstvoeding te geven, maar dat betekent nog niet automatisch dat je dat ook wil. Wanneer je op het eind van je zwangerschap bent, komt de melkproductie al op gang. Het kan dan wel eens voorkomen dat je ’s nachts wakker wordt, met een natte plek in je pyjama of shirt.

Wanneer de baby dan eindelijk geboren is, heeft de kleine al gelijk een sterk zuigreflex. Je baby is dus klaar om te drinken en kan zo aan je borst gelegd worden. In sommige gevallen is het niet verstandig om borstvoeding te gaan geven. Dit is als de moeder kinkhoest of hepatitis B heeft, of wanneer de moeder verslaafd is aan alcohol, drugs, rookt of bepaalde medicijnen gebruikt. Deze schadelijke stoffen komen dan ook in de moedermelk en dat is niet bepaald ideaal voor de baby.

 

SUPERTIP:
Dit is de beste flessenvoeding! Gebruik dit =>

 

Borstvoeding is de meest geschikte voeding. De voordelen van borstvoeding zet ik daarom eens op een rijtje.

 • Borstvoeding heb je altijd bij de hand. Het is klaar voor gebruik en altijd op temperatuur
 • In borstvoeding zit altijd de juiste hoeveelheid stoffen. Naar mate je baby groeit, past ook de moedermelk zich hier op aan
 • Het is aangetoond, dat de band heel anders is, dan wanneer je flesvoeding geeft
 • Een voedselallergie komt bijna niet voor
 • Borstvoeding bevat ook goede stoffen, die je baby beschermen tegen infecties
 • De kaakspieren worden ook veel beter getraind, dan wanneer een baby de fles krijgt. De baby moet namelijk veel harder zuigen aan de borst
 • Als je borstvoeding geeft, ben je veel sneller op je oude gewicht.
 • De baby kan moedermelk veel beter verteren en opnemen. Het is daardoor minder belastend voor de nieren

Er zitten natuurlijk ook wat nadelen aan borstvoeding.

 • Je vrijheid heb je niet meer. Als je weer gaat werken of je wil gewoon eens een dagje uit, moet je daar rekening mee houden.
 • Je zult dan moeten afkolven en dat wordt soms wel eens als minder prettig ervaren
 • Sommige vrouwen vinden het niet prettig om in het openbaar borstvoeding te geven
 • Jij bent altijd degene die moet voeden, of je moet gaan afkolven
 • Als het nog niet zo gemakkelijk gaat, kun je last krijgen van tepelkloven
 • Je moet zelf ook op je voeding blijven letten. Alcohol of pittig eten is niet erg verstandig als je borstvoeding geeft
 • Wanneer je borstvoeding geeft heeft je baby extra vitamine D en K nodig. Dit zit niet in de borstvoeding en je baby is nog niet in staat omdat zelf aan te maken
   

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor flesvoeding.

 • Flesvoeding kun je altijd makkelijk meenemen. Kolven of borstvoeding geven in het openbaar, is dan niet meer van toepassing
 • Vaak heb je ook een betere nachtrust, omdat papa dan ook af en toe het flesje kan geven
 • Door het grote assortiment is zuigelingenvoeding tegenwoordig een goede vervanging van moedermelk
 • Krijgt je baby alleen maar flesvoeding, hoef je geen extra vitamine K te geven. Vitamine D moet je er wel nog bij blijven geven
 • De speen en de fles moeten goed worden schoongemaakt.
 • Vaak kun je een kindje de fles maar weer moeilijk afleren.

Met de voor- en nadelen van fles- en borstvoeding op een rijtje, kun je misschien de juiste keuze maken. Kies datgene wat bij jou past en laat je niet beïnvloeden door de mening van andere.

 

SUPERTIP:
Dit is de beste flessenvoeding! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.