ei nog goed

Ei nog goed? Zo kom je er achter!

Hoe kun je zien of je ei nog goed is? Ben je het zat om goede eieren weg te gooien omdat je niet meer weet wanneer je ze kocht en niet het risico wilt lopen ziek te worden door het eten van slechte eieren? Probeer je geld te besparen door veel eieren in bulk te kopen, maar eindig je dan met een stel rotte eieren die je nooit lijkt te kunnen gebruiken voor ze bederven? Hoe kun je gemakkelijk weten welke eieren nog veilig en eetbaar zijn en welke de volgende keer in de prullenbak gegooid moeten worden? Wij delen hieronder een aantal handige tips zodat jij kan testen of je eieren nog veilig zijn om te eten.

 

SUPERTIP:
Super snel heel veel eieren tegelijk koken? Gebruik dit =>

 

De drijftest

Testen of je ei nog goed is? Giet koud water in een kom of glas, laat dan je ei voorzichtig in het water zakken. Als het ei zakt naar de bodem en het ei ligt het horizontaal, dan is het vers. Als het ei omhoog begint te kantelen of op zijn punt op de bodem van het glas gaat staan, is de luchtzak in het ei groter geworden en begint langzaam aan oud te worden. Je kan dan het beste kiezen om de eieren hard te koken. Als je eieren blijven drijven, zijn ze bedorven en moeten ze onmiddellijk worden weggegooid.

 

Papier test

Dit is een van de meest effectieve manieren om te zien of je ei bedorven is zonder het zelfs maar te koken of in water te leggen. Neem een stuk wit papier (bij voorkeur) en leg het op je aanrecht. Breek er voorzichtig een ei op. Als het eiwit als water door het papier heen gaat, dan heb je een paar verse eieren in handen! Als je echter in plaats daarvan merkt dat de dooier rondschuift en het eiwit niet als water door het papier heen gaat, betekent dit dat je eieren beginnen te bederven. Gooi ze onmiddellijk weg!

 

Let op verkleuring

Blootstelling aan licht veroorzaakt chemische reacties binnen de eiwitstructuur van een ei, dat uiteindelijk kan leiden tot een groen-grijze verkleuring. Dit is een duidelijk teken van bederving. Daarom worden ‘duurdere’ eieren altijd verkocht in een dichte afgesloten doos. Thuis is het daarom ook belangrijk om eieren te bewaren op een donkere plek zoals in de koelkast. Leg je eieren open en bloot in het daglicht, gaan ze helaas minder lang mee.

 

Ruik er aan..

Een vers ei hoort helemaal geen geur te hebben. Als eieren zuur ruiken, of rot of “visachtig”, dan moeten ze onmiddellijk weggegooid worden. Dit geldt voor elk soort gekookt eiergerecht, ook voor hardgekookte eieren, quiches en andere deeggerechten.

 

 

SUPERTIP:
Super snel heel veel eieren tegelijk koken? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.