Frisdrank met prik? Zo nu en dan is een verfrissend glas met frisdrank toch wel erg lekker. Een guilty pleasure, want goed zijn al die suikers niet. Een fles frisdrank is dan ook nooit in één dag leeg bij ons. Als ik de volgende dag weer zin heb in een glas met frisdrank, is vaak de prik een heel stuk minder en in het ergste geval gewoon spoorloos verdwenen. Meestal drink ik het dan alsnog op, omdat ik het zonde vind om weg te gieten.

SUPERTIP:

Dorst? Dit zijn de lekkerste frisdranken van het moment! Klik hier.

Frisdrank met prik? Hoe bewaar je de ‘prik’

Draai de fles goed dicht zodat er geen lucht kan ontsnappen. Vervolgens plaats je ‘m op zijn kop in de koelkast. Op deze manier kan er geen koolzuur ontsnappen en behoudt de fles frisdrank veel langer zijn prik. Wel oppassen bij openen. Draai de fles rustig om en niet in een rap tempo. Dan heb je namelijk niet alleen frisdrank in je glas, maar ook door je hele keuken. Als je kinderen hebt, is het verstandig om ze dit op het hart te drukken. Want ook al zeg je dat ze het zelf moeten opruimen, jij weet net zo goed als ik dat jij alsnog na staat te dweilen.

frisdrank met prik

Zo bewaar je frisdrank met prik

Bewaar de prik in een koele, donkere plek. De beste plek is vaak in de koelkast, maar als je hier geen ruimte voor hebt kun je ook een koelkast in de kelder nemen.

Frisdrank met prik? Sluit het goed af

Zorg ervoor dat de prik goed wordt afgesloten, zodat er geen lucht bij kan komen. Als lucht bij de prik komt, kan deze oxideren en veranderen in een andere chemische samenstelling.

Gebruik geen metaal

Zelf frisdrank maken? Gebruik geen metalen dop of schroefdop, omdat dit de prik kan oxideren. Gebruik bijvoorbeeld een rubberen dop of een kurk. Bewaar de frisdrank met prik altijd in glazen flessen of in PET-flessen. Metalen flessen kunnen oxideren en daardoor de smaak van de prik beïnvloeden.

 

SUPERTIP:

Dorst? Dit zijn de lekkerste frisdranken van het moment! Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.