Omslag foto facebook (3)
Hoe krijg je sterke nagels

Hoe krijg je sterke nagels?

Nagels zijn niet alleen belangrijk voor ons uiterlijk, maar ook voor onze gezondheid. Ze kunnen de eerste tekenen van een ziekte vertonen, zoals een schimmelinfectie. Het is dus belangrijk om ze sterk en gezond te houden. Maar hoe krijg je sterke nagels? Hier zijn wat tips over hoe je dat kunt doen:

 

De oorzaak van zwakke nagels

Laten we om te beginnen eens praten over de oorzaken van zwakke nagels. Zwakke nagels kunnen ontstaan door voedingsgewoonten zoals het gebrek aan eiwitten en calcium. Maar er kunnen ook kleine beschadigingen ontstaan door repeterende bewegingen (pianospelen), bijten of plukken aan je nagels. Probeer je nagels altijd te verzorgen met een nagelvijl of nageltang. Ga nooit aan je nagels bijten of plukken. Hierdoor kunnen je nagels zwakker worden.

 

Maar hoe krijg je sterke nagels?

Houd ze schoon

Zorg ervoor dat je je nagels regelmatig schoonmaakt met water en zeep. Dit zal helpen om bacteriën weg te houden.

 

Bijhouden met knippen

Als je nagels te lang zijn, kunnen ze gemakkelijk splijten of breken, dus houd ze kort door je nagels regelmatig te vijlen.

 

SUPERTIP:
Dit helpt ook voor sterke nagels! Gebruik dit =>

 

Hydrateer

Gebruik een handcrème van hoge kwaliteit om je handen er zacht uit te laten zien en glad te laten aanvoelen.

 

Bijt niet op je nagels

Bijten is niet alleen slecht voor je nagels, is het ook slecht voor je tanden!

 

Vermijd agressieve chemicaliën

Als je regelmatig met agressieve chemicaliën werkt, zorg dan dat je handschoenen draagt om je nagels te beschermen.

 

Neem een manicure

Een professionele manicure kan helpen om je nagels er op hun best te laten uitzien.

 

Gebruik een nagelversteviger

Als je nagels vatbaar zijn voor breuk, probeer dan een versteviger aan je nagel verzorgingsroutine toe te voegen.

Dit is de beste versteviger voor je nagels:

 

Neem voldoende rust

Heb je ooit gemerkt hoe lang en sterk je nagels zijn als je veel slaap krijgt? Met de juiste hoeveelheid slaap kunnen je nagels gezond en sterk groeien.

 

Drink melk

Als je op zoek bent naar sterkere nagels, probeer dan elke dag wat warme melk te drinken. Het is ontzettend goed voor je, en het kan ook helpen je nagels mooi te houden!

 

Smeer je handen in met zonnebrandcrème

Als je buiten werkt of speelt, zorg er dan voor dat je je handen beschermt met een lekker laagje zonnecrème. Dit zorgt ervoor dat de UV stralen je nagels niet beschadigen.

Met deze tips in gedachten zouden je nagels er binnen de kortste keren op hun best uit moeten zien! Verzorg ze dus goed en geniet van je sterke, gezonde nagels!

 

SUPERTIP:
Dit helpt ook voor sterke nagels! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.