Schimmel in huis is nooit fijn..  en al helemaal niet schimmel in de badkamer. Daarom is het belangrijk om het direct aan te pakken als het tevoorschijn komt. Dit kun je doen met een onwijs chemische bleek, maar je kunt het ook doen met 2 natuurlijke ingrediënten die je vast en zeker in huis hebt. Voordeel is dat dit middel geen blijvende schade aanricht en ook te gebruiken is op bijvoorbeeld muren en andere spullen. Probeer het eens uit op je tegels in de badkamer. 

SUPERTIP:
Dit product werkt perfect tegen schimmel! Gebruik dit =>

 

Schimmel in de badkamer

Er zijn verschillende redenen waarom schimmel in de badkamer kan groeien. De meest voorkomende reden is dat er schimmelsporen in de lucht aanwezig zijn. Als je een douche of bad neemt, komen schimmelsporen vast te zitten op natte tegels in de douche en beginnen ze daar te groeien. Daarnaast kan schimmel ook ontstaan door vochtproblemen in je huis; bijvoorbeeld door kapotte leidingen in de badkamer die niet op tijd gerepareerd zijn of te weinig ventilatie. Als er schimmel begint te groeien, kan dat bij sommige mensen ademhalingsproblemen en allergische reacties veroorzaken.

 

Schimmel in de badkamer? Dit heb je nodig

Om te beginnen, heb je een aantal producten nodig. Kijk of je onderstaande producten in huis hebt:

  • 1 verse citroen
  • 250 ml witte azijn
  • Schone spons
  • Doekje om na te vegen
  • Plantenspuit

 

Hoe moet het?

Pers de citroen uit zodat je plus minus 60 ml verse citroensap hebt. Doe dit samen met de 250 ml witte azijn in een plantenspuit en schudt er kort mee. Spuit vervolgens het mengsel op de tegels en overal waar schimmel zit op je badkamer. Zoals bijvoorbeeld de kit randen. Laat dit 30 minuten intrekken en veeg het daarna af met het sponsje. Zorg dat je alle mogelijke schimmelresten verwijderd hebt. Veeg de tegels nogmaals na met het mengsel en een schoon doekje. Klaar! 

 

Schimmel in de badkamer voorkomen

Het beste is natuurlijk om de schimmel te voorkomen op de badkamer, en eigenlijk in alle ruimtes. Dit doe je door voldoende te ventileren. Buiten dat de frisse lucht gezond voor jou als mens is, helpt het ook tegen schimmels. Als je heel erg warm doucht, dan is het slim om zowel de badkamerraam als de badkamerdeur open te laten staan. Zo kan de warme, vochtige lucht goed weg. Verder, laat geen vochtige handdoeken slingeren en veeg vochtige wanden altijd af. Want mocht je dat niet doen, dan heb jij binnen no time last van schimmel!

schimmel in de badkamer

De schimmel op zich is niet gevaarlijk, maar als schimmelsporen je lichaam binnendringen is er kans dat je ademhalingsproblemen krijgt. Dus mocht je schimmel zelf niet verwijderd krijgen, schakel dan een expert in. Het is belangrijk dat jij kan leven in een huis zonder schimmel.

 

SUPERTIP:
Dit product werkt perfect tegen schimmel! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.