Omslag foto facebook (3)
Schimmel in de badkamer (1)

Schimmel in de badkamer? Zo los je het op!

Schimmel in huis is nooit fijn..  en al helemaal niet schimmel in de badkamer. Daarom is het belangrijk om het direct aan te pakken als het tevoorschijn komt. Dit kun je doen met een onwijs chemische bleek, maar je kunt het ook doen met 2 natuurlijke ingrediënten die je vast en zeker in huis hebt. Voordeel is dat dit middel geen blijvende schade aanricht en ook te gebruiken is op bijvoorbeeld muren en andere spullen. Probeer het eens uit op je tegels in de badkamer.
 

SUPERTIP:
Dit product werkt perfect tegen schimmel! Gebruik dit =>

 

Schimmel in de badkamer

Er zijn verschillende redenen waarom schimmel in de badkamer kan groeien. De meest voorkomende reden is dat er schimmelsporen in de lucht aanwezig zijn. Als je een douche of bad neemt, komen schimmelsporen vast te zitten op natte tegels in de douche en beginnen ze daar te groeien. Daarnaast kan schimmel ook ontstaan door vochtproblemen in je huis; bijvoorbeeld door kapotte leidingen in de badkamer die niet op tijd gerepareerd zijn of te weinig ventilatie. Als er schimmel begint te groeien, kan dat bij sommige mensen ademhalingsproblemen en allergische reacties veroorzaken.

 

Wat heb ik nodig?

Om te beginnen, heb je een aantal producten nodig. Kijk of je onderstaande producten in huis hebt:

  • 1 verse citroen
  • 250 ml witte azijn
  • Schone spons
  • Doekje om na te vegen
  • Plantenspuit

 

Hoe moet het?

Pers de citroen uit zodat je plus minus 60 ml verse citroensap hebt. Doe dit samen met de 250 ml witte azijn in een plantenspuit en schudt er kort mee. Spuit vervolgens het mengsel op de tegels en overal waar schimmel zit op je badkamer. Zoals bijvoorbeeld de kit randen. Laat dit 30 minuten intrekken en veeg het daarna af met het sponsje. Zorg dat je alle mogelijke schimmelresten verwijderd hebt. Veeg de tegels nogmaals na met het mengsel en een schoon doekje. Klaar! 

 

Voorkomen

Het beste is natuurlijk om de schimmel te voorkomen op de badkamer, en eigenlijk in alle ruimtes. Dit doe je door voldoende te ventileren. Buiten dat de frisse lucht gezond voor jou als mens is, helpt het ook tegen schimmels. Als je heel erg warm doucht, dan is het slim om zowel de badkamerraam als de badkamerdeur open te laten staan. Zo kan de warme, vochtige lucht goed weg. Verder, laat geen vochtige handdoeken slingeren en veeg vochtige wanden altijd af. Want mocht je dat niet doen, dan heb jij binnen no time last van schimmel!

 

De schimmel op zich is niet gevaarlijk, maar als schimmelsporen je lichaam binnendringen is er kans dat je ademhalingsproblemen krijgt. Dus mocht je schimmel zelf niet verwijderd krijgen, schakel dan een expert in. Het is belangrijk dat jij kan leven in een huis zonder schimmel.

 

SUPERTIP:
Dit product werkt perfect tegen schimmel! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.