Boontjes zijn een heerlijk voedingsmiddel boordevol vezels, eiwitten, en andere essentiële voedingsstoffen. Bonen zijn er in verschillende soorten en kleuren, zodat je ze elke dag kunt eten zonder dat ze gaan vervelen! Hieronder deel ik een aantal gezondheidsvoordelen van de boontjes & een handige lifehack zodat jij sneller je boontjes kan snijden.

De gezondheidsvoordelen van bonen zijn o.a.:

Lager cholesterolgehalte:

Bonen zijn een geweldige bron van vezels, deze vezels helpen het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen. Regelmatig bonen eten kan helpen je hart gezond te houden en je risico op het ontstaan van hartziekten te verminderen.

Voldoening van een stevige maaltijd

Bonen zijn een soort peulvruchten, wat betekent dat ze rijk zijn aan eiwitten en vezels. Deze combinatie van voedingsstoffen maakt bonen tot een vullend voedingsmiddel dat kan helpen om het hongergevoel te beheersen en overeten te voorkomen.

SUPERTIP:
Hoe leuk is dit dan! Kweek je eigen groente! Gebruik dit =>

Meer energie gedurende de dag

Bonen bevatten veel ijzer, dat essentieel is voor het vrijmaken van energie uit eiwitten en koolhydraten in het lichaam. Bovendien zijn bonen rijk aan B-vitaminen en magnesium. Deze voedingsstoffen spelen een rol bij het omzetten van voedsel in energie.

boontjes

Evenwichtige bloedsuiker

Bonen staan laag op de glycemische index, wat betekent dat ze na het eten geen pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Het eten van bonen in plaats van andere hoog-glycemische voedingsmiddelen kan je bloedsuiker in evenwicht helpen houden en gevaarlijke pieken en crashes voorkomen.

Sterkere botten

Bonen zijn een goede bron van zowel calcium en vitamine D. Deze twee voedingsstoffen helpen je lichaam andere bronnen van bot opbouwend calcium op te nemen, zoals dat ook in donkergroene bladgroenten zit. Bonen leveren ook ijzer en magnesium, die beide belangrijk zijn voor de opbouw van gezonde botten.

Hulp bij gewichtsverlies

Bonen zijn een prima voedingsmiddel voor iedereen die wil afvallen of een gezond gewicht wil behouden, want ze kunnen je helpen je de hele dag vol te voelen, zonder veel calorieën te leveren. Bovendien zijn bonen vetarm en eiwitrijk, wat je kan helpen meer calorieën te verbranden en je spiermassa te behouden terwijl je afvalt.

Sneller herstel na de training

Bonen zijn een goede bron van eiwitten, die essentieel zijn voor de opbouw en het herstel van spierweefsel. Het eten van bonen na een training kan helpen je spieren sneller te herstellen, zodat je je normale routine weer kunt oppakken.

Boontjes snijden?

Het kan best veel werk zijn om elk boontje een voor een te moeten snijden. Hieronder deel ik een handige video waarbij ik je laat zien hoe jij in een handomdraai je boontjes kunt snijden.

@handigetips.comWist jij dit trucje al? ???? ##lifehack ##handigetips ##tips tip

♬ nhạc nền – AK乂Duty

SUPERTIP:
Hoe leuk is dit dan! Kweek je eigen groente! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.