Omslag foto facebook (3)
boontjes

Boontjes eten? De gezondheidsvoordelen op een rij!

Boontjes zijn een heerlijk voedingsmiddel boordevol vezels, eiwitten, en andere essentiële voedingsstoffen. Bonen zijn er in verschillende soorten en kleuren, zodat je ze elke dag kunt eten zonder dat ze gaan vervelen! Hieronder deel ik een aantal gezondheidsvoordelen van de boontjes & een handige lifehack zodat jij sneller je boontjes kan snijden.

 

De gezondheidsvoordelen van bonen zijn o.a.:

Lager cholesterolgehalte:

Bonen zijn een geweldige bron van vezels, deze vezels helpen het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen. Regelmatig bonen eten kan helpen je hart gezond te houden en je risico op het ontstaan van hartziekten te verminderen.

 

Voldoening van een stevige maaltijd

Bonen zijn een soort peulvruchten, wat betekent dat ze rijk zijn aan eiwitten en vezels. Deze combinatie van voedingsstoffen maakt bonen tot een vullend voedingsmiddel dat kan helpen om het hongergevoel te beheersen en overeten te voorkomen.

 

SUPERTIP:
Hoe leuk is dit dan! Kweek je eigen groente! Gebruik dit =>

 

Meer energie gedurende de dag

Bonen bevatten veel ijzer, dat essentieel is voor het vrijmaken van energie uit eiwitten en koolhydraten in het lichaam. Bovendien zijn bonen rijk aan B-vitaminen en magnesium. Deze voedingsstoffen spelen een rol bij het omzetten van voedsel in energie.

 

Evenwichtige bloedsuiker

Bonen staan laag op de glycemische index, wat betekent dat ze na het eten geen pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Het eten van bonen in plaats van andere hoog-glycemische voedingsmiddelen kan je bloedsuiker in evenwicht helpen houden en gevaarlijke pieken en crashes voorkomen.

 

Sterkere botten

Bonen zijn een goede bron van zowel calcium en vitamine D. Deze twee voedingsstoffen helpen je lichaam andere bronnen van bot opbouwend calcium op te nemen, zoals dat ook in donkergroene bladgroenten zit. Bonen leveren ook ijzer en magnesium, die beide belangrijk zijn voor de opbouw van gezonde botten.

 

Hulp bij gewichtsverlies

Bonen zijn een prima voedingsmiddel voor iedereen die wil afvallen of een gezond gewicht wil behouden, want ze kunnen je helpen je de hele dag vol te voelen, zonder veel calorieën te leveren. Bovendien zijn bonen vetarm en eiwitrijk, wat je kan helpen meer calorieën te verbranden en je spiermassa te behouden terwijl je afvalt.

 

Sneller herstel na de training

Bonen zijn een goede bron van eiwitten, die essentieel zijn voor de opbouw en het herstel van spierweefsel. Het eten van bonen na een training kan helpen je spieren sneller te herstellen, zodat je je normale routine weer kunt oppakken.

 

Boontjes snijden?

Het kan best veel werk zijn om elk boontje een voor een te moeten snijden. Hieronder deel ik een handige video waarbij ik je laat zien hoe jij in een handomdraai je boontjes kunt snijden.

@handigetips.comWist jij dit trucje al? 😛 ##lifehack ##handigetips ##tips tip

♬ nhạc nền – AK乂Duty

 

SUPERTIP:
Hoe leuk is dit dan! Kweek je eigen groente! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.