Lever ontgiften? Er zijn een paar verschillende manieren waarop je je lever kunt ontgiften. Een ervan is het eten van lever-ondersteunende voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen die veel antioxidanten bevatten helpen de lever te beschermen tegen beschadiging. Enkele goede lever-ondersteunende voedingsmiddelen zijn: bieten, wortelen, boerenkool, spinazie, en asperges. Hieronder deel ik nog een aantal handige tips om je lever te ontgiften.

Lever ontgiften met supplementen

Een goede manier om je lever te ontgiften is door middel van supplementen. Mariadistel en paardenbloem zijn o.a. lever ontgiftende supplementen die je kunt innemen om je lever te helpen herstellen van schade. Hieronder vind je twee aanbevolen producten die je hier bij kunnen helpen.


Bestel hier Mariadistel het goedkoopst >> 

Dit product bevat ook alles voor de reiniging van je lever:

Bestel hier Boldocynara het goedkoopst >>

Tegen verschillende problemen

Als de lever niet goed functioneert veroorzaakt dat problemen in verschillende andere delen van het lichaam. Dit omvat een slechte spijsvertering, vermoeidheid, stemmingswisselingen, huidproblemen, voedingsstoffen tekorten en gewichtstoename. Lever ontgifting kan al deze problemen helpen verbeteren.

SUPERTIP:
Dit helpt allemaal om je lever te ontgiften. Gebruik dit =>

Lever ontgiften? Dit kan je beter vermijden…

Als je je lever wilt ontgiften, zijn er een paar dingen die je beter kunt vermijden. Daartoe behoren bewerkte voedingsmiddelen, kunstmatige zoetstoffen, alcohol, en cafeïne. Al deze dingen kunnen de lever beschadigen en het ontgiften moeilijker maken. Lever ontgifting vergt veel tijd en toewijding. Het kan enkele maanden duren voor je de lever ontgiftende effecten voelt. Als je echter volhoudt, zal lever ontgifting je moeite meer dan waard zijn. Je zal merken dat je je veel fitter gaat voelen.

lever ontgiften

Belangrijkste orgaan

Je lever is een van de belangrijkste organen in je lichaam. Je hebt misschien wel eens gehoord dat je veel moet drinken (veel vocht binnen krijgen) als je je ziek voelt  en dat komt omdat een van de belangrijkste taken van de lever is het bloed te zuiveren van gifstoffen. De lever is verantwoordelijk voor meer dan 500 functies in het lichaam, waaronder het metaboliseren van voedsel, het opslaan van energie en het bestrijden van infecties. Als de lever overbelast raakt met gifstoffen, kan hij niet goed meer functioneren. Dit kan leverziekte, leverbeschadiging, leverfalen, en zelfs leverkanker veroorzaken.

Belangrijk voor vrouwen

Niet veel mensen weten dat het reinigen van je lever, juist heel belangrijk is voor vrouwen. Het grootste deel van het oestrogeen in het lichaam van een vrouw wordt door de lever geproduceerd (bij mannen vooral door de testikels). Als er te veel gifstoffen in de lever zijn, wordt er minder oestrogeen aangemaakt, wat kan leiden tot problemen als onvruchtbaarheid, PMS, en menopauze symptomen. Je lever ontgiften kan deze problemen helpen verhelpen.

Lever ontgifting is een proces dat de lever helpt zich te ontdoen van gifstoffen. Gifstoffen kunnen van veel verschillende bronnen komen, o.a. van het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen, en de producten die we op onze huid gebruiken. Als de lever overbelast raakt met gifstoffen, kan hij niet goed meer functioneren. Dit kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen.

SUPERTIP:
Dit helpt allemaal om je lever te ontgiften. Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.