Omslag foto facebook (3)
lever ontgiften

Lever ontgiften? Belangrijk om te doen!

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je je lever kunt ontgiften. Een ervan is het eten van lever-ondersteunende voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen die veel antioxidanten bevatten helpen de lever te beschermen tegen beschadiging. Enkele goede lever-ondersteunende voedingsmiddelen zijn: bieten, wortelen, boerenkool, spinazie, en asperges. Hieronder deel ik nog een aantal handige tips om je lever te ontgiften.

 

Lever ontgiften met supplementen

Een goede manier om je lever te ontgiften is door middel van supplementen. Mariadistel en paardenbloem zijn o.a. lever ontgiftende supplementen die je kunt innemen om je lever te helpen herstellen van schade. Hieronder vind je twee aanbevolen producten die je hier bij kunnen helpen.


Bestel hier Mariadistel het goedkoopst >> 

Dit product bevat ook alles voor de reiniging van je lever:

Bestel hier Boldocynara het goedkoopst >>

Tegen verschillende problemen

Als de lever niet goed functioneert veroorzaakt dat problemen in verschillende andere delen van het lichaam. Dit omvat een slechte spijsvertering, vermoeidheid, stemmingswisselingen, huidproblemen, voedingsstoffen tekorten en gewichtstoename. Lever ontgifting kan al deze problemen helpen verbeteren.

 

SUPERTIP:
Dit helpt allemaal om je lever te ontgiften. Gebruik dit =>

 

Wat kan je beter vermijden

Als je je lever wilt ontgiften, zijn er een paar dingen die je beter kunt vermijden. Daartoe behoren bewerkte voedingsmiddelen, kunstmatige zoetstoffen, alcohol, en cafeïne. Al deze dingen kunnen de lever beschadigen en het ontgiften moeilijker maken. Lever ontgifting vergt veel tijd en toewijding. Het kan enkele maanden duren voor je de lever ontgiftende effecten voelt. Als je echter volhoudt, zal lever ontgifting je moeite meer dan waard zijn. Je zal merken dat je je veel fitter gaat voelen.

 

Belangrijkste orgaan

Je lever is een van de belangrijkste organen in je lichaam. Je hebt misschien wel eens gehoord dat je veel moet drinken (veel vocht binnen krijgen) als je je ziek voelt  en dat komt omdat een van de belangrijkste taken van de lever is het bloed te zuiveren van gifstoffen. De lever is verantwoordelijk voor meer dan 500 functies in het lichaam, waaronder het metaboliseren van voedsel, het opslaan van energie en het bestrijden van infecties. Als de lever overbelast raakt met gifstoffen, kan hij niet goed meer functioneren. Dit kan leverziekte, leverbeschadiging, leverfalen, en zelfs leverkanker veroorzaken.

 

Belangrijk voor vrouwen

Niet veel mensen weten dat het reinigen van je lever, juist heel belangrijk is voor vrouwen. Het grootste deel van het oestrogeen in het lichaam van een vrouw wordt door de lever geproduceerd (bij mannen vooral door de testikels). Als er te veel gifstoffen in de lever zijn, wordt er minder oestrogeen aangemaakt, wat kan leiden tot problemen als onvruchtbaarheid, PMS, en menopauze symptomen. Je lever ontgiften kan deze problemen helpen verhelpen.

 

Lever ontgifting is een proces dat de lever helpt zich te ontdoen van gifstoffen. Gifstoffen kunnen van veel verschillende bronnen komen, o.a. van het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen, en de producten die we op onze huid gebruiken. Als de lever overbelast raakt met gifstoffen, kan hij niet goed meer functioneren. Dit kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen.

 

SUPERTIP:
Dit helpt allemaal om je lever te ontgiften. Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.