Omslag foto facebook (3)
Vlekken op glas verwijderen

Vlekken op glas verwijderen? Doe je zo!

Vlekken op glas verwijderen kan een vervelende klus zijn. Zo is de ene vlek hardnekkiger dan de andere vlek. Maar wat is nu de juiste techniek om deze vlekken te verwijderen? Natuurlijk kan je glasreiniger gebruiken, alleen werkt dit niet heel goed voor de meeste vlekken. Hieronder deel ik een aantal handige tips zodat jij succesvol je vlekken op glas kan verwijderen.

 

Glasreiniger

Glasreinigers bevatten meestal oplosmiddelen die de vlek kunnen afbreken en helpen verwijderen van het oppervlak van het glas. Een van de bekendste glasreinigers is Glassex.

 

SUPERTIP:
Dit zijn de beste glasreinigers! Gebruik dit =>

 

Koffie of thee vlekken

Breng een beetje tandpasta op de vlek aan en wrijf het in met een doek. Dit kan goed werken voor het verwijderen van koffie of theevlekken op glas.

 

Rode wijn of vruchtensap vlekken

Een puimsteen is een prima manier om vlekken te verwijderen die veroorzaakt zijn door rode wijn of vruchtensap. Wrijf met de puimsteen over de bevlekte plek, wees voorzichtig dat je er geen krassen op maakt.

 

Witte azijn

Witte azijn is een natuurlijk schoonmaakmiddel en kan gebruikt worden om vele soorten vlekken te verwijderen, ook die op glas. Dompel gewoon een doek in azijn en veeg de bevlekte plek schoon tot de vlek verdwenen is. 

 

Citroensap

Citroensap is ook een natuurlijk schoonmaakmiddel en kan gebruikt worden om vlekken van glas te verwijderen. Doop gewoon een doek in citroensap en veeg over de bevlekte plek tot hij weg is. Dit kan erg succesvol zijn als je een hardnekkige vlek hebt. Dankzij het zuur van de citroen komt de vlek makkelijker los.

 

Gebruik zuiveringszout

Baking soda is een veelzijdig schoonmaakmiddel dat gebruikt kan worden om vlekken op glas te verwijderen. Maak een dikke pasta van zuiveringszout en water, en wrijf die op de getroffen plek tot de vlek helemaal weg is. Wist je dat je baking soda voor veel meer dingen kan gebruiken? Lees maar eens verder…

 

Gebruik zout of suiker

De grove kristallen in zout of suiker kunnen als een schuurmiddel werken, en helpen vlekken van glazen oppervlakken weg te schuren. Strooi een kleine hoeveelheid zout of suiker over de bevlekte plek en gebruik een doek of tandenborstel om te schrobben tot de vlek weg is.

 

Gebruik een scheermesje

Als al het andere mislukt, kun je proberen met een scheermesje de vlek van het oppervlak van het glas weg te schrapen. Wees heel voorzichtig als je dit doet, want het is gemakkelijk om het glas te bekrassen of te etsen als je niet voorzichtig bent. Maar dit kan bijvoorbeeld goed werken op je glazen ramen. Al helemaal als er vogelpoep op zit.

 

Met een beetje experimenteren moet je de methode kunnen vinden die voor jou het beste werkt. En denk er altijd aan voorzichtig te zijn bij het schoonmaken van glas, het is gemakkelijk om meer schade te veroorzaken als je niet voorzichtig bent.

 

SUPERTIP:
Dit zijn de beste glasreinigers! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.