Omslag foto facebook (3)
Vleesetende plant kopen

Vleesetende plant kopen? Ontdek de handige voordelen!

De vleesetende plant is dan geen elektronische gadget, maar toch super leuk om te zien en het werkt echt! Het is een plant en insecten eter in één. Ze zijn heel zeldzaam geworden in de loop der jaren door het verdwijnen van moerassen. Zo heb je een goedkoop, exclusief stukje natuur in je woonkamer en hoef je zelf niet meer lopen te zwaaien met een vliegenmepper of een plak rol op te hangen. Je hoeft niet bang te zijn dat de plant jouw of je huisdier op zal eten.. hij wordt namelijk niet groot genoeg en geeft zijn voorkeur aan insecten. Hieronder deel ik een aantal handige tips over de vleesetende plant!

 

SUPERTIP:
Vleesetende plant kopen? Gebruik dit =>

 

Hoe werkt de Venus vleesetende plant?

De Venus heeft een dichtklappende val die bestaat uit 2 bladhelften. In het blad zitten 3 tot 9 voelhaartjes, in totaal dus 6 tot 18. Als twee haartjes binnen 20 seconden worden aangeraakt klapt de plant dicht en dat kan in een snelheid van 0.5 tot 30 seconden! De plant geeft een geur af die insecten lokken. Het hysterisch rondrennen met een vliegenmepper met als gevolg bloedvlekken op de lichte muur is verleden tijd voor jou!

Je kunt een vleesetende plant kopen. Maar je kunt ook een zak zaadjes kopen. Zo kun je het bijzondere 4 tot 6 weken durende proces volgen van zaadje tot werkende vleesetende plant. Super gaaf!

 

Een natuurlijk bestrijdingsmiddel

Veel tuiniers gebruiken vleesetende planten om hun tuinen te beschermen tegen schadelijke insecten en beestjes die anders schade aan hun groenten en fruit zouden toebrengen. Sommige vleesetende planten lokken en doden insectenplagen, terwijl andere de insecten die ze vangen werkelijk verteren. Het bekendste voorbeeld hiervan is de vleesetende plant Venus.

 

Ze zijn prachtig om te zien.

Vleesetende planten zijn er in vele vormen, maten, en kleuren. De meeste zijn klein, zodat ze gemakkelijk in een tuin of terrarium van elke grootte passen. Sommige bloeien zelfs!

 

Een gemakkelijke plant

Vleesetende planten zijn zeer resistent, daarom hebben ze weinig verzorging en onderhoud nodig. Zolang je voor het nodige zonlicht, water (d.w.z. dauw) en vochtigheid (met wat sprenkelen) zorgt, zal je plant overleven.

 

Ze zijn leuk voor kinderen!

Ze zijn het perfecte leermiddel voor nieuwsgierige jonge geesten, vleesetende planten kunnen kinderen waardevolle wetenschapslessen geven, en hen ook helpen bij het ontwikkelen van waarnemingsvaardigheden. Probeer eens een terrarium in te richten met een zonnedauw of een bekerplant, en geef je kind dan een schaal vol vliegen en kijk of ze de plant kunnen “lokken” (houd ze wel goed in de gaten).

 

Het perfecte cadeau

Geen vleesetende plant in huis? Geen probleem! Ze vormen een fantastische aanwinst voor elke kamer in huis en vallen iedereen op. Als je een manier zoekt om het ijs te breken, waarom neem je dan niet een van deze planten mee naar je volgende sollicitatiegesprek of blind date? En wat dacht je van een vleesetende plant als cadeau voor een verjaardag? De beleving is geweldig!

 

SUPERTIP:
Vleesetende plant kopen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.