Vleesetende plant kopen” De vleesetende plant is dan geen elektronische gadget, maar toch super leuk om te zien en het werkt echt! Het is een plant en insecten eter in één. Ze zijn heel zeldzaam geworden in de loop der jaren door het verdwijnen van moerassen. Zo heb je een goedkoop, exclusief stukje natuur in je woonkamer en hoef je zelf niet meer lopen te zwaaien met een vliegenmepper of een plak rol op te hangen. Je hoeft niet bang te zijn dat de plant jouw of je huisdier op zal eten.. hij wordt namelijk niet groot genoeg en geeft zijn voorkeur aan insecten. Hieronder deel ik een aantal handige tips over de vleesetende plant!

 

SUPERTIP:
Vleesetende plant kopen? Gebruik dit =>

 

Vleesetende plant kopen?

De Venus heeft een dichtklappende val die bestaat uit 2 bladhelften. In het blad zitten 3 tot 9 voelhaartjes, in totaal dus 6 tot 18. Als twee haartjes binnen 20 seconden worden aangeraakt klapt de plant dicht en dat kan in een snelheid van 0.5 tot 30 seconden! De plant geeft een geur af die insecten lokken. Het hysterisch rondrennen met een vliegenmepper met als gevolg bloedvlekken op de lichte muur is verleden tijd voor jou!

Je kunt een vleesetende plant kopen. Maar je kunt ook een zak zaadjes kopen. Zo kun je het bijzondere 4 tot 6 weken durende proces volgen van zaadje tot werkende vleesetende plant. Super gaaf!

 

Een natuurlijk bestrijdingsmiddel

Veel tuiniers gebruiken vleesetende planten om hun tuinen te beschermen tegen schadelijke insecten en beestjes die anders schade aan hun groenten en fruit zouden toebrengen. Sommige vleesetende planten lokken en doden insectenplagen, terwijl andere de insecten die ze vangen werkelijk verteren. Het bekendste voorbeeld hiervan is de vleesetende plant Venus.

 

Ze zijn prachtig om te zien.

Vleesetende planten zijn er in vele vormen, maten, en kleuren. De meeste zijn klein, zodat ze gemakkelijk in een tuin of terrarium van elke grootte passen. Sommige bloeien zelfs!

Vleesetende plant kopen

Een gemakkelijke plant

Vleesetende planten zijn zeer resistent, daarom hebben ze weinig verzorging en onderhoud nodig. Zolang je voor het nodige zonlicht, water (d.w.z. dauw) en vochtigheid (met wat sprenkelen) zorgt, zal je plant overleven.

 

Ze zijn leuk voor kinderen!

Ze zijn het perfecte leermiddel voor nieuwsgierige jonge geesten, vleesetende planten kunnen kinderen waardevolle wetenschapslessen geven, en hen ook helpen bij het ontwikkelen van waarnemingsvaardigheden. Probeer eens een terrarium in te richten met een zonnedauw of een bekerplant, en geef je kind dan een schaal vol vliegen en kijk of ze de plant kunnen “lokken” (houd ze wel goed in de gaten). Vleesetende plant kopen? Waar wacht je nog op?!

 

Het perfecte cadeau

Geen vleesetende plant in huis? Geen probleem! Ze vormen een fantastische aanwinst voor elke kamer in huis en vallen iedereen op. Als je een manier zoekt om het ijs te breken, waarom neem je dan niet een van deze planten mee naar je volgende sollicitatiegesprek of blind date? En wat dacht je van een vleesetende plant als cadeau voor een verjaardag? De beleving is geweldig!

 

SUPERTIP:
Vleesetende plant kopen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.