Schilderen met acrylverf kan leuk zijn, maar het kan ook tot een paar frustrerende momenten leiden. Als de verf droog is, wil je alle sporen ervan verwijderen van oppervlakken waar geen verf op hoort te zitten. Acrylverf verwijderen als het eenmaal gedroogd is zou niet moeilijk moeten zijn, als je maar de juiste trucjes kent. Ik leg het je uit doormiddel van een aantal handige tips.

SUPERTIP:
Verf verwijderen? Gebruik dit =>

Acrylverf verwijderen met warm water

Als je met acryl schildert, bestaat de verf uit een combinatie van water en pigment. Als het eenmaal droog is, blijft alleen het pigment over, de kleur en wat overgebleven water. Dat geeft je een gemakkelijke manier om opgedroogde acrylverf te verwijderen: gebruik gewoon warm water! Het enige wat je hoeft te doen is een doek nat te maken met warm water en leg de doek op de gedroogde verf. Kijk na een paar minuten of de verf zacht geworden is. Zo niet, leg er dan opnieuw een warme handdoek op. Uiteindelijk zul je alle sporen van de verf kunnen wegvegen!

Acrylverf verwijderen op hout, tegels & metalen

Het eerste dat je moet weten is dat niet alle soorten verf met deze methode helemaal te verwijderen zijn. Acrylverf en latexverf zijn er twee die je gemakkelijk van de meeste niet-poreuze oppervlakken kunt verwijderen met behulp van babyolie om beide soorten verf af te breken. Giet wat op een schone doek en veeg de verf dan voorzichtig weg tot je tevreden bent over het resultaat.

Acrylverf verwijderen

Acrylverf verwijderen van je schilderij, vloeren of muren

Terpentine of minerale olie is een andere goede manier om acrylverf van je schilderij, de vloer of muren te verwijderen. Giet gewoon wat op een schone doek en veeg voorzichtig alle verf weg tot je tevreden bent over het resultaat.

Acrylverf verwijderen uit kleding

Wist je dat je acrylverf uit kleding kunt verwijderen met behulp van groene zeep? Smeer je plekken met acrylverf in met groene zeep van bijvoorbeeld het merk driehoek en laat dit een nacht intrekken. De volgende dag zul je merken dat je het er gemakkelijk uit kunt wassen met heet water. Probeer dit eerst onder de kraan met heet water en wrijf er met je handen over heen. Mocht dit geen succes zijn, probeer het dan schoon te krijgen met de wasmachine.

Gebruik een verfverdunner

Verfverdunners zijn precies voor dit doel ontworpen, het verwijderen van opgedroogde acrylverf! Je kunt ze vinden in elke winkel voor kunstbenodigdheden of zelfs in sommige bouwmarkten en hier. Deze zijn geweldig omdat ze de verf snel afbreken en daarna gemakkelijk zijn weg te vegen met een droge doek.

SUPERTIP:
Verf verwijderen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.