Verwijder snel groene aanslag en onkruid

Elk jaar, en soms wel vaker, zit er weer een vervelende laag groene aanslag op de tegels. Groene aanslag ontstaat vaak op plekken waar het vochtig is en weinig zon kan schijnen. Huishoudens die de tuin niet op het zuiden hebben, kunnen hier daarom meer last van hebben.
 

  1. Wanneer je een tuin hebt waar er gedeeltelijk een schaduw valt op dezelfde plek, is het de meest voordelige oplossing op lange termijn om een spiegel op te hangen die de zon weerkaatst naar de schaduw. De goedkoopste spiegels vind je bij Ikea. Het is afhankelijk van de grote van je tuin welk formaat je nodig hebt. Voordeel is dat het fysiek geen kracht kost en je alleen een portie engelen geduld nodig hebt.
  2. Onkruid kun je het beste verwijderen met strooizout. Hier moet het wel minimaal 3 dagen droog voor blijven. Hou het weer bericht daarom in de gaten. Strooi het over het onkruid en laat het 3 dagen intrekken. Het onkruid zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.
  3. Heb je net aardappels gekookt? Gooi het kokend afgietsel over de aanslag, even laten weken en schrobben maar. Dit kost vrijwel niets.. Op een paar goede spierballen na! Eet wat energierijk voedsel voordat je aan deze klus begint.
  4. Het schoonmaakmiddel voor een goedkoop en duurzaam huishouden is natuurlijk azijn! Azijn gebruiken we voor vele poets probleempjes zoals kalkaanslag. Huishoud- of schoonmaakazijn, is ook de oplossing tegen groene aanslag en mos. Deze is wel fysiek zwaar dus eet maar eerst wat extra spinazie. Op een zonnige dag begin je met het vegen van je terras of oprit goed zodat er zo min mogelijk vuil en bladeren liggen. Vul een emmer met azijn (1 liter) en water (1 liter) en schrob vervolgens de hele bestrating. Spoel of spuit de bestrating niet af maar laat het opdrogen zodat het goed kan intrekken. Je zult zien dat in de weken erna de groene aanslag en mos langzaam zullen verdwijnen. Hardnekkige plekken kun je nog even inspuiten met een plantenspuit gevuld met azijn. Voor onderhoud is het vervolgens verstandig om iedere keer na het vegen even te schrobben met het azijnwater zodat mos en algen geen kans meer kunnen krijgen.

 

Dit werkt ook tegen groene aanslag.  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.