Kokosolie gezond? Persoonlijk vind ik natuurlijke producten enorm belangrijk. Het is alleen maar positief voor je gezondheid en een goede gezondheid kun je gewoon geen prijs op zetten. De afgelopen tijd heeft kokosolie heel veel populariteit gewonnen. Behalve dat kokosolie gezond is, kan je kokosolie ook nog voor andere dingen gebruiken! 

SUPERTIP:

Heb je geen kokosolie in huis? Klik hier.

 

Kokosolie gezond? De voordelen op een rij

  • Kokosolie doodt bacteriën en virussen. Het doodt virussen die zorgen voor bijvoorbeeld griep, herpes en hepatitis. Daarnaast doodt de kokosolie ook schimmels.
  • Kokoslie helpt je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Daarnaast verbetert het de productie van insuline. Hierdoor helpt het bij het voorkomen en behandelen van diabetes.
  • Kokosolie is goed voor je botten en tanden. Het zorgt ervoor dat je lichaam calcium en magnesium beter opneemt. Het versterkt tanden en botten.
  • Kokosolie verhoogt de werking van je schildklier. Hierdoor ga je meer energie verbranden en dus verlies je meer calorieën.
  • Ook je lever is dol op kokosolie. Door de triglyceriden en vetzuren in kokosolie hoeft je lever minder hard te werken. Kokosolie wordt door deze stoffen namelijk zonder veel moeite omgezet in energie.

kokosolie gezond

Kokosolie gezond voor het uiterlijk?

  • Kokosolie is enorm goed voor je haar! De olie dringt diep door in je haren en het gaat verlies van proteïnen tegen. Hierdoor wordt je haar dikker en sterker. Je kunt het heel makkelijk toepassen:
  • Was je haar met shampoo en laat het opdrogen tot het nog een beetje vochtig is. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid kokosolie op je handen aan en wrijf het tussen je handen warm. Haal je vingers door je haar. Net zo lang totdat je haar glad en glanzend is van de olie. Doe nu een badmuts over je haar. Dit zorgt ervoor dat je haar blijft waar het zit, maar ook dat je haar warm blijft. Zo wordt de olie extra goed opgenomen! Laat het een uur intrekken. Na een uur spoel je de kokosolie goed uit je haar en je zult direct resultaat zien.
  • Net zoals kokosolie je haar kan voeden, zo voedt het ook je huid. Gebruik het voor je droge voeten, tijdens het scheren van je benen of als make-up remover en zelfs als bodylotion.

Kokosolie tegen acne

Sommige mensen gebruiken kokosolie om acne tegen te gaan. Kokosolie heeft hierbij twee grote voordelen die het een goed middel voor je huid maken. Kokosolie werkt antibacterieel. Er zitten namelijk stoffen in die veranderen in een beschermde laag zodra zij met de huid in aanraking komen. In tegenstelling tot zeepproducten die deze laag beschadigen of verwijderen. Zo bescherm je je huid dus optimaal!

Zoals je misschien al wist kun je er ook mee bakken..

Koksolie is de beste olie om in te bakken of frituren omdat het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld olijfolie, bij zeer hoge temperaturen niet oxideert of beschadigt. Of je nu vis bakt of een cake aan het maken bent, kokosolie is geschikt voor beide toepassingen! Je kunt kokosolie vloeibaar gebruiken of in vaste vorm. Wil je vloeibare kokosolie? Verhit de olie dan in een pan op laag vuur en laat het even afkoelen.

Kokosolie gezond? Jazeker!

 

SUPERTIP:

Heb je geen kokosolie in huis? Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.