Omslag foto facebook (3)
groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen? Doe je zo!

Elk jaar, en soms wel vaker, zit er weer een vervelende laag groene aanslag op de tegels. Groene aanslag ontstaat vaak op plekken waar het vochtig is en weinig zon kan schijnen. Huishoudens die de tuin niet op het zuiden hebben, kunnen hier daarom meer last van hebben. Maar hoe kom je snel van groene aanslag af? Ik deel hieronder graag een aantal handige tips met jou! Groene aanslag verwijderen? Doe je zo!

 

Groene aanslag op zilver verwijderen met azijn of citroensap

Als het gaat om het verwijderen van groene aanslag, zijn er een paar verschillende methoden die gebruikt kunnen worden. De meest gebruikelijke manier om groene aanslag te verwijderen is met een zuur. Azijn is hiervoor een prima optie, want het is een natuurlijk zuur en tast de tegels zelf niet aan. Voor een extra boost kun je ook citroensap gebruiken om de groene aanslag te verwijderen. Maak een mengsel van schoonmaakazijn + citroensap. Giet dit mengels over je tegels met groene aanslag. Even een half uur laten inweken en schrobben maar! Je zult zien dat de groene aanslag weg gaat. 

 

SUPERTIP:
Hier mee kan je snel groene aanslag verwijderen!  Gebruik dit =>

 

Schaduw

Wanneer je een tuin hebt waar er gedeeltelijk een schaduw valt op dezelfde plek, is het de meest voordelige oplossing op lange termijn om een spiegel op te hangen die de zon weerkaatst naar de schaduw. Het is afhankelijk van de grote van je tuin welk formaat je nodig hebt. Voordeel is dat het fysiek geen kracht kost en je alleen een portie engelen geduld nodig hebt. Maar voor sommige tuinen kan dit de oplossing zijn.

 

Natuurlijk middel

Heb je net aardappels gekookt? Gooi het overgebleven water over de groene aanslag, even laten weken en schrobben maar. Dit kost vrijwel niets.. Op een paar goede spierballen na! Eet wat energierijk voedsel voordat je aan deze klus begint. 

 

Groene aanslag en mos

Het schoonmaakmiddel voor een goedkoop en duurzaam huishouden is natuurlijk azijn! Azijn gebruiken we voor vele poets probleempjes zoals kalkaanslag. Huishoud- of schoonmaakazijn, is ook de oplossing tegen groene aanslag en mos. Deze is wel fysiek zwaar dus eet maar eerst wat extra spinazie. Op een zonnige dag begin je met het vegen van je terras of oprit goed zodat er zo min mogelijk vuil en bladeren liggen.

Vul een emmer met azijn (1 liter) en water (1 liter) en schrob vervolgens de hele bestrating. Spoel of spuit de bestrating niet af maar laat het opdrogen zodat het goed kan intrekken. Je zult zien dat in de weken erna de groene aanslag en mos langzaam zullen verdwijnen. Hardnekkige plekken kun je nog even inspuiten met een plantenspuit gevuld met azijn. Voor onderhoud is het vervolgens verstandig om iedere keer na het vegen even te schrobben met het azijnwater zodat mos en algen geen kans meer kunnen krijgen.

 

SUPERTIP:
Hier mee kan je snel groene aanslag verwijderen!  Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.