Groene aanslag verwijderen? Elk jaar, en soms wel vaker, zit er weer een vervelende laag groene aanslag op de tegels. Groene aanslag ontstaat vaak op plekken waar het vochtig is en weinig zon kan schijnen. Huishoudens die de tuin niet op het zuiden hebben, kunnen hier daarom meer last van hebben. Maar hoe kom je snel van groene aanslag af? Ik deel hieronder graag een aantal handige tips met jou! Groene aanslag verwijderen? Doe je zo!

 

Groene aanslag verwijderen op zilver 

Als het gaat om het verwijderen van groene aanslag, zijn er een paar verschillende methoden die gebruikt kunnen worden. De meest gebruikelijke manier om groene aanslag te verwijderen is met een zuur. Azijn is hiervoor een prima optie, want het is een natuurlijk zuur en tast de tegels zelf niet aan. Voor een extra boost kun je ook citroensap gebruiken om de groene aanslag te verwijderen. Maak een mengsel van schoonmaakazijn + citroensap. Giet dit mengels over je tegels met groene aanslag. Even een half uur laten inweken en schrobben maar! Je zult zien dat de groene aanslag weg gaat. 

 

SUPERTIP:
Hier mee kan je snel groene aanslag verwijderen!  Gebruik dit =>

 

Schaduw

Wanneer je een tuin hebt waar er gedeeltelijk een schaduw valt op dezelfde plek, is het de meest voordelige oplossing op lange termijn om een spiegel op te hangen die de zon weerkaatst naar de schaduw. Het is afhankelijk van de grote van je tuin welk formaat je nodig hebt. Voordeel is dat het fysiek geen kracht kost en je alleen een portie engelen geduld nodig hebt. Maar voor sommige tuinen kan dit de oplossing zijn.

groene aanslag verwijderen

Natuurlijk middel

Heb je net aardappels gekookt? Gooi het overgebleven water over de groene aanslag, even laten weken en schrobben maar. Dit kost vrijwel niets.. Op een paar goede spierballen na! Eet wat energierijk voedsel voordat je aan deze klus begint. 

 

Groene aanslag verwijderen en mos

Het schoonmaakmiddel voor een goedkoop en duurzaam huishouden is natuurlijk azijn! Azijn gebruiken we voor vele poets probleempjes zoals kalkaanslag. Huishoud- of schoonmaakazijn, is ook de oplossing tegen groene aanslag en mos. Deze is wel fysiek zwaar dus eet maar eerst wat extra spinazie. Op een zonnige dag begin je met het vegen van je terras of oprit goed zodat er zo min mogelijk vuil en bladeren liggen.

Vul een emmer met azijn (1 liter) en water (1 liter) en schrob vervolgens de hele bestrating. Spoel of spuit de bestrating niet af maar laat het opdrogen zodat het goed kan intrekken. Je zult zien dat in de weken erna de groene aanslag en mos langzaam zullen verdwijnen. Hardnekkige plekken kun je nog even inspuiten met een plantenspuit gevuld met azijn. Voor onderhoud is het vervolgens verstandig om iedere keer na het vegen even te schrobben met het azijnwater zodat mos en algen geen kans meer kunnen krijgen.

 

SUPERTIP:
Hier mee kan je snel groene aanslag verwijderen!  Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.