Bij een stevige verkoudheid of hoest wordt er vaak gebruik gemaakt van VapoRub. Fijn middeltje, maar als je er voor betaald wil je ook waar voor je geld krijgen. In dit geval betekend dat, dat het de verkoudheid of hoest moet verzachten. De meeste mensen brengen het aan op de rug, borst en nek. Zo staat het ook op de verpakking, maar wist je dat wanneer je het ergens anders op smeert, het vele malen effectiever is? Je zou het niet verwachten en daarom leggen wij het graag aan je uit. 

 

SUPERTIP:

Verkouden? Dit heb je nodig! Klik hier.

 

Verkouden? Knoflook is je beste vriend

Stap 1: Doe wat knoflook op je voetzolen en binnen twintig minuten “proef” je het. Voetzolen absorberen namelijk uitstekend oliën en daarmee kunnen ze veel producten doeltreffender laten werken. Knoflook heeft een helende werking als je verkouden bent.

Stap2: Wist je dat je dankzij knoflook ook je verstopte neus kunt open op een natuurlijke manier? Knoflook heeft sterkte antibacteriële eigenschappen. Het enige dat je hoeft te doen is, kauwen op knoflook. Hierdoor komen er etherische oliën vrij. Het is natuurlijk niet lekker, maar zo ben je wel sneller van je verkoudheid af.

verkouden

 

Verkouden? Pak er VapoRub bij!

Sommige van ons gebruiken al jaren Vicks VapoRub voor van alles en nog wat. Denk hierbij aan het genezen van gebarsten lippen tot zelfs zere tenen. Om een kind of volwassene die last heeft van een stevige hoest een goede nacht rust te bieden, kun je het volgende doen:

  • Wrijf een goede laag Vicks VapoRub op de voetzolen.
  • Trek er sokken over aan.

Binnen vijf minuten zal het zware hoesten stoppen en biedt het vele uren verlichting. Bij kinderen werkt dit zelfs veel doeltreffender dan sterke medicijnen. Bovendien werkt deze methode ook nog eens verzachtend en kalmerend waardoor zowel kinderen als volwassenen vast kunnen slapen en dus sneller herstellen.

Voetzolen, it is!

 

SUPERTIP:

Verkouden? Dit heb je nodig! Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.