Pit avocado? Veel mensen denken dat een avocado een calorieën bom is. Dankzij de goede vetten in de avocado bevordert het zelfs de gezondheid. Het is dus belangrijk dat je regelmatig een avocado eet. Zo kan je een avocado toevoegen aan een salade of gebruiken als een soort boter op je brood. Als je niet zo’n vleeseter bent, is een avocado ook een goede bron van eiwitten. Maar wist je ook dat de pit van een avocado ook heel gezond voor je is? De meeste mensen aarzelen om de pit te eten. Dat komt waarschijnlijk omdat er rare zwarte puntjes in zitten en ze er nogal vies uitzien. Maar deze substantie is de bron van veel voedingsstoffen! Hier zijn enkele redenen waarom je ervoor moet zorgen dat je de pit in je dieet opneemt.

 

SUPERTIP:
Dit je heb je nodig als je gezondheid belangrijk voor je is! Gebruik dit =>

 

Pit avocado? Hierom moet je de pit niet weggooien!

Antioxidanten

Het blijkt namelijk dat 70 % van de antioxidanten in de pit van de avocado zitten. Bovendien bevat de pit ook nog ontzettend veel vezels. Het is dus echt zonde om de pit zomaar in de prullenbak te gooien. Je gooit daarmee behoorlijk wat voedingsstoffen weg.

Oliezuur

Avocado pitten zijn rijk aan oliezuur, dat ontstekingsremmend werkt en ook helpt bij het voorkomen van hartziekten. Nog meer redenen om de pit niet weg te gooien.

Beter slapen

Avocado pitten kunnen je ook helpen ’s nachts beter te slapen door hun tryptofaan gehalte. Tryptofaan is een aminozuur dat stress, angst en depressiesymptomen vermindert door het hormoon serotonine in de hersenen.

Afvallen

De avocado pitten kunnen je helpen afvallen omdat ze je eetlust onderdrukken door de serotoninespiegel in je hersenen te reguleren. Dit is een zeer krachtige manier om die hunkering naar junkfood en snacks te verminderen.

pit avocado

Pit avocado.. Wat zit er allemaal in een avocado pit? 

Er zitten zelfs meer voedingsstoffen in de pit dan in een avocado zelf! Avocado pitten zijn ook rijk aan mineralen, waaronder eiwitten, calcium, ijzer, magnesium, kalium en fosfor. Ongelofelijk, maar waar. Waarschijnlijk ga jij de pit nu nooit meer weggooien.

 

Pit avocado.. Maar hoe kan ik de pit opeten?

Je kunt de pit niet gewoon fijn kauwen dus daar gaat wel wat aan vooraf. Het beste kun je de pit in stukken hakken en fijn malen in een blender of keukenmachine. Houd er wel rekening mee dat je een keukenmachine of blender gebruikt die genoeg power heeft.

Als je de pit goed hebt fijngemalen, houd je een poeder over. Dit poeder is zeer sterk van smaak, dus je kunt het beste maar een gedeelte er van gebruiken. Combineer het dan met een of meerdere andere sterke smaken in bijvoorbeeld een groente smoothie of voeg de poeder toe aan je yoghurt.

 

SUPERTIP:
Dit je heb je nodig als je gezondheid belangrijk voor je is! Gebruik dit =>

 

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.