Omslag foto facebook (3)
vaatwasser

Vaatwasser in huis? Deze spullen kan je er in reinigen!

Niet iedereen heeft een vaatwasser, maar als je die wel hebt, kun je de vaatwasser voor veel meer dingen gebruiken dan alleen de vaat! Een vaatwasmachine is immers een wasmachine voor de vaat. Het maakt iets schoon. En daarom is het slim om de volgende producten zo nu en dan ook een beurt te geven.
 

Tandenborstel houder

De tandenborstelhouder waar niks mis mee lijkt te zijn, is waarschijnlijk het meest vieze product in je huis. De gemiddelde houder heeft meer dan 2 miljoen bacteriën eroverheen lopen. Wanneer die van jouw is gemaakt van RVS of plastic, kun je het beste de houder 1 a 2 keer per week een beurt in de vaatwasser geven. Vergeet niet je tandenborstel eruit te halen, dit is weer ongezond.

 

SUPERTIP:
Geen plek in huis voor een vaatwasser? Gebruik dit =>

 

Petten en hoeden

Je kunt je bezweten pet in de wasmachine doen, maar zelfs op het meest zachte programma heb je kans dat de pet (rand) krom trekt. Probeer daarom de vaatwasser! Zet de pet of de hoed op het bovenste rekje en maak het vast met wasknijpers. Vervolgens zet je ‘m op een programma en doe je er een vaatwastablet zonder bleekmiddel in. Zodra het programma is afgelopen zet je de pet of de hoed op een mokje zodat de vorm van de bolling ondersteunt wordt.

 

Speelgoed

Peuters houden vaak zoveel van hun speelgoed dat ze er op bijten. Echter toont onderzoek aan dat bacteriën die infectie kunnen veroorzaken vrij lang leven op plastic speelgoed en thee-setjes. Klein speelgoed waar geen batterijen in gaan kunnen in de vaatwasser. Doe ze in een bakje zodat ze niet zoek raken. Ook kun je plastic hondenspeeltjes in de vaatwasser stoppen!

 

Fornuis knoppen

Uit onderzoek blijkt dat de gasfornuis knoppen meer bacteriën bevatten dan de handvat van de koelkast en de knoppen van de magnetron. Dit komt doordat je de gasfornuis knoppen vaak aanraakt met eten aan je handen of bacteriën van het eten wat je zo juist hebt aangeraakt. Bovendien zijn die knoppen veel moeilijker schoon en bacteriën-vrij te maken dan andere keukenspullen. De meeste gasfornuis knoppen kunnen in de vaatwasmachine, controleer het wel even en zet de vaatwasser op een hoge temperatuur aan zodat alles bacteriën van rauwe kip etc. goed worden verwijderd.

 

SUPERTIP:
Geen plek in huis voor een vaatwasser? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.