Niet iedereen heeft een vaatwasser, maar als je die wel hebt, kun je de vaatwasser voor veel meer dingen gebruiken dan alleen de vaat! Een vaatwasmachine is immers een wasmachine voor de vaat. Het maakt iets schoon. En daarom is het slim om de volgende producten zo nu en dan ook een beurt te geven. 

Tandenborstel houder in de vaatwasser

De tandenborstelhouder waar niks mis mee lijkt te zijn, is waarschijnlijk het meest vieze product in je huis. De gemiddelde houder heeft meer dan 2 miljoen bacteriën eroverheen lopen. Wanneer die van jouw is gemaakt van RVS of plastic, kun je het beste de houder 1 a 2 keer per week een beurt in de vaatwasser geven. Vergeet niet je tandenborstel eruit te halen, dit is weer ongezond.

 

SUPERTIP:
Geen plek in huis voor een vaatwasser? Gebruik dit =>

 

Petten en hoeden in de vaatwassser

Je kunt je bezweten pet in de wasmachine doen, maar zelfs op het meest zachte programma heb je kans dat de pet (rand) krom trekt. Probeer daarom de vaatwasser! Zet de pet of de hoed op het bovenste rekje en maak het vast met wasknijpers. Vervolgens zet je ‘m op een programma en doe je er een vaatwastablet zonder bleekmiddel in. Zodra het programma is afgelopen zet je de pet of de hoed op een mokje zodat de vorm van de bolling ondersteunt wordt.

vaatwasser

Speelgoed

Peuters houden vaak zoveel van hun speelgoed dat ze er op bijten. Echter toont onderzoek aan dat bacteriën die infectie kunnen veroorzaken vrij lang leven op plastic speelgoed en thee-setjes. Klein speelgoed waar geen batterijen in gaan kunnen in de vaatwasser. Doe ze in een bakje zodat ze niet zoek raken. Ook kun je plastic hondenspeeltjes in de vaatwasser stoppen!

 

Fornuis knoppen

Uit onderzoek blijkt dat de gasfornuis knoppen meer bacteriën bevatten dan de handvat van de koelkast en de knoppen van de magnetron. Dit komt doordat je de gasfornuis knoppen vaak aanraakt met eten aan je handen of bacteriën van het eten wat je zo juist hebt aangeraakt. Bovendien zijn die knoppen veel moeilijker schoon en bacteriën-vrij te maken dan andere keukenspullen. De meeste gasfornuis knoppen kunnen in de vaatwasmachine, controleer het wel even en zet de vaatwasser op een hoge temperatuur aan zodat alles bacteriën van rauwe kip etc. goed worden verwijderd.

 

SUPERTIP:
Geen plek in huis voor een vaatwasser? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.