Thee is een populair drankje dat door velen wordt gedronken, daarnaast wordt het vaak in een theepot geserveerd. Maar je theepot schoonmaken? Want wat doe je als er in je theepot schimmel ontwikkelt? Maak je geen zorgen, het is eenvoudig om de schimmel te verwijderen en je theepot schoon en fris te houden. Theepot schoonmaken? Was nog nooit zo eenvoudig!

SUPERTIP:
Op meer plekken last van schimmel?! Gebruik dit =>

Theepot schoonmaken? Heel belangrijk!

Vooral tijdens de koude dagen is het heerlijk om een warm kopje thee te zetten! Helaas vergeten we nog wel eens om ook de theepot van binnen goed schoon te maken. Omdat er altijd wat vloeistof (water) achterblijft in de theepot, kan er schimmel ontstaan. Dit geeft de thee uiteindelijk een vreemde smaak. Controleer daarom altijd van te voren je theekan van binnen, voor dat je een vers kopje thee gaat bereiden.

Als het mogelijk is zet je je theepot na het bereiden van de thee op zijn kop, zodat al het overige vocht er uit kan lopen. Een andere handige tip is, een suikerklontje. Leg systematisch een suikerklontje in je lege theepot. Dankzij het suikerklontje wordt het schadelijke vocht geabsorbeerd.

theepot schoonmaken

Theepot schoonmaken

Losse onderdelen

Mocht dit mogelijk is, dan is de eerste stap om je theepot uit elkaar te draaien. Zo kun je alle onderdelen grondig schoonmaken. Zorg ervoor dat je alle theeblaadjes of andere resten die erin kunnen zitten verwijdert. Mocht je geen afneembare onderdelen hebben, dan kun je deze stap overslaan.

Week de theepot

Week vervolgens de theepot en alle onderdelen ongeveer voor 30 minuten in heet water gemengd met bleekwater. Dit zal helpen de schimmel te doden en de theepot te ontsmetten. Mocht je geen bleekmiddel in huis hebben.. Neem dan hier een kijkje.

Spoel de theepot goed af

Spoel tenslotte alle onderdelen goed onder stromend water om bleekresten te verwijderen. Het is belangrijk dat er geen bleekresten in de theepot achterblijven.  Zet de theepot weer in elkaar en vul de theepot met kokend water om een nacht te weken. Gebruik geen koud water.

De volgende ochtend..

Giet het afgekoelde water uit je theepot en geef je theepot een laatste spoeling voor je er thee in zet. Ook nu gebruik je weer kokend water. Zeker weten of al het bleek er uit? Dit kan je het beste doen door even in je theepot te ruiken. Je theepot schoonmaken was nog nooit zo makkelijk!

Zo kan jij langer genieten van je theepot!

SUPERTIP:
Op meer plekken last van schimmel?! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Ook interessant:

  1. Lichaam ontgiften? Zo doe je dat!