Omslag foto facebook (3)
theepot schoonmaken

Theepot schoonmaken? Zo verwijder je schimmel!

Thee is een populair drankje dat door velen wordt gedronken, daarnaast wordt het vaak in een theepot geserveerd. Maar wat doe je als er in je theepot schimmel ontwikkelt? Maak je geen zorgen, het is eenvoudig om de schimmel te verwijderen en je theepot schoon en fris te houden. Theepot schoonmaken? Was nog nooit zo eenvoudig!

 

SUPERTIP:
Op meer plekken last van schimmel?! Gebruik dit =>

 

Vooral tijdens de koude dagen is het heerlijk om een warm kopje thee te zetten! Helaas vergeten we nog wel eens om ook de theepot van binnen goed schoon te maken. Omdat er altijd wat vloeistof (water) achterblijft in de theepot, kan er schimmel ontstaan. Dit geeft de thee uiteindelijk een vreemde smaak. Controleer daarom altijd van te voren je theekan van binnen, voor dat je een vers kopje thee gaat bereiden.

Als het mogelijk is zet je je theepot na het bereiden van de thee op zijn kop, zodat al het overige vocht er uit kan lopen. Een andere handige tip is, een suikerklontje. Leg systematisch een suikerklontje in je lege theepot. Dankzij het suikerklontje wordt het schadelijke vocht geabsorbeerd.

 

Theepot schoonmaken

Losse onderdelen

Mocht dit mogelijk is, dan is de eerste stap om je theepot uit elkaar te draaien. Zo kun je alle onderdelen grondig schoonmaken. Zorg ervoor dat je alle theeblaadjes of andere resten die erin kunnen zitten verwijdert. Mocht je geen afneembare onderdelen hebben, dan kun je deze stap overslaan.

Week de theepot

Week vervolgens de theepot en alle onderdelen ongeveer voor 30 minuten in heet water gemengd met bleekwater. Dit zal helpen de schimmel te doden en de theepot te ontsmetten. Mocht je geen bleekmiddel in huis hebben.. Neem dan hier een kijkje.

Spoel de theepot goed af

Spoel tenslotte alle onderdelen goed onder stromend water om bleekresten te verwijderen. Het is belangrijk dat er geen bleekresten in de theepot achterblijven.  Zet de theepot weer in elkaar en vul de theepot met kokend water om een nacht te weken. Gebruik geen koud water.

De volgende ochtend..

Giet het afgekoelde water uit je theepot en geef je theepot een laatste spoeling voor je er thee in zet. Ook nu gebruik je weer kokend water. Zeker weten of al het bleek er uit? Dit kan je het beste doen door even in je theepot te ruiken.

 

Zo kan jij langer genieten van je theepot!

 

SUPERTIP:
Op meer plekken last van schimmel?! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.