onkruid bestrijden

Onkruid bestrijden? Simpel!

Onkruid bestrijden is een nooit een leuke taak. Of je moet al dol zijn op tuinieren. Dan heb jij de dag van je leven.  Maar wanneer je denkt dat je alles onder controle hebt, duikt er binnen no-time weer ergens onkruid op. Daarom delen wij graag een aantal handige tips over hoe jij de strijd aan gaat tegen deze hardnekkige planten. Onkruid bestrijden was nog nooit zo simpel..

 

SUPERTIP:
Wil jij super snel van onkruid af zijn? Gebruik dit =>

 

Verwijder klein onkruid

Het is veel gemakkelijker om onkruid te verwijderen als je er vroeg bij bent. Controleer daarom regelmatig, minimaal 1x per week je tuin. Zie je weer ergens onkruid? Verwijder het meteen. Zo geef je onkruid minder kans om zich te verspreiden en zich te laten ontwikkelen tot een grote plant.

 

Geef niet te veel water!

Door te bezuinigen op water, verminder je de kans dat onkruid kan ontkiemen. Geef je planten gericht water. Dit kan je doen met een kleine gieter. Als je namelijk de hele tuin nat maakt met een sproeier, komt water ook op plekken waar geen planten zitten. Hierdoor kan onkruid zich op ongewenste plekken verspreiden.

 

Onkruidmatten

Gebruik onkruidmatten, ook wel worteldoeken genoemd, om te voorkomen dat er onkruid naar boven groeit. De mat remt de groei van onkruid, maar laat toch water, lucht en voedingsstoffen door naar de grond eronder. Dat is natuurlijk ontzettend handig omdat je wel nog graag je tuin wilt aankleden met een paar mooie planten.

 

Trek onkruid met je hand er uit!

Trek onkruid er met de hand uit. Het is misschien niet zo effectief als sommige van de andere tips op deze lijst, maar je handen gebruiken is gratis en kan helpen voorkomen dat onkruid zich naar andere plekken verspreidt. Je kan namelijk makkelijker de hele wortel mee nemen. Zou je onkruid namelijk afknippen, waardoor de wortels zich nog in de grond bevinden. Dan is onkruid binnen de kortste keren terug…

 

Ontzettend veel onkruid in je tuin?

Hieronder deel ik graag een aantal tips met je om onkruid om een andere manier te bestrijden als één voor één plukken een zware klus gaat worden.

  • Los 1 deel azijn/ 3 delen water op in een spuitfles en sproei dit over al je onkruid heen.
  • Strooi zuiveringszout over onkruid heen en de plant gaat vanzelf dood.
  • Gebruik kokend water of onkruidverdelger om van onkruid af te komen.
  • Spuit knoflook/pepermunt etherische olie op de bladeren van onkruid voor een natuurlijke onkruidbestrijding of gebruik azijn
  • Plant munt of alsem rond je tuin; ze houden bepaalde soorten onkruid op afstand
  • Nederlanders eten graag aardappelen. Gooi de volgende keer het water waarin je de aardappels hebt gekookt niet weg. Je kunt het kookwater van de aardappels namelijk gebruiken voor het verdelgen van je onkruid in je eigen tuin. Het water bevat namelijk veel onkruid verdelgende toxinen.

 

SUPERTIP:
Wil jij super snel van onkruid af zijn? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.