Onkruid bestrijden is een nooit een leuke taak. Of je moet al dol zijn op tuinieren. Dan heb jij de dag van je leven.  Maar wanneer je denkt dat je alles onder controle hebt, duikt er binnen no-time weer ergens onkruid op. Daarom delen wij graag een aantal handige tips over hoe jij de strijd aan gaat tegen deze hardnekkige planten. Onkruid bestrijden was nog nooit zo simpel..

 

SUPERTIP:
Wil jij super snel van onkruid af zijn? Gebruik dit =>

 

Onkruid bestrijden? Verwijder klein onkruid

Het is veel gemakkelijker om onkruid te verwijderen als je er vroeg bij bent. Controleer daarom regelmatig, minimaal 1x per week je tuin. Zie je weer ergens onkruid? Verwijder het meteen. Zo geef je onkruid minder kans om zich te verspreiden en zich te laten ontwikkelen tot een grote plant.

onkruid bestrijden

Geef niet te veel water!

Door te bezuinigen op water, verminder je de kans dat onkruid kan ontkiemen. Geef je planten gericht water. Dit kan je doen met een kleine gieter. Als je namelijk de hele tuin nat maakt met een sproeier, komt water ook op plekken waar geen planten zitten. Hierdoor kan onkruid zich op ongewenste plekken verspreiden.

 

Onkruidmatten

Gebruik onkruidmatten, ook wel worteldoeken genoemd, om te voorkomen dat er onkruid naar boven groeit. De mat remt de groei van onkruid, maar laat toch water, lucht en voedingsstoffen door naar de grond eronder. Dat is natuurlijk ontzettend handig omdat je wel nog graag je tuin wilt aankleden met een paar mooie planten.

 

Trek onkruid met je hand er uit!

Trek onkruid er met de hand uit. Het is misschien niet zo effectief als sommige van de andere tips op deze lijst, maar je handen gebruiken is gratis en kan helpen voorkomen dat onkruid zich naar andere plekken verspreidt. Je kan namelijk makkelijker de hele wortel mee nemen. Zou je onkruid namelijk afknippen, waardoor de wortels zich nog in de grond bevinden. Dan is onkruid binnen de kortste keren terug…

 

Ontzettend veel onkruid bestrijden in je tuin?

Hieronder deel ik graag een aantal tips met je om onkruid om een andere manier te bestrijden als één voor één plukken een zware klus gaat worden.

  • Los 1 deel azijn/ 3 delen water op in een spuitfles en sproei dit over al je onkruid heen.
  • Strooi zuiveringszout over onkruid heen en de plant gaat vanzelf dood.
  • Gebruik kokend water of onkruidverdelger om van onkruid af te komen.
  • Spuit knoflook/pepermunt etherische olie op de bladeren van onkruid voor een natuurlijke onkruidbestrijding of gebruik azijn
  • Plant munt of alsem rond je tuin; ze houden bepaalde soorten onkruid op afstand
  • Nederlanders eten graag aardappelen. Gooi de volgende keer het water waarin je de aardappels hebt gekookt niet weg. Je kunt het kookwater van de aardappels namelijk gebruiken voor het verdelgen van je onkruid in je eigen tuin. Het water bevat namelijk veel onkruid verdelgende toxinen.

 

SUPERTIP:
Wil jij super snel van onkruid af zijn? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.