Katten zijn leuke huisdieren, daar valt niet over te twisten. Maar soms kunnen ze hinderlijk worden als ze besluiten op je erf rond te zwerven. Katten verjagen? Probeer de volgende tips:

Katten verjagen met water

Als je huisdieren buitenshuis hebt of honden die toevallig overweg kunnen met katten, moet je investeren in een waterspuit. Als de kat probeert je tuin in te dwalen, begin je ze gewoon met een beetje koud water te besproeien. Dit zal de kat geen kwaad doen, maar het zal ze ongemakkelijk maken en ze zullen besluiten hun behoefte elders te doen. Je kunt ook het ook proberen met een slang of sproeier als je geen waterspuit hebt.

SUPERTIP:
Op deze manier heb je ook geen last van katten! Gebruik dit =>

Katten verjagen met planten

Katten kunnen niet tegen de geur van bepaalde planten zoals knoflook of uiengras. Deze planten kunnen je helpen om zwerfkatten uit de buurt van je gazon of tuin te houden. Een andere optie zou zijn citroengras, lavendel of rozemarijn. Dit zijn ook geuren waar een kat niet tegen kan. Zo kan jij je tuin leuk aankleden en verjaag je meteen katten.

katten verjagen

Verwijder alle aantrekkelijke planten

Heb je toevallig tijm of munt in de tuin staan? Zorg er voor dat je deze planten verwijderd uit je tuin. Katten zijn namelijk dol op de geur van tijm en munt. En vervang ze door de planten zoals hierboven beschreven. Dit zijn al eenvoudige en goedkope oplossingen om katten te verjagen.

Katten verjagen met peper

Strooi cayennepeper op plekken waar katten steeds je planten vernielen. Katten kunnen niet tegen de geur van peper en zullen daarom wegblijven. Dankzij de peper breng je geen schade toe aan je planten en ook geen schade toe aan de katten.

Voeg bewegingsgeactiveerde sproeiers toe

Als je je kansen om katten weg te jagen wilt vergroten zonder dat je echt dichtbij moet komen om ze te bedreigen met een snelle straal uit een slang of waterfles, kun je bewegingsgeactiveerde sproeiers aan je gazon toevoegen. Deze sproeiers gaan alleen af als er katten langslopen, en ze schrikken katten zeker af, want de meeste katten houden niet van water.

Verwijder schuilplaatsen

Katten hebben tijdens de koudere maanden ergens een warme en uitnodigende plek nodig om te slapen, dus als er een plek is waar ze schuilen in de buurt van je erf, kom je al een heel eind op weg als je deze schuilplaatsen verwijderd (of minder aangenaam maakt).

Geef katten geen eten

Als je je tuin minder uitnodigend wilt maken voor zwerfkatten die zouden kunnen besluiten er doorheen te dwalen, voer ze dan nooit. Als ze rond je huis geen voedsel vinden, zal dat deze dieren ontmoedigen om door je tuin te gaan zwerven.

Katten verjagen? Zorg voor een omheining

Als je op geen enkele manier kunt investeren in een bewegingsgeactiveerde sproei-installatie, overweeg dan te investeren in een hoge omheining rond je erf als je moeite hebt zwerfkatten uit de buurt van je huis te houden en niet regelmatig met ze te maken wilt hebben. Een hoge omheining kan een effectief afschrikmiddel zijn, zonder dat je ze kwaad doet.

SUPERTIP:
Op deze manier heb je ook geen last van katten! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.