katten verjagen

Katten verjagen? Simpel met deze tips!

Katten zijn leuke huisdieren, daar valt niet over te twisten. Maar soms kunnen ze hinderlijk worden als ze besluiten op je erf rond te zwerven. Katten verjagen? Probeer de volgende tips:

Spuit water op de grond

Als je huisdieren buitenshuis hebt of honden die toevallig overweg kunnen met katten, moet je investeren in een waterspuit. Als de kat probeert je tuin in te dwalen, begin je ze gewoon met een beetje koud water te besproeien. Dit zal de kat geen kwaad doen, maar het zal ze ongemakkelijk maken en ze zullen besluiten hun behoefte elders te doen. Je kunt ook het ook proberen met een slang of sproeier als je geen waterspuit hebt.

SUPERTIP:
Op deze manier heb je ook geen last van katten! Gebruik dit =>

Voeg stinkende planten toe

Katten kunnen niet tegen de geur van bepaalde planten zoals knoflook of uiengras. Deze planten kunnen je helpen om zwerfkatten uit de buurt van je gazon of tuin te houden. Een andere optie zou zijn citroengras, lavendel of rozemarijn. Dit zijn ook geuren waar een kat niet tegen kan. Zo kan jij je tuin leuk aankleden en verjaag je meteen katten.

Verwijder alle aantrekkelijke planten

Heb je toevallig tijm of munt in de tuin staan? Zorg er voor dat je deze planten verwijderd uit je tuin. Katten zijn namelijk dol op de geur van tijm en munt. En vervang ze door de planten zoals hierboven beschreven. Dit zijn al eenvoudige en goedkope oplossingen om katten te verjagen.

Peper

Strooi cayennepeper op plekken waar katten steeds je planten vernielen. Katten kunnen niet tegen de geur van peper en zullen daarom wegblijven. Dankzij de peper breng je geen schade toe aan je planten en ook geen schade toe aan de katten.

Voeg bewegingsgeactiveerde sproeiers toe

Als je je kansen om katten weg te jagen wilt vergroten zonder dat je echt dichtbij moet komen om ze te bedreigen met een snelle straal uit een slang of waterfles, kun je bewegingsgeactiveerde sproeiers aan je gazon toevoegen. Deze sproeiers gaan alleen af als er katten langslopen, en ze schrikken katten zeker af, want de meeste katten houden niet van water.

Verwijder schuilplaatsen

Katten hebben tijdens de koudere maanden ergens een warme en uitnodigende plek nodig om te slapen, dus als er een plek is waar ze schuilen in de buurt van je erf, kom je al een heel eind op weg als je deze schuilplaatsen verwijderd (of minder aangenaam maakt).

Geef katten geen eten

Als je je tuin minder uitnodigend wilt maken voor zwerfkatten die zouden kunnen besluiten er doorheen te dwalen, voer ze dan nooit. Als ze rond je huis geen voedsel vinden, zal dat deze dieren ontmoedigen om door je tuin te gaan zwerven.

Zorg voor een omheining

Als je op geen enkele manier kunt investeren in een bewegingsgeactiveerde sproei-installatie, overweeg dan te investeren in een hoge omheining rond je erf als je moeite hebt zwerfkatten uit de buurt van je huis te houden en niet regelmatig met ze te maken wilt hebben. Een hoge omheining kan een effectief afschrikmiddel zijn, zonder dat je ze kwaad doet.

SUPERTIP:
Op deze manier heb je ook geen last van katten! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.