Omslag foto facebook (3)

Beautytips voor de koude winter dagen

Brrr.. de temperatuur hangt rond het vriespunt? Dit zijn geen temperaturen waar je huid vrolijk van wordt. Het droogt je huid namelijk uit en als je een beetje pech hebt gaat je huid hier en daar kapot.. Het gaat dus al snel van hier en daar wat irritatie en rode vlekken naar kleine wondjes. Dat moeten we voorkomen!
 

Tips
  • Drink water. Ja, algemeen bekend, maar we doen het toch te weinig. Iedereen weet dat je tijdens de zomer extra water moet drinken, maar weinig mensen weten dat dit ook moet in de winter. De verwarming staat hoog, lucht is droog en daarmee verliest je huid veel vocht met alle gevolgen van dien.
  • Douche kouder. Hier bedoelde we niet mee dat je onder een ijskoude douche moet gaan staan, maar een graadje minder is niet verkeerd. Dit bespaard gas en droogt je huid minder uit. Verder is het belangrijk om een douche crème te gebruiken en geen douchegel of iets dergelijks. Douche crème voedt je huid namelijk en een douchegel droogt de al drogen huid nog meer uit. Daarnaast is het ook slim om je huid in te smeren naar het douchen met een voedende crème.
  • Gebruik andere make-up. Wanneer je bijvoorbeeld een foundation gebruikt, is het in de winter meer geschikt om een getinte gezichtscrème te gebruiken of een bb-cream. Dit voedt namelijk meer. Vul dit aan met een creamy lippenstift.
  • Lippenbalsem. Koop meerdere lippenbalsems als je een sloddervos bent zodat je er altijd eentje bij hebt.  In plaats van je lippen soepel en zacht te maken door er met je tong overheen te gaan, is het beter om een lippenbalsem te gebruiken. Water of in dit geval speeksel, droogt de lippen uit.
  • Handschoenen. Om je handen extra te beschermen in de kou is het een aanrader om ten alle tijden handschoenen te dragen wanneer de temperatuur rond het vriespunt ligt. Zo drogen je handen minder snel uit, heb je minder last van winterhanden en worden ze ook minder snel ‘ ouder’. Verder is het verstandig om af te wassen met huishoudhandschoenen en daaronder katoenen-handschoenen. Ook latex heeft de neiging om je huid uit te drogen. Als even iets snel moet doen, kan het geen kwaad. Moet je een berg afwas doen, dan is het wijs om even een extra paar handschoenen aan te doen.

 

Bescherm je zelf goed tegen de kou! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.